Маска з вівсянки - користь для особи, домашні рецепти приготування з медом, содою, кефіром і оливковою олією

Засоби домашнього приготування для догляду за шкірою особи можуть не поступатися за своїми властивостями і якістю професійній косметиці. Проста вівсяна крупа – відмінне б'юті-засіб. Вона допоможе відбілити пігментні плями, прибрати веснянки, позбавити від прищів, зморшок і м'яко відлущити мертві клітини. Дізнайтеся, що крім вівсянки можна додати до домашніх масок, і як їх правильно використовувати.

Що таке маска з вівсянки

Асортимент косметики для особи з кожним роком стає різноманітнішим, з-за чого багато жінки губляться у виборі засобу для догляду за шкірою. Маска з вівсянки – універсальний продукт, який однаково підходить як для жирної, так для жирної або комбінованої шкіри. У неперероблених геркулесових пластівцях міститься безліч вітамінів і цінних речовин, які сприятливо впливають на дерму:

  • Вітамін РР (нікотинова кислота) – сприяє очищенню пор, зволоженню.
  • Вітамін Н (біотин) – контролює обмін жирів, допомагає запобігти появі прищів.
  • Група вітамінів В – сприяють регенерації тканин, поліпшують обмінні процеси в клітинах, допомагають підтримувати молодість.
  • Йод – допомагає вилікувати запалення, сприяє позбавленню від висипу угрів.
  • Сірка – відповідає за підтягування дерми, попереджає передчасне старіння, допомагає розгладити зморшки, повернути шкірі еластичність.
  • Вітамін С – покращує роботу гормонів, які відповідають за синтез колагену і еластину, зміцнює кровоносні судини, перешкоджає утворенню мішків під очима.
  • Лізин – зменшує подразнення, освіжає, тонізує і вирівнює тон особи.

Користь вівсянки для обличчя

Всі складові вівсянки впливають на шкіру комплексно, що дозволяє домогтися гарного результату. Навіть найпростіша маска з вівсяних пластівців для особи здатна:

  • позбавити від прищів, вугрів, зняти запалення;
  • підживити суху шкіру, наситити всі шари дерми вітамінами, макроелементами і мінералами;
  • прибрати жирний блиск, нормалізувати водно-лужний баланс епідермісу;
  • повернути шкірі еластичність, зробити її м'якою і бархатистою;
  • сприяти очищенню зовнішнього шару епідермісу, відлущуванню відмерлих клітин;
  • вирівняти тон, позбавити від пігментних плям;
  • знизити видимість дрібних мімічних зморшок.

Правильне нанесення

Щоб поживний склад подіяв з максимальним ефектом, необхідно наносити його на попередньо очищене від декоративної косметики обличчя. Якщо шкірні покриви сухі, не варто використовувати мило або пінки, які звужують пори і сушать шкіру, просто вмийтеся теплою водою. При жирному типі, навпаки, використовуйте спеціальні миючі засоби, раз в тиждень можна застосувати відлущуючий скраб або пілінг, а знімати маску потрібно тільки холодною водою.

Потім приготуйте суміш з свіжих продуктів. Намагайтеся відразу ж її використовувати, при зберіганні корисний склад втратить частину своїх властивостей. Завершальний етап підготовки – нанесення, проводити його треба за такими правилами:

  1. Складом покривається все обличчя або тільки проблемні зони. Зробити це можна пальцями, спеціальною пластиковою лопаткою або пензликом.
  2. Наносити суміш необхідно по масажних лініях знизу вгору. Спочатку обробіть область підборіддя (захопіть при бажанні частина шиї), рухайтеся до мочок вух. Накладіть трохи складу на середину лоба і рівномірно розподіліть до скронь.
  3. Щоб волосся не заважали, попередньо заправте їх за пов'язку або зібрати у хвіст.
  4. Склад не слід наносити на зону навколо очей або губ, якщо іншого не зазначено в рецепті.
  5. Після того, як вся суміш буде рівномірно розподілена, ляжте і розслабтеся.
  6. Тримати поживну суміш потрібно 20-30 хвилин. Якщо під час процедури ви відчули печіння, свербіж, негайно приберіть залишки засобу.
  7. Видалити залишки суміші необхідно водою. При необхідності можна скористатися спеціальною косметичною губкою або спонжем.
  8. Після процедури обов'язково потрібно нанести зволожуючий або живильний крем, яким ви користуєтеся.

