Як приготувати скраб для обличчя в будинку - найбільш ефективні рецепти з фото

Щоб правильно доглядати за шкірними покривами, надавати їм здоровий вигляд і відлущує омертвілі клітини, необхідно періодично використовувати натуральний скраб для обличчя в домашніх умовах. Приємна процедура здатна повернути епітелію молодість, гладкість. Для досягнення доброго ефекту потрібно підбирати рецепт, який відповідає типу вашої шкіри.

Що таке скраб для обличчя

Процедура скрабування особи проводиться з метою очищення, вирівнювання тону, надання тонусу шкірі. Оскільки вплив може виявитися агресивною, потрібно ретельно підбирати компоненти, використовувати таку домашню косметику не частіше 1 рази за тиждень. Відміну від скрабу процедури пілінгу полягає у змісті спеціальних частинок, які допомагають прибрати відмерлі клітини і забруднення.

Користь

Регулярний догляд за особою з використанням натуральної косметики сприяє поліпшенню стану, зовнішнього вигляду шкіри, насичення її вітамінами. Незамінним засобом для цих цілей є скраби. Такі косметичні процедури володіють декількома корисними діями:

  • допомагають глибоко очищати шкіру;
  • нормалізують роботу сальних залоз;
  • беруть участь в омолодженні;
  • надають свіжий вигляд, відлущують омертвілі клітини, роблять епідерміс м'яким і гладким;
  • допомагають боротися зі шрамами, рубцями;
  • сприяють поліпшенню рельєфу шкірних покривів.

З яких інгредієнтів складаються скраби для обличчя

У перекладі з англійської назва косметичного засобу означає «скребти». Для приготування скрабів використовується спеціальна основа і синтетичні або натуральні абразивні частинки. Часто вживаними продуктами природного походження є товчені абрикосові кісточки або шкаралупки горіхів, сіль, кава, подрібнені вівсяні пластівці. В якості поживного компоненти можуть виступати вершки, йогурт, мед, косметична глина. Вибір інгредієнтів залежить від типу шкіри.

Правила застосування

Домашній скраб для особи з натуральних компонентів допомагає відновити шкіру, зробити її гладкою і красивою. Щоб не завдати эпидермису шкоду, необхідно застосовувати відлущувальному засіб правильно, дотримуючись простих рекомендацій:

  • Наносити скраб потрібно на вологу шкіру, тому попередньо слід вмитися теплою водою. Для кращого ефекту рекомендується розпарити обличчя.
  • Якщо на шкірі є запалення і пошкодження, процедуру краще не проводити.
  • Важливо підбирати засіб, що підходить вашому типу шкіри. Якщо домашня косметика викликає печіння, свербіж або інші неприємні відчуття, її використання потрібно припинити.
  • Скраб для обличчя в домашніх умовах наносять круговими рухами, уникаючи області навколо губ та очей. Потім складом обережно масажують шкіру кілька хвилин.
  • По закінченні використання домашню косметику потрібно видалити губкою або акуратно змити теплою водою.
  • Після процедури потрібно нанести живильний або зволожуючий крем. Якщо шкіра жирна або проблемна, слід попередньо протерти її соком цитрусових.
  • Рекомендується застосовувати скрабування особи дому у вечірній час, оскільки після його використання не можна виходити на вулицю близько 2 годин.

Рецепти скрабів для обличчя в домашніх умовах

Приготувати очищувальну косметику в домашніх умовах можна з простих продуктів, що володіють цінними властивостями. Щоб підібрати відповідний рецепт, необхідно знати про особливості свого епідермісу. Скрабування косметикою, приготовленої з натуральних інгредієнтів самостійно, допоможе зберегти шкіру здоровою, красивою і пружною, не завдаючи шкоди.

Домашній скраб для обличчя для чутливої шкіри

Особливістю скрабів для епідермісу такого типу є дуже маленький розмір абразивних частинок і виключення додавання агресивних речовин. Щоб поліпшити стан особи, косметологи рекомендують додавати вітаміни (А, Е) у рідкому вигляді. Для чутливої шкіри підходять наступні склади:

  • Молоко і кукурудзяна мука. Інгредієнти необхідно ретельно змішати до отримання однорідної маси. Густота субстанції повинна вийти середньої. Борошно рекомендується попередньо просіяти, а молоко довести до кімнатної температури. Суміш наносять акуратними круговими рухами. Змийте домашнє засіб для обличчя прохолодною водою.

  • Бананово-горіховий скраб-маска для обличчя в домашніх умовах. Для приготування засобу вам знадобиться 2-3 ядра волоських горіхів, подрібнених в кофемолці, половина фрукта. Банан необхідно розім'яти з допомогою виделки. Змішайте отримане пюре зі шматочками горіхів. Нанесіть, злегка втираючи, потім змийте теплою водою.

