Біозавивка волосся великими локонами в домашніх умовах. Засоби для біозавивки будинку, фото до і після, відгуки

Мрії про гарних пишних кучерявому волоссі відвідують багатьох жінок. Нам завжди хочеться мати те, чого у нас немає. Ми із заздрістю дивимося на дівчат з акуратними локонами, пишними укладками і з гіркотою думаємо, що такого ж ефекту ми здатні досягти тільки щоденною укладанням з допомогою плойки або використанням бігуді. Але обзавестися зачіскою своєї мрії просто, потрібно лише віддатися руках досвідченого майстра, який зробить якісну биозавивку волосся.

Що таке біозавивка

Звичайна хімічна завивка втрачає свою популярність, на зміну їй приходять нові щадні технології. Біохімічна технологія була придумана ще в 1999 році, з кожним роком вона поповнює свої ряди новими шанувальницями. Головною відмітною особливістю біозавивки є те, що вона вважається умовно нешкідливою, щадною і навіть приносить користь волоссю.

Хімічна суміш, що наноситься на пасма в ході процедури біозавивки (по-іншому біологічного або біохімічного завивки), не містить небезпечних для здоров'я волосяного покриву компонентів, а саме аміаку, пероксиду водню, тиогликолевой кислоти. Основний її компонент, діюча речовина, - це цистеамін хлоргідрат, який схожий за структурою на білок, що міститься в структурі волосся. Він благотворно впливає на стан волосяного покриву, після біозавивки волосся зберігають натуральний блиск, м'якість, еластичність.

Тільки чітке дотримання технології процедури і руки досвідченого майстра здатні не нашкодити волоссю, не порушити їх структуру і не перепалити їх. Іноді перукарі рекомендують дівчатам з пошкодженими волоссям поєднувати біохімію з процедурою структурного відновлення волосся. Сухі ламкі волосся не тільки придбають красиві локони, але також засяють блиском, стануть м'якими і слухняними.

Якщо ви ще в роздумах, чи варто робити биозавивку, то ось вам кілька фактів на користь цієї процедури:

  • Біозавивка кардинально змінить ваш імідж, внісши нотки романтичності, богемної розкоші, елегантності;
  • Процедура не зіпсує ваші волосся, а тонким неживим пасмам додасть відсутнього обсягу, пишноти;
  • Біохімічна завивка допомагає позбавитися від зайвої жирності волосся;
  • У вас відпаде необхідність щодня при нестачі часу робити укладку, потрібно лише вимити волосся, промокнути його рушником, нанести бальзам і залишити висихати без фена – красиво укладені локони вам гарантовані.

Як зробити биозавивку в домашніх умовах (технологія)

Біозавивка в салонах краси - процедура дорога, тому деякі дівчата пристосувалися виконувати її самостійно вдома. Якщо ви хочете поекспериментувати, зробивши зачіску вдома, то першим ділом виберете якісне засіб для цього. Перевагу віддавайте відомим фірмам, перевіреним виробникам. Вам знадобиться не тільки завивочный склад, але і шампунь-крем, кондиціонер-еквалайзер, а також нейтралізатор. Всі кошти повинні бути однієї фірми, не потрібно змішувати компоненти від різних виробників.

Порада: Рушайте на консультацію до досвідченого майстра-перукаря. Порадьтеся з ним на рахунок вибору потрібного засобу, придатного для структури і стану вашого волосся. Саме від правильного вибору завивочного засобу залежить остаточний результат.

Щоб зробити биозавивку будинку використовуйте:

  • Хімічний засіб;
  • Коклюшки необхідного діаметра (при бажанні отримати дрібні кучері використовуйте маленькі коклюшки, а якщо ви хочете мати великі локони, тоді вам знадобляться коклюшки великого розміру);
  • Невеликі поролонові губки – 2 шт.;
  • Посуд для змішування компонентів скляну, пластмасову або керамічну;
  • Захисні рукавички для рук;
  • Гребінець з мілкими зубцями пластмасову;
  • Рушник;
  • Шапочку;
  • Перукарню накидку на одяг.

Перед початком процедури переконайтеся у відсутності алергії на один з компонентів засобу. Невелика кількість завивочного засобу нанесіть на зап'ясті, витримайте 10-15 хвилин, змийте. При алергії шкіра почервоніє, виникне роздратування. Використовувати такий склад заборонено.

Покрокова технологія:

  1. Вимийте волосся спеціальним шампунем, який був куплений в комплекті з завивочным складом. Шампунь злегка підніме кутикули волосків, щоб посилити дію завивки.
  2. Промокніть волосся рушником, але ретельно не висушуйте. Вони повинні залишатися вологими.
  3. Расчешитесь. По всій довжині нанесіть невелику кількість биозавивочного препарат.
  4. Розділіть волосся на кілька частин: верхню потиличну, нижню потиличну, бічні частини, скроневі частини.
  5. По черзі туго накрутіть все волосся на коклюшки, відтягуючи пасма, створюючи натяг. Накручування необхідно проводити швидко, щоб домогтися рівномірного результату.
  6. За допомогою поролонової губки змочіть накручені на коклюшки пасма розчином для біозавивки. Цей крок дуже важливий, змочувати пасма потрібно ретельно, щоб з коклюшок злегка стікала рідина.
  7. Надіньте перукарню шапочку.
  8. Витримуйте засіб 15-25 хвилин. Через 7-10 хвилин розкрутіть одну пасмо з коклюшки, перевірте стан завитка: чи зберігає він потрібну форму, якою його діаметр. Від цих показників регулюйте подальший час процедури.
  9. Як тільки необхідний час витримано, рясно і ретельно промийте голову теплою водою, не знімаючи коклюшок, пасма повинні залишатися накрученими.
  10. За допомогою другої поролонової губки нанесіть на накручене волосся 1/3 частина нейтралізатора. Тримайте 10-15 хвилин.
  11. Акуратно зніміть коклюшки. Нанесіть залишився кількість нейтралізатора на локони. Витримайте його ще 5 хвилин.
  12. Змийте речовина з локонів теплою водою.
  13. Нанесіть спеціальний незмивний кондиціонер складу.
  14. Висушіть волосся природним шляхом.

