Як зміцнити волосся в домашніх умовах: засоби і рецепти масок

Волосся беруть участь у формуванні образу, тому важливо уважно стежити за їх станом. Якщо спостерігається сухість, тьмяний колір, підвищене випадання, пора вирішити, як зміцнити волосся в домашніх умовах. Вплив повинно бути комплексним і включати: правильне харчування, перебування на свіжому повітрі, прийом вітамінів, інтенсивний догляд.

Які продукти допоможуть зміцнити волосся

Краса волосся неможлива без здоров'я всього організму, що визначається способом життя, екологією, харчуванням. Щоб відростити довгі пасма блискучі, необхідно ретельно стежити за вмістом тарілки. Раціон повинен бути збалансованим, містити велику кількість пісного білка, складних вуглеводів, помірну частку жирів. Топ продуктів, що дозволяють зміцнити волосся: молоко, натуральний йогурт, горіхи, висівковий хліб, риба, м'ясо, яйця, рослинне масло, свіжі фрукти, овочі.

Вітаміни для слабких волосся

Отримання з їжі всього комплексу вітамінів і мінералів, необхідних для здоров'я волосся, не завжди можливо. Для відновлення дефіциту життєво важливих речовин застосовуються полівітамінні комплекси. У складі препаратів для зміцнення волосся: кератин і цистин (входять до складу волоса речовини), кальцій, вітаміни групи B (необхідні для підтримки зростання), кремній (живить коріння волосся). Застосування комплексів направленої дії показано дорослим чоловікам і жінкам, вибір препаратів для зміцнення волосся вагітних і дітей має деякі особливості.

Для вагітних

Під час вагітності і після пологів показаний прийом спеціалізованих вітамінних препаратів, які заповнюють запас речовин, необхідних для зміцнення здоров'я матері, формування дитини, підтримки лактації. Грамотний прийом вітамінів зменшує втрату волосяного покриву, викликаних стресом і нестачею сну. Приймати комплекси, що не мають позначки «для вагітних», дозволено тільки після консультації з лікарем. Варто також мати на увазі, що випадати волосся можуть в результаті гормональних змін, що в межах норми.

Для дітей

Облисіння дітей пов'язане з періодами гормональних змін, хронічними захворюваннями, стресами і нестачею вітамінів. Як зміцнити волосся, ослаблені по першим двом причин, визначає лікар. Якщо ж втрата дитячих волосиків виникає в періоди міжсезоння, зміни місця проживання або навчання, інших стресів, то слід підтримати організм дитини вітамінними комплексами. Дитячі препарати, які дозволять зміцнити волосяні коріння і зупинити випадання, повинні містити вітаміни групи А, Ст.

Народні засоби для зміцнення волосся

У боротьбі зі слабкими, млявими пасмами важливо не тільки внутрішньо впливати на організм, але й визначити, як ефективно зміцнити волосся зовнішнім доглядом. Відновити красу волосся здатні домашні рецепти, засновані на застосування доступних дешевих продуктів. Стійкий ефект досягається при регулярному догляді.

Ефективні маски для живлення цибулин

Зміцнюючі маски домашнього приготування засновані на застосуванні продуктів з високими поживними властивостями (кефір, яйця, цибуля), що володіють здатністю стимулювати приплив крові до коренів (гірчиця) і насичують шкіру киснем (морська сіль).

Рецепт 1: розвести теплою водою 2 столові ложки порошку гірчиці, додати жовток, 2 столові ложки оливкової олії, 2 чайні ложки цукру. Суміш нанести на коріння, накрити шапочкою, витримати 15-45 хвилин. Гірчиця посилить приплив крові до коренів, що зміцнить їх і прискорить ріст волосся.

Рецепт 2: морську сіль (1 столова ложка) подрібнити, розвести в склянці теплого кефіру. Склад вологе волосся, залишити на 30-60 хвилин. Соляний розчин наситить шкіру голови і слабкі пасма киснем, поверне їм блиск, силу.

Рецепт 3: додати яйце (жовток) у склянку пива, збити міксером. Нанести склад на коріння і по всій довжині, витримати 20 хвилин, змити. Пивна маска зволожить коріння, додасть пасмам шовковистість, блиск.

Рецепт 4: цибулю натерти на тертці, марлею віджати безбарвний сік. Цибульну кашку нанести на коріння, укрити шапочкою, змити через 1 годину. Ця маска відмінно живить коріння, стимулює здоровий ріст.

