Як випрямити волосся без праски та фену в домашніх умовах, фото і відео

Дзеркально-гладке волосся – одна з найпопулярніших укладок. Це обумовлює і популярність електричних випрямлячів, які прості в застосуванні, але не кращим чином позначаються на здоров'ї локонів і шкіри голови. Дівчата, пересушившие свої волосся праскою, все частіше вдаються до альтернативних методів. Існує кілька способів розпрямлення без прасування: за допомогою фена, з використанням розгладжують коштів домашнього або фабричного виготовлення.

Використовуємо фен

Потоки гарячого повітря, які дає фен, здатні закріпити будь-яку форму укладання і вирівнювання локони. Для отримання гладких прямого волосся без випрямляча необхідно дотримуватися кількох нескладних правил:

  • Перед користуванням феном голову слід помити з випрямляючим шампунем, нанести бальзам тієї ж серії. Мокрі пасма акуратно витираються рушником, ні в якому разі не можна їх викручувати.
  • Щоб пасма краще тримали форму, слід розподілити по них спеціальний засіб. Це також дозволить захистити від шкідливого впливу високої температури.
  • Випрямлення феном передбачає використання круглої гребінця – брашінга. Діаметр щітки прямо пропорційний довжині локона: для коротких підійде малий діаметр і навпаки.
  • Укладання починається з поділу волосся на дві зони: потиличну і тім'яну. Пучок на маківці закріплюється крабом, потиличні пасма укладаються за допомогою брашінга вытягивающими рухами. В міру витягування, необхідно обробляти їх потоком теплого повітря з фена. Уклавши потилицю, слід перейти до укладання зони верхівки аналогічним способом. Температурний режим роботи фена слід вибрати щадний.
  • Опрацювавши всі пасма теплим повітрям, необхідно змінити режим фену на холодний і ще раз просушити голову. Подібна маніпуляція остудить укладання, зафіксує її. Щоб зберегти зачіску на весь день використовуйте лак сильної фіксації.

Наведений метод відмінно приборкує без випрямляча навіть пружні кучері, роблячи їх прямими, шовковистим. Покрокова інструкція укладання наведена на фото.

Як випрямити волосся за допомогою желатинової маски

Харчовий желатин допомагає випрямити волосся без випрямляча. Вирівнюючі склади на основі желатину обволікають прядки тонкою плівкою потовщують, збільшують їх. Ось кілька рецептів желатинового випрямлення.

З бальзамом

Інгредієнти: харчовий желатин (1 ст. л.), маску або бальзам для волосся (0,5 ст. л.), вода (3 ст. л.).

Застосування: залити желатин водою, залишити на 20 хвилин, в розчинену желатинову масу влити бальзам (маску), нанести на волосся після миття, накрити голову шапочкою і щільним рушником, змити через 2 години проточною водою.

З травами

Склад: 1 ст. л. желатину, 1 склянка відвару трав (ромашка, хміль, кропива), 1 ст. л. меду, 3 ст. л. ложки води.

Застосування: набряклий желатин змішати з відваром трав, додати мед, нанести суміш на підсушені волосся, обгорнути плівкою, витримати близько 2 годин, промити теплою водою.

Желатинова маска для сухого волосся

Інгредієнти: желатин і вода в співвідношенні 1:3, лавандова олія (2-3 краплі), яблучний оцет (1 чайна ложка).

Застосування: в набряклий желатин додати оцет, олію лаванди, змішати, прогріти на водяній бані до усунення грудочок, розподілити по пасмам, витримати 2 години, потім змити.

Регулярне використання наведених засобів дає виразний ефект: волосся набуває гладкість, блиск, товщину. Для досягнення стійкого результату при процедурі желатинового випрямлення слід дотримуватися деяких правил:

  • Перед нанесенням складу переконайтеся у відсутності грудочок. Якщо такі є, усуньте їх, прогрів суміш на водяній бані.
  • При обробці необхідно відступити від верхівки 2-3 см: це вбереже від роздратування і лупи шкіру голови.
  • Періодичність використання визначається індивідуально: якщо волосся втрачає гладкість, починають пушіться, пора випрямити їх желатинової маскою повторно.

Народні засоби для випрямлення волосся

Прості домашні рецепти існували задовго до появи питання, як випрямити волосся без прасування. До виникнення випрямлячів дівчата використовували кошти з натуральних інгредієнтів, які сприяють обважнення і розгладженню. Відмінним способом розгладження без випрямляча – застосування складів з додаванням хни, оцту, лимона.

