Кому йде карамельний колір волосся і як домогтися такого відтінку

Карамельний колір в зачісці вже багато років підкорює серця жінок завдяки своїй смачною колірній гамі і делікатним відтінкам. Серед перукарів він вважається примхливим, т. к. не завжди вдається з першого разу отримати очікуваний тон – але тим бажанішим таке перетворення. Вибравши колір карамель, ви не залишитеся непоміченою, адже в цьому образі поєднуються ніжність і чуттєвість. Складність полягає лише у виборі правильного відтінку – і в цьому вам допоможуть наші рекомендації.

Кому йде темно - і світло-карамельний колір волосся

Чистий карамельний відтінок рідко зустрічається в натуральному вигляді. Це теплий колір, містить золотистий і мідний тони – щось середнє між теплим блондом і коричневим (світло-каштановим). Колір волосся карамель підходить жінкам з кольоротипом зовнішності Весна і Осінь – власницям наступних параметрів:

  • шкіра: світла кольору слонової кістки, топленого молока, персикова, смаглява, бронзова;
  • очі: блакитні, сірі, зелені, горіхові, бурштинові, світло-карі, карі без яскравого контрасту з білками.

Не варто експериментувати з карамеллю дівчатам холодних цветотипов Зима і Літо, у яких:

  • шкіра: молочно-рожева, молочна, біла, фарфоровий, оливкова з холодними нотками
  • очі: блакитні, сірі, сіро-блакитні, сіро-зелені – якщо є темно-коричневий контур райдужки; темно-карі, чорні – сильно контрастують з білками.

Смаглявим і чорношкірим жінкам краще вибрати темно-карамельні тони. Це не буде створювати дисонансу у зовнішності. Власницям світлої шкіри підійдуть як темні, так і світло-карамельні відтінки, але не повинно бути сильного неприродного контрасту з бровами. Незалежно від кольоротипу зовнішності, перед фарбуванням волосся потрібно враховувати весь образ в цілому.

Дізнайтеся, як змінити колір очей в домашніх умовах.

Особливо варто виділити каліфорнійське карамельне мелірування, який підходить практично всім. Це поєднання золотистого, карамельного, бежевого і деревного відтінків створює багатогранну насичену палітру, волосся стає густішим і пишнішим, а перехід кольорів – плавний і схожий на природне вигоряння під сонцем.

У представленому відео ви зможете подивитися процедуру каліфорнійського карамельного мелірування.

Безаміачний каліфорнійське мелірування Sunglitz в салоні краси Naturel Studio

Медово-карамельний

Це світлий відтінок – ближче всього до блонду. Сонячний медово-карамельний тон добре гармонує зі світлими (блакитними, зеленими, сірими) очима і світлим типом шкіри. Темноглазым дівчатам дає контраст, який оживляє риси, але бажано стежити за кольором брів і макіяжем, щоб не вийшло гротескного ефекту. Якщо ваш природний колір волосся – світло - або темно-русявий, плюс весняний кольоротип зовнішності, то медова карамель вам відмінно підійде.

Золотисто-карамельний

Середній тон в панелі карамельних відтінків, має насичені золотими і мідними нотами. Золотисто-карамельний колір підходить майже всім жінкам теплого кольоротипу, але треба стежити, щоб він не зливався з кольором шкіри. Цього важко уникнути, т. к. карамель має широку палітру відтінків.

Дізнайтеся, що таке венеціанськемелірування на коричневі волосся.

Шоколадно-карамельний

Цей відтінок близький до кольору молочного шоколаду і підходить практично будь-власниці теплого кольоротипу незалежно від віку. Але особливо шикарно виглядає на тлі смаглявою і бронзової шкіри. Такий колір локонів може добре підкреслити світлу, але не яскраво виражену зовнішність. Дівчатам контрастного типу (світлий тон обличчя, темні очі, яскраві риси особи) цей відтінок краще уникати.

Дізнайтеся,який колір волосся підходить до зелених очей.

Як отримати карамельний колір в домашніх умовах

Проблема отримання такого відтінку в домашніх умовах полягає в тому, що це непередбачуваний, примхливий колір. Хорошим варіантом буде зробити перше фарбування у майстра, який грамотно проконсультує, зможе професійно скорегувати (освітлити) ваш колір підібрати потрібний відтінок з урахуванням натурального пігменту та стану волосся. У цьому разі наступні процедури швидше за все не викличуть труднощів і проблем.

Якщо немає бажання йти в перукарню, слід врахувати такі нюанси:

  • Найпростіше добитися карамельного кольору блондинкам і власницям світло-русявого волосся. Допоможе стійка фарба, а в деяких випадках з цим впораються навіть відтінкові шампуні. Дізнайтеся, як вибратитонуючі засоби для волосся.
  • Брюнеткам і шатенкам необхідно освітлення і тонування з підбором відтінку виходячи з власного пігменту. Як правило, самостійно позбавитися від рудого і жовтого пігменту мало кому вдається, тому що консультація майстра не завадить. Дізнайтеся, як проводити освітлення волосся корицею будинку.
  • Хорошим варіантом для каштанових і темних волосся буде колорування. Якщо пофарбувати кілька пасом біля обличчя в модні карамельні відтінки, ви будете виглядати по-новому, не завдаючи великої шкоди волоссю.
  • Рудим дівчатам також необхідно спочатку вивести свій природний пігмент, т. к. карамельний колір містить у собі золотистий тон і без процедури змивки не візьметься.

