Вітаміни від випадіння волосся - фото та відгуки. Які вітаміни пити при випаданні волосся

Проблема випадіння волосся актуальна не тільки для жінок, але і для чоловіків. Облисіння знижує привабливість жінки, чоловікам лисина також не додасть презентабельності. Серед безлічі причин, що викликають облисіння, найпоширенішою вважається брак деяких речовин. Посилює брак неправильне, погане харчування, сезонна нестача вітамінів, деякі захворювання.

Які вітаміни можуть запобігти випадання волосся

Народні методики зміцнення волосся, такі як обробка пасм реп'яховою маслом, довели свою ефективність. Але якщо десяток процедур виявився марним, а локони рідшають, потрібно вживати заходів. Можлива причина випадіння: дефіцит певних речовин. Рекомендуємо спробувати нормалізувати харчування, почати прийом вітамінних комплексів. Для здоров'я волосся особливо важливі наступні вітаміни:

Вітамін Е

Регулювання обмінних процесів у волосяній цибулині і шкірі голови виробляє токоферол. Відсутність прийнятного кількості цієї речовини викликає гостру нестачу кисню, а це сприяє швидкому руйнування волосяних цибулин.

Вітаміни групи B

Ці речовини незамінні в організмі, вони сприяють поліпшенню циркуляції крові в шкірі голови, пігментації волосся, відновленню тканин. Вітаміни групи B виконують наступні функції:

  • B1 сприяє регенерації клітин;
  • B2 підтримує здоровий зовнішній вигляд, відновлює тканини голови;
  • B3 підтримує здоровий колір волосся, покращує кровопостачання;
  • B5, B6 покращують постачання клітин поживними речовинами, перешкоджає утворенню лупи;
  • B7 регулює обмін речовин, сприяє засвоєнню білків, спалювання жиру, вуглеводів;
  • B8, B9 покращують ріст волосся, підвищують опірність до захворювань;
  • B12 покращує постачання шкіри киснем;

Анна: Одного разу почала помічати погіршення стану волосся. Вони всі посеклись, почали випадати, що виявлялося під час розчісування. Почитала про можливі причини випадіння, і відразу зрозуміла – організм відчуває нестачу корисних речовин. Не так давно я стала вегетаріанкою, зрозуміла: ось звідки нестача вітамінів. Купила в аптеці комплекс «Алерана», після курсу, що тривав місяць, справа пішла на поправку.

Сергій: Мені 27 років, а облисіння стрімко прогресував. Останнім часом завдяки прийому вітамінних препаратів та інших заходів волосся вже майже не випадають, вони навіть почали потихеньку відновлюватися.

Іра: Під час вагітності стан волосся різко почав погіршуватися. Лікар сказав, що це через брак речовин в організмі. Він призначив прийом вітамінних комплексів, стан волосся перестало погіршуватися. Правда, поки вони ще не стали такими, як раніше, але думаю, все нормалізується вже після пологів. Зараз головне – щоб не було гірше.

Які вітаміни для зміцнення волосся можна пити вагітним і дітям

У багатьох випадках при випаданні волосся лікарі рекомендують вагітним приймати вітамінні комплекси. Приймаючи препарати, будьте уважні, не перевищуйте дозування. Отже, які вітаміни приймати вагітним для поліпшення стану волосся при лактації та грудному вигодовуванні?

  • А. Щодня організму необхідно 1-2 мг цієї речовини;
  • B1. Щодня організму необхідно 1-2 мг тіаміну;
  • B2. Щодня організму необхідно 1.5 мг рибофлавіну;
  • B6. Щодня організму необхідно 2-2.3 мг піридоксину;
  • B12. Щодня організму необхідно 2-2.3 мг цієї речовини;
  • D. Щодня організму необхідно 350-400 МЕ цієї речовини;
  • E. Щодня організму необхідно 8-10 мг цієї речовини;

Проблеми з волоссям нерідко спостерігаються у дітей. Поширеною причиною поганого стану волосяного покриву у малюків буває брак вітамінів. Погіршення стану волосся у дітей викликано нестачею вітамінів А, Е, B12, B6, B5, F. Матусям слід знати, що спеціальних вітамінів для дітей немає, а приймати комплекси для дорослих слід з обережністю. Медики рекомендують насичувати дитячий організм необхідними речовинами і мікроелементами переважно шляхом розширення раціону харчування.