Маска з хни

Інгредієнти: безбарвна хна (1 столова ложка), півсклянки води, чайна ложка масла виноградних кісточок.

Застосування: залити хну водою і дати настоятися 40-50 хвилин, додати масло і розмішати, нанести на коріння і всю довжину на півгодини, ретельно промити водою. Склад із хни і масла зміцнює коріння, потовщує і живить, зменшує пушеніе, випрямляє неслухняні локони.

Випрямляючий маска з оцту

Склад: 2 ст. л. яблучного оцту, чайна ложка мигдалевого масла, 2 ст. л. води.

Застосування: змішати інгредієнти, розподілити склад на волосся, витримати 30-40 хвилин, змити. Маска обважнює волосся, надає гладкість і блиск.

Лимонний гель для укладання

Інгредієнти: один лимон, склянка води, 1 столова ложка горілки.

Нарізати неочищений лимон тонкими часточками, залити водою, кип'ятити на повільному вогні до зменшення об'єму на 50%, додати столову ложку горілки, нанести на волосся і укласти за допомогою брашінга. Лимонний гель підсилює блиск, надовго фіксує локони.

Косметичні засоби

Асортимент косметичних засобів для випрямлення волосся без випрямляча включає: шампуні, маски, креми, спеціальні набори для домашнього ламінування. Засоби перших трьох груп дозволяють випрямити завитки, підготувати пасма до сушіння. Дія триває до наступного миття голови. Для отримання стійкого ефекту на кілька тижнів необхідно випрямити волосся з використанням набору для ламінування.

Шампунь Natura Siberica Обліпиховий з ефектом ламінування

Склад: арктична роуз та центрария сніжна (глибоке харчування), масло обліпихи алтайської, масло аргана марокканське (сприяють утворенню кератину, допомагає випрямити завитки), олія насіння сибірського льону (зволоження).

Дія: відновлює пошкоджені пасма, запечатує їх поверхню, розгладжує, ущільнює, надає блиск, гладкість і пружність.

Застосування: нанести на вологі волосся масажними рухами, змити теплою водою.

Ціна: 158 руб. (400 мл)

Маска Urban Tribe 02.5 Mask Smooth

Склад: гідролізований кератин (структурування пасм), олія авокадо (пом'якшення і захист), комплекс силіконів (додання блиску і полегшення розчісування), катиноактивная емульсія (зміцнення коренів), кондиціонуючі речовини (антистатичний ефект), масло аргана (харчування), ефірне масло лимона і бергамота.

Дія: зволоження, додання блиску, полегшення розчісування, випрямлення, захист від вологості.

Застосування: невелику кількість маски нанести на вологе волосся, змити через 3-5 хвилин. Після застосування маски волосся розпрямляються, не електризуються, блищать, їм легше надати форму при сушінні.

Ціна: 1500 руб. ( 500 мл)

Набір для ламінування Hair company (Базовий)

Форма випуску: набір з шампуню, відновлює маски, спеціальних складів «гаряча фаза», «холодна фаза».

Склад: 1. Гаряча фаза: регенеруючу речовина для заповнення пошкоджених ділянок, розширення судин, підсилення кровообігу і підготовки до другої фази. 2. Холодна фаза: регенеруючу речовина, звужує судини шкіри, що закриває лусочки. 3. Шампунь: комплекс очищувальних речовин, готують до процедури ламінування. 4. Маска: комплект інгредієнтів, які надають відновлюючу і пом'якшувальну дію.

Дія: ущільнення волосяний структури, випрямлення, надання гладкості і блиску, відновлення після хімічного карвінгу та фарбування.

Застосування: 1. Промити голову шампунем з набору 2. Нанести за допомогою пензля «гарячу фазу», прочесати, надіти целофанову шапочку і витримати під впливом тепла 10 хвилин, змити водою. 3. Рівномірно розподілити «холодну фазу» легкими масажними рухами, змити через 5 хвилин. 4. Нанести маску на 5-10 хвилин, змити водою.

Ціна: від 1400 руб.

Відео: випрямлення волосся без випрямляча

Випрямити волосся без випрямляча і спеціальних косметичних засобів – реально. Незвичайний метод випрямлення простий, не несе шкоди, надає укладанні обсяг. Хочете дізнатись детальніше, яким способом можна швидко випрямити волосся, не використовуючи утюжек? Вся інформація в наведеному відео.

Випрямлення волосся без шкоди для них/Обсяг біля коріння

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!