7 коштів від лущення пальців рук, які швидко відновлять шкіру

Шкіра рук лущиться у жінок від жорсткої води, впливу засобів побутової хімії. Іноді сухість і роздратування викликають більш серйозні причини – дерматит, наприклад. Аптечні і народні засоби здатні боротися з лущенням шкіри. Застосування будь-яких з них вимагає консультації з дерматологом.

Алое віра

Сік алое віра заспокоює, охолоджує, відновлює і живить клітини вітамінами А, В, С, амінокислотами та антиоксидантами. В 3 ст. л. будь-якого жирного крему додайте 1 ч. л. соку алое, 1 ст. л. персикового масла і 5-7 крапель горілки. Обробіть чисті руки, не змивайте 15 хв. Шкіра пом'якшується після першої процедури. Робіть маску для пальців рук 2 рази в тиждень. В домашніх умовах можна використовувати такий засіб: розріжте рослина, м'якоттю натріть зони лущення, не змивайте 10 хв. Потім обполосніть руки водою.

Кокосове масло

Якщо суха і жорстка шкіра свербить, свербить, добре допомагає кокосове масло. Натріть їм проблемні зони, не змивайте. Жирне Масло, залишає сліди, тому після обробки рук надіньте бавовняні рукавички. Процедуру проводите двічі в день. Таким способом можна відновити м'якість епідермісу вже через тиждень.

Оливкової або мигдального масла діють за таким же принципом, ефективно усувають лущення пальців рук.

Медові маски

Мед зволожує шкіру, зменшує свербіж і подразнення. Рецепти з його застосуванням ефективні від сильного лущення. Якщо немає алергії на продукти бджільництва, гарненько розітріть пальцями невелику кількість меду, не змивайте 15-20 хвилин. Процедуру проводите 2 рази на добу.

Вже через тиждень можна остаточно позбутися від лущення.

Змішайте в однакових пропорціях мед і оливкове масло, обробіть шорсткі ділянки. Приділіть увагу простору між пальцями. При щоденному виконанні процедур результат стає помітним через 1-2 тижні.

Молоко з вівсянкою

Маска з молоком і вівсянкою робить руки ніжними і гладкими, діє за принципом пілінгу. Залийте 2 ст. ложки пластівців 200 мл гарячого молока, настоюйте до стану рідкої каші. Натріть руки, не змивайте 20 хвилин. Молоко зволожує, живить шкіру. Вівсяні пластівці відлущують ороговілий шар, діють як скраб.

Ванни з молока з вівсянкою усувають свербіння і роздратування, забезпечують глибоке очищення м'яких тканин.

Вазелін

Щодня обробляйте пальці рук вазеліном. Це надійний захист від впливу агресивних факторів (жорсткої води, вітру, високої температури, хімікатів), інтенсивне живлення і зволоження. Вазелін швидко усуває лущення, ефективно діє без додаткових компонентів. Натріть руки перед сном і вранці відчуєте результат. Повторюйте процедуру 2 рази на добу.

Рідкий вітамін Е

Цей натуральний антиоксидант підсилює вироблення колагену, відновлює тканини, підвищує пружність і еластичність шкіри. Рідкий вітамін Е продається в капсулах, що відпускається без рецепта. Розкрийте капсулу і гарненько розітріть в руках, поки рідкий вміст не вбереться в шкіру. Для посилення ефекту змішайте в рівних пропорціях вітаміни А і Є. Виконуйте процедуру вранці і ввечері. Через 1-2 тижні зникає сухість пальців рук.

Банани

Від лущення пальців допомагають переспілі банани. Розітріть м'якоть, додайте трохи меду і молока, перемішайте. Повинна вийти однорідна суміш консистенції сметани. Обробіть пересушені ділянки, не змивайте 30 хвилин. Після процедури використовуйте будь-який живильний крем.

Для живильної маски змішайте м'якоть 1 банана, 1 ст. ложку оливкової олії і стільки ж сметани, додайте щіпку цукрової пудри. Використовуйте суміш в домашніх умовах двічі на добу. Через тиждень лущення зникне.

Особливо ефективно такий засіб взимку, коли від обвітрювання шкіра червоніє і тріскається.

Як уберегти шкіру від лущення

Стан шкіри залежить від багатьох факторів – зовнішніх та внутрішніх. Щоб взимку руки не сохли від вітру і холоду, надягайте тканинні рукавички. Якщо влітку вони страждають від порушення водного режиму – пийте більше рідини. Сильне лущення шкіри рук може бути симптомом грибкової інфекції, червоного вовчака та інших хвороб.

Пийте більше рідини

Для підтримки водного балансу організму пийте не менше 2 л води в добу. Газовані напої, кава і соки не враховуються. Чиста вода прискорює надходження в клітини розчинених поживних речовин, з сечею і потім виводить токсини, підтримує вологість шкіри. При сильному лущенні пальців рук питний режим прискорює дію лікувальних засобів.

Захищайте руки рукавичками

На пальцях з'являються тріщини при контакті з шкідливими речовинами (хімікатами). В рукавичках не відбувається контакту з подразником.

Надягайте їх при контакті з водою, під час прибирання або миття посуду, а після господарських робіт використовуйте зволожуючий, живильний крем.

Їжте здорову їжу

Лущиться шкіра на руках при нестачі в організмі вітамінів А, В, С, Е, цинку, міді, селену та марганцю. Щоб заповнити дефіцит поживних речовин, перегляньте добовий раціон.

Вживайте більше овочевих соків, йогуртів, бобових, віддавайте перевагу пісним сортам м'яса та іншими джерелами білка.

Необхідні речовини, їх вміст у продуктах харчування:

  • вітамін А: курага, морква, зелені овочі;
  • залізо: морська капуста, бобові, чорниця;
  • вітамін Е: рослинні олії, горіхи, насіння, яйця;
  • Омега-3, -6 жирні кислоти: риб'ячий жир, волоські горіхи;
  • вітамін В6: злакові, банани, авокадо.

Відео

Чому тріскається шкіра на руках?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!