Догляд за шкірою навколо очей в домашніх умовах - правила і засоби

Область під очима потребує дбайливого догляду. Там епідерміс дуже тонкий, тому сильні рухи пальців можуть його пошкодити і розтягнути. Також в цій області майже немає сальних залоз, підшкірного жиру і м'язів, через що тканини схильні до сухості і особливо схильні до вікових змін.

Правила догляду за шкірою навколо очей

Виконувати регулярні сеанси краси необхідно ще до того, як клітини почнуть в'янути. Оптимальний вік – 18 років, а якщо у дівчини поганий зір, і вона часто мружиться, то процедури слід проводити з 16 років.

Грамотні дії відстрочать поява «гусячих лапок», заломів.

Основні етапи догляду за уразливою зоною:

  • Очищення. Використовуйте засоби для зняття макіяжу з позначкою «Для області навколо очей». Ви можете вибрати молочко, двофазну рідину, гель, міцелярно воду. Засіб має бути перевірено офтальмологами. Хороший склад не викликає роздратування і не сушить епідерміс. Жирні креми використовуються, якщо потрібно змити водостійку туш і підводку. Правила видалення косметики:
    1. Нанесіть засіб для демакіяжу на ватяні тампони. Прикладіть до очей на 2-3 хвилини, потім витріть залишки туші, рухаючись від коренів до кінчиків вій.
    2. Іншим ватним тампоном видаліть тіні, переміщаючись від внутрішнього куточка до зовнішнього, а потім по зворотній траєкторії. Тканини не можна терти і розтягувати. Рухи повинні бути легкими.
    3. Для видалення косметики заборонено вмиватися гарячою або дуже холодною водою, не можна використовувати мило.
  • Тонізація.Вранці після очищення використовуйте тонік. Він видаляє залишки забруднень, покращує мікроциркуляцію крові, посилює дію кремів, гелів. Користуйтеся засобом ще й увечері після видалення макіяжу. Змочіть тоніком ватний тампон і прикладіть до очей на 5-10 хвилин. Засіб можна замінити косметичним льодом на основі відвару петрушки, ромашки, м'яти.
  • Живлення, зволоження. Після тонізації клітини потрібно наситити вологою, мінералами, вітамінами. Для цього використовуйте засоби з гіалуронової кислотою, рослинними екстрактами. Власницям сухої шкіри підійдуть креми і масла – вони заповнюють брак ліпідів. Дівчатам і жінкам з нормальним, жирним і комбінованим типом шкіри підійдуть гелі, лосьйони, сироватки. Правила використання уходових коштів:
    1. Вибирайте косметику, яка підходить вам за віком.
    2. Вранці використовуйте зволожуючі засоби, увечері – поживні.
    3. Наносите косметику за 40-50 хвилин до сну. Цей проміжок треба витримувати, щоб після пробудження не було набряків.
  • Захист. У сонячні дні на область навколо очей наносите крем з SPF. На ринку косметики їх представлено небагато. Найкращий захист – великі окуляри з якісним UV-фільтром. Вони бережуть шкіру від впливу сонця і дозволяють не примружуватись, коли яскраві промені світять в обличчя. Взимку для захисту використовуйте жирні поживні креми.

Професійні засоби для догляду за шкірою навколо очей

Щоб уходовая косметика дала результати, нею треба користуватися регулярно і правильно. Важливо вибирати спеціальні засоби для шкіри навколо очей, адже завдяки їхній структурі активні елементи без проблем проникають вглиб. Правила нанесення професійної косметики:

  • Зволожуючими і живильними сумішами не варто покривати рухому повіку і нижній контур ока.
  • Видавіть засіб розміром з горошину на безіменний палець. Цього вистачить для області очей.
  • Розподіліть косметику по эпидермису. Рухайтеся від зовнішньої сторони особи до внутрішньої. Рухи повинні бути легкими, ледь відчутними, без натискання.
  • Якщо під очима часто утворюються мішки, виконуйте легкі постукування безіменними пальцями.