Рецепти масок для обличчя з вівсянки

Для приготування домашніх масок краще використовувати пластівці швидкого приготування. Купіть в магазині найдешевшу вівсяну суміш. Вона не проходить багато термічних обробок, тому зберігає все найцінніше. Для більшості рецептів пластівці необхідно подрібнити, зробити це можна за допомогою ступки з товкачем або кавомолки. Якщо необхідно приготувати вівсяну муку, після подрібнення масу просійте через сито.

Рецептів приготування вівсяних масок існує дуже багато. Кожен з них покликаний вирішувати певні проблеми з шкірою, але перш ніж перейти до їх вивчення, візьміть на озброєння декілька правил по приготуванню суміші:

  1. Заливати пластівці завжди потрібно простий або мінеральною водою, відварами або молочними продуктами кімнатної температури (не окропом). Такими ж повинні бути всі інгредієнти.
  2. Якщо в рецепті вказано, що потрібно використовувати густий мед або олію, попередньо розігрійте їх на водяній бані до 40 градусів.
  3. Змішувати складу треба пластикової або дерев'яною лопаткою до однорідності. Зручніше це зробити, спочатку об'єднавши сухі компоненти, а потім додати до них воду, кефір, масло або мед.
  4. Якщо в рецепті вказано, що потрібно взяти буряковий, вишневий або будь-який інший сік, то приготувати його варто самостійно з натуральних продуктів.
  5. Наносити живильний склад слід товстим шаром, щоб збільшити час впливу.

З вівсянкою і медом

Основне завдання цієї маски – покращити харчування клітин, повернути шкірним покривом пружність і бархатистість. Всього три інгредієнти: мед, вершки, вівсяні пластівці здатні впоратися з поставленими завданнями, а ще зволожити шкіру і підтягнути контур. Склад і спосіб приготування простий:

  1. 1 ст. л. вівсяних пластівців подрібніть в кавомолці.
  2. Додайте до отриманої крихті 3 ст. л. 10% вершків, 1 ст. л. рідкого квіткового меду.
  3. Всі компоненти складу ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
  4. Нанесіть суміш на обличчя і область шиї, залиште на 30 хвилин.
  5. Змийте залишки складу теплою або прохолодною водою виходячи з вашого типу шкіри.

Від прищів

Вугровий висип, запалення, жирний блиск – часто зустрічаються проблеми. Вівсяні маски допоможуть позбутися від прищів і чорних крапок, нормалізують жировий баланс дерми, знімуть почервоніння. В якості додаткових інгредієнтів часто використовуються аспірин, масло чайного дерева, лимонний сік. Наступний склад має бактерицидну дію, однаково ефективний як для жирної, так і для комбінованої шкіри:

  1. Залийте перемелену вівсянку (2 столові ложки) кефіром кімнатної температури (4-5 столових ложок).
  2. Залиште пластівці розбухати на 10-15 хвилин, потім ретельно перемішайте.
  3. Додайте в миску 3 краплі ефіру чайного дерева, ще раз все перемішайте.
  4. Акуратно розподіліть від підборіддя до чола за допомогою кисті, залиште на 15 хвилин.
  5. По завершенні часу вмийтеся прохолодною водою.
  6. При множинних висипаннях додатково обробіть проблемні ділянки будь-яким антисептичним тоніком.