Огляд кращих аптечних вітамінів і їх вартість

Такі вітамінні комплекси, як Инеов, Перфектил або Бьюті, призначені для насичення організму життєво необхідними речовинами: вітамінами і мікроелементами. Згадані препарати, а також подібні з ними комплекси Мерц, Віші, Вітрум та Alerana – це не ліки, а Бади, що продаються без рецепту. Форма випуску різна – це таблетки, порошки, рідини.

Незважаючи на те, що до складу комплексів входять одні і ті ж речовини, по-своєму дії препарати істотно відрізняються: одні призначені для чоловіків, інші для жінок, треті для вагітних. При розробці складу препаратів виробники намагаються підвищити ефективність Бадів: секрет ефективності вітамінних комплексів – правильне поєднання вітамінів, що входять до їх складу. Якщо розрахувати склад неправильно, деякі вітаміни не будуть вивільнятися, вони не матимуть жодного впливу на організм.

Пантовигар

Пантовигар – недорогі, але ефективні капсули, стимулюючі зростання пошкодженого волосся. Це один з найефективніших засобів поліпшують стан волосся. Приблизна ціна пантовигара – 1350 рублів за упаковку в 90 капсул. Крім вітамінів, до складу препарату входять інші корисні речовини. Пантовигар призначений для усунення негормонального випадіння волосся, лікування волосся, постраждалих від забарвлення або сонячного випромінювання.

Пантовигар приймається тричі на день протягом 3-6 місяців. Під час вагітності та вигодовування препарат приймати заборонено, за винятком третього семестру.

Перфектил

Перфектил – цей препарат представлений у кожній вітчизняної аптеці, він відрізняється високою ефективністю. Перфектил відноситься до недорогих препаратів, призначений для лікування шкірних покривів, нігтів, волосся. Шкірні покриви, волосся і нігті насичується корисними речовинами, що сприяють швидкому загоєнню.

Приблизна ціна перфектила – 1300 рублів за упаковку (60 таблеток). Форма випуску – в таблетках-капсулах. Перфектил дозволяється приймати при вагітності. Курс прийому – від 1 до 2 місяців.

Алерана

Алерана – це вітчизняний бренд, який займається випуском різноманітної продукції-від облисіння (алопеції). Це недорогі шампуні, ефективні спреї, а також кошти в таблетках. Кошти Алерана призначені як для чоловіків, так і для жінок. Приблизна ціна шампунів, спреїв становить 300 рублів за одиницю. Найкращі результати засіб демонструє при початковій стадії алопеції.

Ревалід

Ревалід – недорогий, але ефективний вітамінно-мінеральний комплекс, нормалізує метаболізм корисних речовин в організмі. Склад Ревалида підібраний так, що ефект від прийому вітамінів збільшують мінерали і речовини природного походження. Ревалід перешкоджає випаданню, сприяє посиленому росту волосся.

Приблизна ціна Ревалида – 700 рублів за упаковку в 90 капсул. Щоденна доза Ревалида – 3 капсули. Курс прийому – 2-3 місяці. Перші результати видно вже через місяць.

Беліта

Торгова марка Беліта займається випуском широкої лінійки недорогих, але ефективних косметичних засобів. Компанія пропонуємо унікальний продукт – сироватку на основі D-пантенолу. Приблизна ціна 1 флакона сироватки – 115 рублів. Сироватка зволожує волосся, повертає їм колишній привабливий вигляд. Волосся стають міцними і блискучим. Компанія Беліта випускає інші продукти, що сприяють швидкій ревіталізації волосся.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!