Крем для шкіри навколо очей

Виробники випускають кілька видів кремів для області навколо очей:

  • Денний – буває зволожуючий, живильний, антивіковий. Якщо у засобі міститься гіалуронова кислота, воно відноситься до категорії філерів – швидко заповнює зморшки, вирівнює шкіру.
  • Нічний– у ньому більше компонентів, які запобігають появі набряків. У складі підвищена концентрація поживних речовин.

З віком структура епідермісу змінюється, тому за ним потрібно доглядати за допомогою різних засобів. Дівчатам і жінкам слід вибирати таку косметику:

  • 18-25 років: зволожуючий крем з рослинними компонентами – екстрактом ромашки, ефірною олією лимона або ялівцю, квітковими витяжками.
  • 25-35 років: засіб з антиоксидантами – вітамінами С і Е, екстракти зеленого чаю, гамамелісу, винограду. Добре, якщо у складі крему є гіалуронова кислота, гліцерин, кофеїн (компонент позбавляє від набряків).
  • 35-45 років: антивіковий крем з ретинолом, антиоксидантами, кофеїном і живильними маслами – авокадо, жожоба.
  • Після 45 років: ліфтинг-засіб з пептидами, жирними кислотами Омега, колагеном, кофеїном, пробіотиками.
Косметика для шкіри навколо очей не повинна містити парабенів, ланоліну, парфумерних ароматів і мінеральних масел.

Останні забивають пори і ущільнюють епідерміс. Інші перелічені компоненти нерідко стають причиною алергічних реакцій.

Такі креми заслужили найкращі відгуки покупців:

  1. BIOTHERM Aquasource Total Eye Revitalizer. До складу засобу входить екстракт морського планктону, кофеїн, листя сакури, комплекс природних полімерів. Крем знімає ознаки втоми – зменшує набряки, темні кола під очима, розгладжує та тонізує шкірні покриви. Підходить для чутливої дерми. Ціна – 1740 р./15 мл
  2. KIEHL'S Creamy Eye Treatment With Avocado. Активні інгредієнти – масла авокадо і ши, бета-каротин. Крем інтенсивно зволожує область навколо очей, пом'якшує епідерміс, відновлює захисний бар'єр. Ціна – 2400 р./14 мл
  3. LA ROCHE-POSAY Active C Yeux. Діючі компоненти – 5% вітаміну С, екстракт гіркого апельсина, термальна вода. Засіб знімає набряки, зволожує тканини очей, розгладжує дрібні зморшки, уповільнює старіння дерми, покращує колір шкірних покривів. Ціна – 1956 р./15 мл
  4. WELEDA Granatapfel Aktive Regeneration. Активні інгредієнти – масла кісточок граната, мигдалю, ши, паростків пшениці, макадамії, екстракти пелюсток соняшника і коренів рускуса. Крем живить клітини, перешкоджає віковим змінам, знімає набряки і темні кола, захищає епідерміс від впливу зовнішніх факторів. Ціна – 1948 р./10 мл
  5. HELENA RUBINSTEIN Prodigy Reversis Eye. Склад – екстракт едельвейса, стовбурові клітини Prodigy Reversis, пептиди рису. Засіб для догляду за століттями протистоїть особливому поєднанню SASP, яке виділяється старіючими клітинами. Крем відновлює шкіру зсередини і живить її. Ціна – 7493 р./15 мл

Гелі

Основою гелю є вода (70-80%), масел в ньому немає. Решта 20-30% – це гліцерин, желатин, агар-агар, пектин, трегалоза, активні речовини. Завдяки відсутності жирів текстура гелю ніжна і легка. Він швидше всмоктується, не залишаючи слідів.

Засіб ефективно для дівчат до 25-30 років з будь-яким типом шкіри.