З вівсянки і соди

Чорні крапки на кінчику носа або щоках значно псують зовнішній вигляд. Видалити їх можна за допомогою м'яких скрабів або пілінгу, але часто використовувати такі методи не рекомендується, інакше може виникнути нова проблема – прищі. У боротьбі з чорними крапками добре зарекомендувала себе м'яка маска з харчової соди, вівсянки і відвару ромашки:

  1. Змішайте 1 столову ложку перемеленої вівсяної крупи з 1 чайною ложкою харчової соди.
  2. Додайте до сухих інгредієнтів 4-5 столових ложок теплого трав'яного відвару.
  3. Розмішайте до отримання рідкої кашки.
  4. Особа распарьте над відваром ромашки, це допомагає розкрити пори і сприяє проникненню поживних речовин в глибокі шари дерми.
  5. М'якими масажними рухами розподіліть поживний склад по всій поверхні обличчя, особливу увагу приділіть чорним точкам і проблемним зонам.
  6. Залиште кашку на 10-15 хвилин, потім видаліть за допомогою спонжа.

Для сухої шкіри особи

Основні проблеми сухого типу дерми – надмірне лущення, поява ранніх мімічних зморшок, часте виникнення подразнень і запалень. Вівсяна маска для обличчя в домашніх умовах з аптечного гліцерину, соку алое віра наповнює клітини вологою, запобігає передчасне старіння, розгладжує вже існуючі зморшки:

  1. Змішайте в пластиковій мисці 1 ст. л. вівсяної муки, 1 ст. л. свіжого соку алое, 3 ст. л. вершків 10% жирності, ½ чайної ложки аптечного гліцерину.
  2. Розподіліть засіб за допомогою м'якого пензлика.
  3. Залиште суміш для всмоктування корисних речовин на 20-25 хвилин.
  4. Видаліть залишки маски з допомогою теплої води і м'якого спонжа.
  5. На завершення змастіть шкіру живильним кремом, яким завжди користуєтеся.

Для сухої шкіри добре підходить маска з авокадо з додаванням вівсяних пластівців. Вона усуне ознаки лущення, підживить клітини, допоможе запобігти появі зморшок:

  1. Змішайте 1 ст. л. м'якоті авокадо з 1 ст. л. готової вівсяної каші, 3 ст. л. відвару ромашки. Перед тим, як додати трав'яний настій, підігрійте його до 40 градусів.
  2. Видаліть макіяж, рівномірно розподіліть кашку, уникаючи зон навколо очей і рота.
  3. Витримайте суміш 10-15 хвилин, потім змочіть вафельну серветку або косметичний спонжик і приберіть залишки маски.
  4. Для додаткового зволоження використовуйте щільний живильний крем.

Для жирної шкіри

Є багато рецептів масок для обличчя, які допомагають нормалізувати жировий обмін, зменшити кількість висипань і позбавити від інших проблем жирної шкіри. Поживний склад на основі вівсяної муки, білої глини і соку лимона освіжить обличчя, зробить її гладкою і оксамитовим, очистить пори і запобіжить поява чорних крапок:

  1. Для його приготування в чистій мисці необхідно змішати 1 чайну ложку вівсяної муки, 1 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. білої косметичної глини.
  2. До сухих інгредієнтів додати 30 мл або 3 ст. л. свіжоприготованого відвару кропиви.
  3. Всі компоненти добре перемішати до однорідності.
  4. Нанести маску на 15-20 хвилин.
  5. Дочекатися повного висихання суміші, потім видалити залишки за допомогою спонжа.