Відвари трав від випадіння

Щоб позбавитися від випадання волосся, потрібно зміцнення коренів і поліпшення кровообігу в шкірі голови. Такими властивостями володіють цілющі трави: лопух, хміль, кропива. Ось рецепти відварів на їх основі.

  • З лопуха готується відвар: 1 частина коренів лопуха залити 10 частинами води, прокип'ятити і настояти 2-3 години. Проціджений лопуховий відвар втирають у корені після миття голови.
  • Для жирної шкіри голови підходить відвар хмелю звичайного: 2 столові ложки подрібненого хмелю залити 2 склянками води, прокип'ятити 20 хвилин на повільному вікні, охолодити, процідити. Використовувати в якості ополіскувача після миття голови.
  • Для зміцнення коренів і усунення лупи використовується відвар кропиви: 3 столові ложки подрібненої кропиви залити 2 склянками води, додати 2 склянки яблучного оцту, прокип'ятити протягом 30 хвилин, процідити. Використовувати при ополіскування волосся.

Масла для тонкого і слабкого волосся

В комплексному догляді за ослабленим ламким волоссям ефективно застосування масел, що володіють властивістю проникати глибоко в структуру волосся і живити його. Зміцнюючу дію надають масляні склади: реп'яхову, авокадо, жожоба, оливкова, кокосова. Можете застосовувати суміші рослинних олій з додаванням ефірних — для аромату. Для приготування маски використовується реп'яхову олію: потрібно змішати 3 столові ложки олії, чайну ложку какао, один жовток; склад втирати в шкіру, розподіляти волосся перед миттям голови.

Відгуки

Галина: – “Мої улюблені маски — масляні. Найбільше подобається реп'яхову олію, вона дешеве, але ефективне. Всім, хто робить фарбування або мелірування, реп'яхова олія допоможе впоратися з сухістю і тьмяним кольором."

Інеса: – “Я страждала облисінням, викликаним частим освітленням. Порятунком стали шампунь і бальзам «матрикс», ополіскування на основі морської солі, маски з кропивою і гірчицею. При регулярному догляді зачіска стає пишною, світиться зсередини!"

Катерина: – “Для догляду за своїми тонкими волоссям застосовую тільки домашні засоби. Для зміцнення коренів роблю маски з кефіру або цибулі. В якості ополіскувача — відвар трав або цибульного лушпиння. Такі кошти дешеві, ефективні, і я можу бути впевнена в їх безпеці."

Світлана: – “Після курсу хіміотерапії переді мною постало питання, як зміцнити волосся. Випали волосся вже почали відростати, і треба було прискорити цей процес. У хід пішли масаж голови, обгортання, маски. Найкращий ефект був від масок з олії авокадо, відвару трав — за 3 місяці додалося 9 см!"

Косметичні засоби для відновлення волосся

Виробники косметики пропонують безліч засобів для посилення росту волосся: шампуні, маски, бальзами, спреї. Ефективні недорогі засоби догляду за слабкими волоссям є в лініях російських і білоруських фірм: концерну «Калина»,ЗАТ «Витэкс» та СП «Беліта».

Шампунь Сто рецептів краси "Перцевий"

Виробник: концерн «Калина»

Склад: рицинова олія, червоний перець, цибульний сік, настоянка коренів лопуха.

Дія: Насичує коріння киснем, зміцнює, стимулює зростання, додає об'єм, блиск.

Ціна: від 70 рублів (250 мл)

Бальзам Чиста лінія № 3

Виробник: концерн «Калина»

Склад: шовковиця, дубовий відвар

Дія: глибоке зволоження і живлення шкіри голови, зміцнення коренів, ущільнення структури волосся

Ціна: від 80 рублів (250 мл)

Спрей Беліта-Витэкс

Виробник: ЗАТ «Витэкс» та СП «Беліта» ТОВ

Склад: аминексил, вітамін B5, комплекс амінокислот.

Дія: продовження життєвого циклу волосся, зміцнення, формування товстих і густого волосся, захист від зовнішніх впливів.

Ціна: від 165 рублів (150 мл)

Відео: Зміцнюємо волосся хною і басмою

Хна і басма — відомі природні барвники, що володіють цілющою дією. Грамотне використання даних коштів оздоровлює волосся, надає пасмам блиск, обсяг. Подивившись відео, ви дізнаєтеся, як зміцнити волосся хною і басмою.

Фарбування волосся хною і басмою кави by Irinka Pirinka

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!