Гель швидко підтягує тканини, охолоджує, заспокоює. Його рекомендується використовувати в денний час, тоді як креми добре підходять для інтенсивного нічного харчування. Рейтинг популярних гелів для області навколо очей:

  1. LANCOME Energie De Vie.Зволожуючий гель містить екстракти меліси, журавлини, женьшеню. Засіб знімає ознаки втоми – зменшує темні кола, знімає набряки, розгладжує дрібні зморшки, робить погляд сяючим. Гель оснащений масажером. Ціна – 2515 р./15 мл
  2. Doliva Гель для шкіри навколо очей. Активні інгредієнти – листя оливи, гіалуронова кислота, календула, кофеїн. Засіб знімає роздратування, усуває набряки і темні кола під очима, розгладжує «гусячі лапки», підвищує тонус шкіри. Ціна – 802 р./15 мл

Масло

Відмінний догляд за століттями забезпечують рослинні олії. Їх застосовують у чистому вигляді або у складі косметичних масок. Найпростіший спосіб – нанесення 1-2 крапель масла на орбітальну область кожен вечір. Розподіліть засіб дуже тонким шаром, виконуючи масажні рухи.

Базові масла працюють у верхніх шарах епідермісу. Вони пом'якшують, утримують вологу, розгладжують шкіру, відновлює гідроліпідний бар'єр, захищають від зовнішніх факторів. Кошти багаті вітамінами, мікроелементами, поліненасиченими жирними кислотами. Найефективніші базові масла для догляду за століттями:

  1. Жожоба – швидко проникає в глибокі шари, не залишає жирної плівки. Регенерує клітини, підвищує еластичність, пружність дерми.
  2. Зародків пшениці – стимулює вироблення еластину і колагену, підвищує тонус шкірних покривів.
  3. Оливи– загоює клітини, знімає запалення, підвищує пружність шкіри.
  4. Авокадо – регенерує клітини, живить дерму вітаміном А і жирними кислотами, за структурою наближені до ліпідів, які виробляються шкірою.
  5. Шипшини– захищає тканини, підвищує їх еластичність, знімає сухість і роздратування.
Ефірні олії легше проникають всередину дерми і там надають комплексний вплив на тканини.

Їх потрібно використовувати в складі бази (кошти, перераховані вище). Ароматичні речовини розгладжують мімічні зморшки, зменшують набряклість, роблять шкіру більш молодою і здоровою. Топ-3 ефірних масел для повік:

  1. Фенхелю – усуває набряки, підтягує шкіру, підвищує її пружність.
  2. Сандалового дерева – бореться з в'ялістю, дрібними зморшками.
  3. Троянди – зволожує, захищає шкіру, тонізує, зміцнює судини, що живить біохімічними речовинами.

Гімнастика і масаж

Комплекс вправ, що виконується кожен день, значно покращує стан шкіри навколо очей – позбавляє від зморшок, мішків. Перед заняттям нанесіть на повіки будь базове масло, наприклад, кокосова, мигдальне або каріте. Список вправ:

  1. Візьміть годинник на ланцюжку або будь-який вантаж на нитці. Підніміть предмет на рівні очей, розкачайте його і слідкуйте за рухом 5 хвилин. Голова залишається нерухомою.
  2. Перемістіть години до рівня лоба. Слідкуйте за їх рухом 5 хвилин, не піднімаючи голови.
  3. Щільно зімкніть повіки, порахуйте до 3. Різко розкрийте їх і замріть на 3 секунди. Повторіть вправу 8-10 разів.
  4. Щільно закрийте і різко відкрийте повіки без пауз. Місця, де утворюються «гусячі лапки», притримуйте в цей час вказівним і середнім пальцем. Повторіть 10 разів.
  5. Зімкніть повіки. Вказівним пальцем притисніть зовнішній куточок століття, середнім – центральну частину і брову, безіменним – внутрішній куточок. Спробуйте підняти повіки, а пальцями чиніть опір. Повторіть 10 разів.
  6. Опустіть верхні повіки, а очні яблука підніміть вгору. Зафіксуйте їх у такому положенні на 5 секунд. Повторіть 8 разів.
  7. Вказівні пальці прикладіть до зовнішніх кутах очей перпендикулярно зморшок. Відтягніть шкіру в сторони, щоб навіки зімкнулися. Повторіть 10-15 разів.
Масаж делікатної зони виконувати дуже просто: подушечками пальців ледь відчутно натискайте на шкіру орбітальної області, рухаючись від зовнішнього краю ока до внутрішнього.
Зробіть 6-7 кіл, а потім погладьте зону масажу за годинниковою стрілкою і в зворотному напрямку. Перед маніпуляцією не забудьте нанести на шкіру масло, наприклад, обліпихова.

