Масло неролі для особи - корисні властивості, склад, правила застосування

Флердоранжевое або неролієва масло – ефірна ароматична речовина, що міститься в квітках помаранчі. Отримують його шляхом парової дистиляції або екстракції леткими розчинниками. На світлі здобуває оранжево-червоний колір, з часом темніє. Це ефективний засіб по догляду за шкірою обличчя.

Корисні властивості олії неролі

Речовина надає найбільш сприятливий вплив на шкіру обличчя будь-якого типу. Корисні властивості:

  • чинить антисептичну дію, ефективно знімає ознаки подразнення, лікує купероз, прищі і інші запалення;
  • пом'якшує шкірні покриви;
  • вирівнює тон;
  • бореться із зайвою пігментацією, усуває веснянки, пігментні плями;
  • забезпечує швидке загоєння ушкоджень;
  • сприяє омолодженню за рахунок стимуляції синтезу колагену, прискорення процесу оновлення клітин;
  • запобігає появі зморшок, розгладжує вже наявні складки;
  • має тонізуючу і протинабряковий ефект;
  • покращує кровообіг;
  • бореться з інфекціями, герпесом на губах;
  • підходить для сухої, жирної, комбінованої і чутливої шкіри.

Застосування масла неролі для обличчя

Один з найпростіших способів застосування – додаток готових косметичних засобів. Потрібно додати пару крапель олії в порцію улюбленого крему або готової маски.

Для приготування повністю натурального косметичного засобу використовуйте замість фабричного крему рослинні олії. Жирної та комбінованої шкіри підійде олія мигдалю, персика і виноградної кісточки. Для сухої краще вибирати більш жирні, наприклад, кокосова або жожоба. Рекомендується застосовувати масло неролі для шкіри навколо очей у поєднанні з екстрактами зародків пшениці або авокадо.

Його часто змішують з різними олійними композиціями в залежності від потреб шкіри обличчя. Добре поєднується з жасмином, кипарисом, лавандою, мандарином, трояндою, сандалом, іланг-іланг, миррою. Їх використовують:

  • В якості маски. Засіб накладають на обличчя тонким шаром, залишки знімають через 40 хвилин з допомогою сухих серветок.
  • Для косметичного масажу. Наносять суміш на обличчя, потім починають погладжувати подушечками пальців по масажних лініях. Ще використовувати засіб для розтирання проблемних зон на тілі.
  • Для масляних аплікацій проти зморшок. Марлеві серветки змочують у теплій суміші, накладають на проблемні зони або на все обличчя. Через півгодини марлю знімають, а залишки кошти прибирають серветками.

Рецепти корисних масок

Ароматичне ефірне масло неролі для особи відмінно підходить для збагачення масок, приготованих в домашніх умовах. В залежності від типу шкіри часто додаються мед, косметична глина, крохмаль, м'якоть гарбуза, какао-порошок, натуральний йогурт, курячі яйця, відвари трав.

Всі варіанти масок потрібно наносити на очищене обличчя на 15-20 хвилин. Змивають склади великою кількістю теплої води. Рекомендовано проводити процедури двічі на тиждень, для профілактики – раз в тиждень. Готувати склади краще відразу перед нанесенням.

Для жирної шкіри

Цей рецепт чудово підходить для жирної проблемної шкіри обличчя з комедонами і розширеними порами. Після процедури пори помітно очищаються і звужуються, рельєф вирівнюється, поліпшується жировий обмін. Для маски знадобиться заздалегідь приготувати і остудити відвар із чебрецю. Спосіб приготування:

  1. У холодний відвар введіть 2 ч. л. чорної косметичної глини.
  2. Добре розмішайте, повинна вийти густа маса.
  3. Додайте по 2 краплі екстракту лаванди і неролі.
  4. Нанесіть на обличчя рівномірним шаром.

Рецепт для сухої шкіри

Зволожуюча маска на основі гарбузової м'якоті з неролі за численними відгуками надає шкірі свіжість. Гарбуз можна зварити, запекти або приготувати на пару. Знадобиться аптечний препарат токоферол. Спосіб приготування:

  1. Остиглу м'якоть гарбуза подрібніть в блендері або натерти на самій дрібній тертці.
  2. Введіть 3 краплі масляного розчину токоферолу, розмішайте.
  3. Після додайте 3 краплі неролі, знову перемішайте.

Омолоджуюча маска

Маска з крохмалем, неролиевым маслом і сметаною рекомендується до застосування власницям в'ялої шкіри. Процедура помітно підтягує овал обличчя, розгладжує зморшки. Можна використовувати для суміші кукурудзяний або картопляний крохмаль. Спосіб приготування:

  1. Змішайте 1 ст. л. крохмалю з такою ж кількістю жирної сметани.
  2. Додайте 3 краплі неролієва масла.

Маска від прищів

Медові суміші прекрасно вирішують проблему прищів на шкірі обличчя. Крім цього мед запускає процеси регенерації. До складу маски від прищів також входить масло розмарину, яке є природним антисептиком. Спосіб приготування:

  1. Розігрійте десертну ложку натурального меду.
  2. Змішайте його з мигдальним маслом в такому ж обсязі.
  3. Дайте масі трохи охолонути.
  4. Акуратно введіть жовток одного яйця.
  5. Додайте 2 краплі неролі і по 1 краплі олії розмарину і жасмину.

З йогуртом для чутливої шкіри

Склад на основі натурального йогурту і какао омолоджує, надає шкірі тонус, при цьому забезпечує додатковий захист від негативного впливу факторів навколишнього середовища. Маска чудово підійде для застосування в осінньо-зимовий період. Спосіб приготування:

  1. Розтопіть 5 г масла какао.
  2. Змішайте його зі ст. л. натурального йогурту і какао-порошку.
  3. Підсипати какао поступово, щоб не було грудочок.
  4. Повинна вийти густа суміш, по консистенції нагадує крем.
  5. Введіть масу по 2 краплі неролієва масла і лимонної меліси.

Протипоказання і побічні дії

З-за високої релаксуючого ефекту масло неролі краще не використовувати в тих випадках, коли необхідна ясність думки і концентрація уваги. Існують прямі протипоказання до застосування:

  • 2-3 триместр вагітності;
  • алергія;
  • індивідуальна непереносимість;
  • дитячий вік.

Відео

Неролі Властивості ефірних масел

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!