Від зморшок

Щоб продовжити молодість, прибрати носогубні складки, глибокі зморшки на лобі і мімічні навколо очей, зовсім немає необхідності купувати дорогі сироватки або робити уколи ботокса. Впоратися з цими проблемами допоможе регулярний домашній догляд з використанням простих, дешевих і доступних продуктів. Маска для обличчя з вівсяних пластівців білка поліпшить тургор, поверне эпидермису пружність і еластичність, освітлить пігментні плями:

  1. Відокремте один білок від жовтка.
  2. Збийте білок з допомогою віночка до появи пишної піни.
  3. Додайте до яйцю 1 чайну ложку дрібної вівсянки, 3 ч. л. води.
  4. Нанесіть склад з допомогою пензлика.
  5. Після того як перший шар підсохне, нанесіть маску повторно.
  6. Витримайте другий шар протягом 7-10 хвилин, після чого видаліть залишки теплою водою.

Для зрілої шкіри дуже корисні засоби на основі полуниці. Ця сезонна ягода володіє масою корисних властивостей, в основному, завдяки своєму унікальному складу. М'якоть полуниці містить вітамін В9, який захищає від шкідливого впливу ультрафіолету, біотин (активізує процеси регенерації клітин), калій і кальцій – наповнюють шкірний покрив вологою, дарують відчуття м'якості. Маска-скраб на основі полуниці і вівсянки сприяє розкриттю пір, зменшує лущення, живить шкіру необхідними макро - та мікроелементами:

  1. Приготувати склад можна, змішавши 3 ст. л. оливкової або рослинного масла, 2 ст. л. меленої вівсянки, 4 ягоди полуниці.
  2. Суміш необхідно ретельно розтерти виделкою і нанести на 10 хвилин.
  3. Через час зробіть легкий масаж обличчя пальцями, змийте залишки кошти теплою водою.
  4. Щоб позбутися відчуття сухості шкірного покриву, скористайтесь антивіковим якісним зволожуючим кремом.

З вівсянки і кефіру

Косметологи рекомендують використовувати скраби та інші абразивні методи очищення не частіше одного-двох разів у тиждень із-за високого ризику пошкодити шкірні покриви, спровокувати запалення або занести інфекцію. Для ефективного очищення можна використовувати м'яку маску з меду, вівсянки і кефіру:

  1. Змішайте 20 грам вівсяних пластівців дрібного помелу з 10 грамами рідкого меду.
  2. Додайте до складу 30 мл кефіру кімнатної температури, ще раз розмішайте.
  3. Нанесіть кашку по масажних лініях.
  4. Залиште на 10-15 хвилин, після чого змийте її залишки прохолодною водою.

Рецепт освітлювальної маски від чорних крапок

Ще один популярний рецепт вівсяного маски допоможе позбавитися від веснянок, пігментних плям і чорних крапок. До його складу входять тільки вівсяні пластівці, лимон, сметана, яку з легкістю можна замінити натуральним йогуртом без добавок і ароматизаторів. Для додаткового харчування глибоких шарів дерми, до базових інгредієнтів можна додати 2-3 краплі вітаміну А або Е. Спосіб приготування наступний:

  1. Змішайте дві столові ложки подрібнених геркулесових пластівців з трьома столовими ложками не занадто рідкої сметани або натурального йогурту.
  2. В набряклу суміш додайте 3-5 крапель лимонного соку, вітамінів (при бажанні).
  3. Нанесіть суміш на обличчя, залиште на 15-20 хвилин.
  4. Приберіть залишки кошти вологим вафельним рушником або губкою.

З молоком і морквяним соком

Якщо ви втомилися після важкого трудового тижня, і це позначилося на стані вашої шкіри (вона придбала землистий відтінок, стала лущитися, місцями з'явилися запалення і червоні плями, спробуйте наступний рецепт. Він допоможе повернути бархатистість, зробить шкіру м'якою, додасть особі відпочив вигляд:

  1. До перемеленої вівсянці (1 ст. л.) додайте 3 ст. л. теплого молока (краще брати кокосове, але підійде і коров'яче).
  2. Туди ж влити 1 ст. л. свіжоприготованого морквяного соку.
  3. Всі інгредієнти добре перемішати до утворення однорідної кашки.
  4. Змастити обличчя одержаним складом, залишити на 10-12 хвилин.
  5. Через час залишки кошти змити теплою водою, нанести на обличчя денний крем.