Домашній догляд за шкірою навколо очей

Народні засоби повертають в'ялою шкірі тонус, можуть омолодити її, підтягнути, відновити водно-ліпідний баланс. Рецепти прості в приготуванні і застосуванні. Ефект накопичувальний, він з'являється не так швидко, як хотілося б.

Чайні пакетики

Танін, що міститься в чаї, надає дренажний ефект, зменшує синяву під очима. Охолоджені пакетики знімають роздратування, прибирають мішки, освіжають погляд і усувають відчуття сухості шкірних покривів. Ще кращий результат забезпечує чай з великих листів. Змочіть їм ватяні диски і прикладіть до повік на 10-15 хвилин.

Повторюйте процедуру щодня з ранку.

Огірки

М'якоть цього овоча надає відбілюючий дію, свіжість та підтягує мляву дерму, зберігає свіжість погляду на довгий час. Ретинол, що входить до складу, усуває лущення, вітамін В5 розгладжує зморшки, філохінон освітлює шкірні покриви. Подрібніть м'якоть огірка і розподіліть її по орбітальної області. Через чверть години обполосніть обличчя. Нанесіть крем для догляду за шкірою навколо очей.

Вівсянка

Маска з пластівців Геркулес очищає дерму, перешкоджає обезводнення, живить шкірні покриви цінними речовинами. Погляд стає сяючим, свіжим, синява під очима йде.

Молоко і вітамін Е посилюють дію вівсянки, збагачуючи шкіру ліпідами.

Таку маску робіть 2 рази в тиждень:

  1. Подрібніть 1 ч. л. вівсяних пластівців в дрібну крихту.
  2. Розігріти 2 ст. л. молока, влийте їх у вівсянку. Перемішайте і почекайте 5 хвилин, щоб маса набухла.
  3. Додайте до суміші вміст 2 капсул вітаміну Е.
  4. Нанесіть маску на шкіру повік, зверху прикладіть ватяні диски, приляжте на 20-30 хвилин.
  5. Змийте теплою водою.

Картопля

Сирої коренеплід дуже швидко усуває набряки і мішки під очима. Картопля зберігає молодість століття, підсилюючи вироблення колагену. Овоч знімає почервоніння, вирівнює колір шкіри. Безпосередньо перед застосуванням очищену картоплю натріть на дрібну тертку. Масу злегка відіжміть і загорніть в марлю. Мішечки прикладіть до повік на 15 хвилин.

Використовуйте засіб за необхідності, можете до картоплі додати м'якоть огірка.

Банани

Фрукт підходить для догляду за всіма типами шкіри. Банан допомагає зміцнити дерму, поліпшити її зовнішній вигляд, уповільнити вікові зміни. Шматочок стиглого фрукта розімніть до консистенції кашки. Нанесіть по орбітальної лінії, приляжте на 20 хвилин, потім змийте теплою водою.

Відео

Догляд за ШКІРОЮ НАВКОЛО ОЧЕЙ. ПОМИЛКИ при нанесенні кема. Кращі МАСЛА для зони очей вокуг

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!