Для жирної шкіри

У процедурі скрабування особливо потребує жирна шкіра. Її необхідно ретельно очищати, щоб особа мала красивий і здоровий вигляд. Забезпечити правильний догляд допоможуть наступні рецепти:

  • З'єднайте в ємності пшеничне борошно – 1 ст. л., стільки ж будь-яких ягід, попередньо подрібнивши їх. У суміш додають чайну ложку йогурту, подрібнені волоські горіхи або суху апельсинову цедру. Все ретельно перемішайте, акуратно втирайте в шкіру. Видаліть вітамінний скраб, приготований в домашніх умовах, теплою водою.
  • Візьміть свіжий огірок, натріть на крупній тертці, злити сік. До пюре всипте по 1 ч. л. морської солі і цукру. Змішайте всі інгредієнти. Використовувати цукрові скраби потрібно одразу після приготування. Залиште косметичний препарат на обличчі протягом 15 хвилин, змийте.

Для сухої шкіри

Епідерміс сухого типу має потребу в додатковому харчуванні, тому в домашню косметику необхідно включати масла та інші жирні компоненти. Щоб очистити шкіру, забезпечивши їй зволоження, скористайтеся наступними рецептами, як зробити скраб для обличчя:

  • Вам буде потрібно: сир – 50 г, жирна сметана – 1 ст. л., крупа гречана (попередньо подрібнити в кавомолці до стану порошку) – 50 р. Всі інгредієнти потрібно ретельно змішати. Накладати засіб, приготований в домашніх умовах, слід плавними круговими масажними рухами. Завершити очищення шкірних покривів потрібно умиванням.
  • Всередину глибокій ємності всипте жменю вівсяного борошна і 2 ст. л. сухого молока. Змішайте сухі компоненти. Розбавте сировину теплим молоком (50 мл) до отримання маси, що має консистенцію пасти. Накладіть готову домашню косметику на обличчя, злегка помасажуйте, залиште на 5 хвилин, видаліть водою.

Медовий скраб

Серед корисних рецептів косметичних засобів для сухої шкіри великою популярністю користується медовий скраб для обличчя своїми руками. Він не тільки допомагає відлущує омертвілі клітини, очищати пори, але і живить епідерміс. Зробити в домашніх умовах його можна кількома способами:

  • Перетріть і подрібніть блендером півсклянки стиглої полуниці, додайте 2 чайні ложки рідкого меду, змішайте компоненти. Отриману кашку нанесіть на обличчя акуратними рухами, змити водою. Цей склад можна використовувати в домашніх умовах як маску, залишивши на кілька хвилин.
  • Візьміть 1 чайну ложку кориці і в 2 рази більше меду. Змішайте обидва інгредієнта, щоб пряність не утворювала грудочки. Додайте кілька крапель ялівцевого і апельсинового масла. Отриману тягучу масу нанести на обличчя, обережно рухаючись по напрямку масажних ліній. Залиште маску на декількох хвилин, потім видаліть водою або теплим молоком.
  • Змішайте по 1 ст. л. лимонного соку, оливкової олії і меду. Додайте 1 ч. л. кавовій гущі. Отриманою масою трохи помасажуйте вологу шкіру обличчя. Змивати кавовий скраб з медом треба теплою водою.

Від прищів

На проблемної, жирної і чутливій шкірі часто утворюються прищі. Домашні скраби є ефективним способом боротьби з цими негативними проявами. Косметичні засоби готуються з компонентів, що очищають шкіру, відлущуючих і знімають жирність. Можете скористатися наступними рецептами:

  • Щоб приготувати сольовий скраб, візьміть яєчний білок, вівсяну крупу – 2 ст. л., морську сіль – 1 ст. л., олія оливкова – 1 ч. л. Треба добре змішати інгредієнти. Якщо маса вийде дуже щільною, розведіть невеликою кількістю теплої рідини. Отриманою кашкою потріть шкіру обличчя і шиї близько 3 хвилин. По закінченні процедури змийте.
  • Зробіть суміш з чайної ложки солі, такої ж кількості соди і 2 столових ложок сметани. Отриману субстанцію нанесіть на обличчя рівним шаром, помасажуйте близько хвилини. Залиште масу на 2 хв., потім видаліть. Такий скраб не слід застосовувати частіше 1 рази за тиждень або при наявності відкритих прищів.

Для нормальної шкіри

Очищаючі процедури потрібні і шкірі нормального типу. Використовувати скраб для обличчя будинку потрібно з обережністю, щоб не викликати пошкоджень. Додати сяючий вигляд обличчя допоможуть наступні рецепти:

  • Подрібніть окремо по 50 г кавових і рисових зерен. Змішайте по 1 ч. л. кожного інгредієнта, додайте трохи молока. Отриманою масою помасажуйте обличчя кілька хвилин, змийте. За відгуками такий скраб робить шкіру гладкою, сяючою.
  • Змішайте 1 ст. л. сметани з такою ж кількістю подрібненого кокоса, додайте 1 ч. л. цукрового піску. Відразу нанесіть скраб на обличчя, акуратно потріть круговими рухами, змийте.

Відео

Скраб для обличчя в домашніх умовах. РЕЦЕПТИ домашніх скрабів для обличчя

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!