З пивом

Улюблений напій більшої частини чоловічого населення умілі жінки навчилися використовувати для власної краси. Пиво у складі косметичних засобів живить, зволожує шкіру, допомагає запобігти лущення і передчасне старіння. Для приготування домашніх масок радять брати живе нефільтроване пиво, так як в ньому міститься більше корисних речовин. Принцип приготування поживного складу з вівсянкою і пінним напоєм простий:

  1. Необхідно попередньо подрібнити в ступці вівсяні пластівці залити їх пивом і дати злегка набрякнути.
  2. Тим часом розтерти 1 яєчний жовток з ефірним маслом шавлії.
  3. Об'єднати обидва склади і ретельно перемішати.
  4. Нанести пюре на область декольте, шию, обличчя.
  5. Через 15-20 хвилин змити залишки теплою водою.

Протипоказання

Вівсяні маски вважаються універсальними, оскільки допомагають вирішити різні проблеми, але у багатьох випадках ефективність домашнього косметичного засобу залежить від додаткових інгредієнтів. Косметологи рекомендують робити вівсяну маску в таких випадках:

  • у вас проблемна шкіра: на ній часто з'являються прищі, вугри, є жирний блиск;
  • шкірні покриви занадто сухі, виглядають мляво і лущаться;
  • шкірі необхідне харчування;
  • потрібно скоротити видимість носогубних складок і дрібних мімічних зморшок біля очей;
  • контур обличчя став «розпливатися», шкірний покрив втратив еластичність, став в'ялим.

Косметика з вівсянки в рідкісних випадках викликає подразнення, свербіж або алергічні реакції, чого не можна сказати про деяких додаткових інгредієнтів. Використовуйте з обережністю рецепти, де в списку інгредієнтів вказані: мед, полуниця, банани чи апельсини, виноград. Категорично заборонено використовувати подібні косметичні засоби при таких проблемах:

  • у вас присутня індивідуальна непереносимість головного компонента або допоміжного складу;
  • пошкоджені шкірні покриви, є ранки, подряпини, гнійні запалення;
  • особа обгоріло на сонці;
  • ви недавно робили пілінг або проходили інші процедури очищення в косметичному салоні.

Відео

МАСКА З ВІВСЯНИХ ПЛАСТІВЦІВ З ОМОЛОДЖУЮЧИМ ЕФЕКТОМ

Відгуки

Алла, 35 роківМаска з вівсяної муки для особи – мій самий улюблений домашній косметичний продукт. Використовую її один раз в тиждень замість звичайної води, додаючи вишневий сік. На очі кладу кружечки свіжого огірка. Маска добре зволожує шкіру, живить, робить більш м'якою і бархатистою. На фото моя шкіра виглядає просто ідеальною.
Ірина, 30 роківМаска з вівсяної каші – єдина, яка не викликає роздратування або алергії. Моя шкіра дуже чутлива, на обличчі часто з'являються червоні плями, ознаки лущення. Поживний склад з вівсяної кашки допомагає мені впоратися з більшістю проблем – чудово очищає, робить пори менш помітними.
Софія, 42 рокиПодруга порадила спробувати саморобний скраб для очищення обличчя з вівсянки і солі. Він повинен був прибрати чорні точки, відлущити омертвілі частинки шкіри, але ефект виявився зворотним. Буквально через хвилину після нанесення відчула сильне печіння. Може, проблема була в солі, але більше такі експерименти проводити не буду.
Лада, 24 рокиПеред місячними моє обличчя все всипане дрібними прищиками, прибрати їх мені допомагає відвар з вівсянки для особи. Використовую його вранці під час умивання і перед сном, після того як зніму тоніком всю косметику. Раз в тиждень роблю протизапальну вівсяну маску з содою. Обидва засоби відмінно допомагають впоратися з проблемною шкірою.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!