Біозавивка завершена!

Скільки тримається біозавивка

Як довго тримається результат від процедури, залежить від правильного вибору хімічного засобу, розміру отриманих локонів, а також від стану та структури волосся. У середньому ефект зберігається протягом 3-6 місяців. Слід зазначити, що при біохімічній завивці різкого переходу між завитими локонами і відрослими волоссям не існує. Межа стирається, укладання виглядає природною. Щоб завжди сяяти акуратними локонами, робити щадну завивку рекомендується два-три разу в рік.

Огляд засобів і препаратів для біозавивки

Twisty від RICA

Сучасний засіб для м'якої завивки волосся. Унікальний склад, що не має аналогів. Інгредієнти кошти наповнюють структуру волосся протеїнами шовку, природними амінокислотами на основі рослинного комплексу. Ви отримуєте не тільки красиві кучері, але і доглянуті оздоровлені волосся. Серед компонентів препарату відсутня тиогликолевой кислоти, аміак, перекис водню.

Активні компоненти: екстракт бамбука, екстракт пшеничних протеїнів.

ISO

Препарат вважається найбільш продаваним засобом для завивки на світовому ринку. У складі засобу міститься аналог цистеїну – ІЅОамин, речовина глибокого проникає в структуру волосся, не підіймаючи кутикулу. Завдяки відсутності серед компонентів обтяжують зволожуючих добавок, досягається відмінний результат від текстурування волосся.

Додаткова дія: препарат виконує комплексне міжклітинний відновлення волосся, зміцнює водневі з'єднання всередині волосків.

Mossa

Італійське засіб, який активно використовують перукарі в більшості салонах краси. Завивка з препаратом Mossa не тільки створює красиві природні локони, але і зберігає натуральний колір волосся, підкреслює його яскравість, контрастність. Ефект від процедури порівняємо з результатами класичної хімічної завивки.

Додаткову дію: волосся набуває ефект кондиціонування.

Догляд за волоссям після біозавивки

  • Протягом перших 3-5 днів після біохімічної завивки рекомендується утриматися від миття волосся.
  • Проводити фарбування або мелірування дозволяється не раніше, ніж через два тижні після біозавивки.
  • При розчісуванні не використовуйте масажні щітки, інакше волосся придбають зайву пишність, локони будуть виглядати недбало і неструктурованими. Перевагу віддавайте гребенів з дрібними зубчиками.
  • При митті голови застосовуйте шампуні, що містять силікон, запобігає сухості волосся.
  • Після біозавивки не забувайте використовувати маски для волосся, спрямовані на відновлення пошкоджених локонів.

Відгуки про биозавивке

Анастасія: – Працюю перукарем, завжди використовую биозавивку Мосса і всім її рекомендую. Ніяких нарікань ніколи не було, всі клієнтки задоволені результатом. Ефект чудово тримається, як на довгих густих волоссі, так і на ослаблених волоссі середньої довжини.

Олександра: – А мені зовсім не сподобалася біохімічна завивка. Розчесати волосся неможливо, вони стирчать в різні боки. Слід тільки намочити волосся, від них починає виходити неприємний різкий хімічний запах. Грошей віддала чимало, ефекту – нуль. Роздумую над тим, щоб зробити випрямлення.

Ольга: – Роблю биозавивку вже протягом 3 трьох років і задоволена. Моя зачіска завжди виглядає красиво. Вранці змочую волосся водою, наношу трохи пінки і злегка підсушую феном. Волосся не виглядають суші, ніж раніше, блищать, кінці не січеться. Раз в два місяці трохи состригаю кінчики.

Фото підбірка до і після процедури

Щоб прийняти остаточне рішення робити або не робити биозавивку, пропонуємо вам переглянути наступну добірку фото.

Скільки коштує процедура в салонах Москви

Ціни на биозавивку в салонах Москви різняться. Професійна біозавивка завжди буде зроблена якісніше, ніж домашнє виконання процедури. У відео, поданому нижче, майстер демонструє послідовність процедури.

Що таке біозавивка? Каже ЕКСПЕРТ

Назва салону краси

Ціна на коротке волосся

Ціна на середні волосся

Ціна на довге волосся

Бьянка Люкс

1800-3950

2200-4500

2550-5700

Лавсонія

Три тисячі вісімсот

4300

5800

Смарагд

4400

5400

6500

Інфанта

3500

4500

6000

Жюлі

5500

6000

6800

Sandler Moscow

3150

3950

4750

Wella Еліза

2000

2600

Три тисячі двісті

Paul Mitchell

3250

4900

5900

Клео

2000

2500

3600

Примітка: Ціни вказані з метою ознайомлення і можуть бути неактуальними. Реальна вартість послуги може відрізнятися від ціни поданої в таблиці. Для більш докладної інформації звертайте до адміністраторів салонів краси.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!