Одним із засобів, що дозволяють досягти карамельного тону в домашніх умовах, є фарба для волосся MATRIX без аміаку. Цей продукт дозволяє не тільки домогтися потрібного результату – змінити відтінок методом щадного тонування, але і пограти з кольором, посилити або приглушити, а також провести домашнє ламінування волосся, наситити їх блиском, який буде триматися 2 тижні.

Якими фарбами можна добитися цього кольору

Колір волосся карамель і близькі до нього є тони в палітрах майже всіх стійких сучасних фарб. Результат, як правило, виходить трохи темніше, ніж вказує виробник, і багато в чому залежить від початкового кольору. Карамельні відтінки швидко вимиваються, особливо якщо перед фарбуванням було виконано освітлення (з пошкодженого волосся фарба завжди змивається швидше). Тому, щоб зберегти колір довше, необхідно користуватися спеціальними шампунями і бальзамами і додатково доглядати за пошкодженим волоссям.

Ознайомтеся з порадами, як пофарбувати волосся в домашніх умовах.

Естель (Estel) ESSEX

Відтінок 8/74 – світло-русявий коричнево-мідний (Карамель)

  • Застосування: Стійке фарбування. Застосовується також для інтенсивного тонування. Містить живильний і зволожуючий комплекс, легко наноситься, додає блиск.
  • Результат: стійке фарбування, насичений колір, повністю зафарбовує сивину.
  • Вартість: 120 р.

Гарньєр Color Naturals

Відтінок 6.34 Карамель

  • Застосування: Надає стійкий насичений колір. Живить волосся завдяки присутності олії авокадо, оливи, масла каріте. Робить волосся шовковистим. Змивається за 6-8 разів.
  • Результат: стійкий однорідний колір, довготривалий блиск, зафарбовує сивину 100%.
  • Вартість: 130 р.

Гарньєр Олія

Відтінок 6.35 Карамельний темно-русявий

  • Застосування: Без аміаку – не шкодить волоссю. Підходить для пошкодженого волосся. Колір зберігається протягом місяця. В складі ефірні квіткові масла, які насичують волосся вітамінами, надають блиск і м'якість.
  • Результат: ступінь фарбування 3 (стійка), надає насичений рівний колір, зафарбовує сивину, не псує волосся.
  • Вартість: 250 р.

Капус (Kapous)

Відтінок 7.8 Карамель

  • Застосування: Для частого фарбування і тонування. Містить натуральні компоненти (рослинні екстракти), завдяки яким має відновлюючі властивості.
  • Результат: стойко, дбайливо огортає, надає блиск, відновлює структуру волосяного стрижня, рівномірно зафарбовує сивину.
  • Вартість: 175 р.

Палітра фарб Лореаль допоможе підібрати ідеальний відтінок саме для вас.

Читайте також, як освітлити волосся вдома.

Відгуки

Галина: – «Фарбуюся постійно Гарньєр Карамеллю (6.34 відтінок). Відмінна фарба, колір збігається з картинкою один в один (мій рідний колір світло-русявий), тримається місяць мінімум. Може і довше, але я не перевіряла, т. к. кожні 4-5 тижнів підфарбовую коріння. Дівчата, хто хоче карамельку - беріть Гарньє і не думайте. Недолік тільки один – пахне аміаком під час фарбування».

Вікторія: – «Поважаю Гарньєр, різні фарби у них пробувала. В останній раз купила Олія без аміаку, карамельний темно-русявий. Колір звичайний вийшов, мідно-рудий. Але на моїх волоссі всі фарби з рудизною виходять. Зате блиск очманілий! Волосся м'які, пахнуть приємно – ось що значить без аміаку».

Амалія: – «Фарбувалася місяць тому Эстелевской фарбою, 8/74 карамельним відтінком – колір вийшов у палітрі, навіть яскравіше, з мідним відблиском. Напевно, через 6%-ного окислювача. Наступного разу візьму аміачний коректор цієї ж фірми для освітлення. Колір стійкий, блищить досі – я задоволена».

Таня: – «Брала Капус карамельний (7.8) – двоїсті почуття залишилися. Я фарбувалася на мелірування, колір вийшов з золотисто-мідно-шоколадним відтінком – дуже красивий, багатий, хоча не зовсім те, що я очікувала (хотіла темніше). Фарба по дії м'яка, приємно пахне. Що неприємно здивувало, так це швидка змивка. За тиждень колір відчутно потьмянів. Підозрюю, що справа в мелірованії, але все одно неприємно. Пройшло два тижні – ніби і не фарбувалася, відтінок залишився, але зачіска тьмяна стала».

Жанна: – «Пофарбувалася на свою голову Гарньер карамеллю 6,34 – стала руда. За якістю нарікань немає, м'яка фарба. Але колір... Довелося зафарбовувати темним через 2 тижні, мені рудий взагалі не йде».

Фото різних відтінків карамельного кольору

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!