Апарат для вакуумного чищення особи - принцип роботи, інструкція по застосуванню і огляд моделей з цінами

Сучасний вакуумний очищувач пір – це прилад, призначений для чищення шкіри від сальних пробок, прищів, глибоких забруднень. З акне, розширеними порами і іншими симптомами проблемної шкіри стикаються навіть зірки світового шоу-бізнесу – співачка Кеті Перрі, актриса Кемерон Діаз і «об'єкт зітхання Трансформерів» красуня Меган Фокс. На обкладинках глянцевих журналів цих дефектів ніколи не знайти – комп'ютерна ретуш зображень робить обличчя ідеальним. У реальному житті з чорними крапками, вуграми і рядом інших вад допоможе впоратися тільки спеціальний апарат.

Що таке вакуумний очищувач пір

Вакуумний апарат для чищення особи – новий прилад для сухого та вологого очищення, боротьби з комедонами, інших косметичних процедур. Він може підтримувати один або кілька режимів – все залежить від виробника і насадок, які ним передбачені (масажна щіточка, спонж, відлущуюча щітка). М'яка дія, поліпшення лімфодренажу, позбавлення від набряків забезпечують моделі для вологого чищення із вбудованим розпилювачем. Вони дозволяють доглядати за обличчям з допомогою лосьйонів, гелів для вмивання, пінок. Прилади з сухим режимом ідеальні для догляду за чутливою шкірою.

Показання до застосування

На жаль, горбиста жирна шкіра з відразливим сальним блиском властива не тільки підліткам. Показанням до застосування є поширені проблеми, з якими в тій чи іншій мірі стикався кожен, особливо в перехідному віці. Апарат для вакуумного чищення особи незамінний при комедонах, чутливості, низькому тонусі шкірних покривів, занадто активній роботі сальних залоз і неестетичних розширених порах, які не приховати навіть професійним макіяжем. Вакуумний очищувач шкіри також усуває дрібні рубці після мікротравм, рясних висипів.

Принцип дії

Процес чищення і видалення сальних пробок складається з окремих етапів. Шкіру ретельно очищають від косметики і бруду, розпарюють 10-15 хвилин. Проблемні зони обробляють за допомогою вакуумного тиску протягом декількох хвилин – важливо уважно вивчити інструкцію від бренду. Включений апарат створює негативний тиск між робочою поверхнею і тілом, покращує мікроциркуляцію крові, активує приплив поживних речовин і створює «ефект медичної банки». Після процедури шкіру обличчя обполіскують холодною водою, змазують спеціальним кремом для звуження пор.

Протипоказання

Вакуумний очищувач надає делікатне вплив на обличчя, груди, спину, плечі, інші ділянки тіла, схильні до вугрової висипки і рубців. Тим не менш, існують певні протипоказання та рекомендації, яких необхідно дотримуватися. Від м'якої вакуумного чищення, пілінгу, обробки отшелушивающими щітками варто відмовитися, якщо шкіра схильна до синців, інфекційних висипань, инфильтратам. Чутлива шкіра потребує особливого догляду, тому дія вакуумного апарата варто перевірити на невеликій ділянці, як при тесті з фарбою для волосся.

Різновиди вакуумного очисника пір

Є кілька видів вакуумної техніки для очищення пір і її малоефективних аналогів з різною ціновою політикою, але справжніми гігантами, фахівцями у своїй сфері є два легендарних виробника – Panasonic і Gezatone. Решту майже завжди можна назвати лише вільної варіацією на тему. Ці апарати використовуються при догляді за шкірою з високою секрецією себорина. Вони гігієнічні, не травмують ніжні тканини, але чинять виражену дію, тому підходять жінкам, чоловікам, дітям у підлітковому віці. Використовувати очищувач бажано 1-2 рази в тиждень.

Gezatone

Елегантні французькі прилади Gezatone – далеко не новачки у специфічній індустрії краси. Вони мають місткий резервуар для збору рідини, всмоктувальні насадки, підтримують очищення з косметичними засобами. Вакуумні очисники та апарати для ультразвукової чистки, що працюють на одній батарейці, можна брати з собою в подорож або на дачу. Вони компактні, тому займають мінімум місця в сумці, похідному рюкзаку.

  • модель: Super Wet Cleaner PRO, Gezatone;
  • характеристики: апарат для масажу і вакуумного очищення пір шкіри, універсальний, 4 в 1;
  • ціна: 1 900 р.;
  • плюси: ергономічний дизайн, кілька змінних насадок, компактна підставка для зберігання, видаляє чорні крапки, звужує пори, зменшує жирний блиск, регулює роботу сальних залоз;
  • мінуси: за щіткою, іншими насадками необхідно доглядати.

Вакуумні очисники Gezatone не тільки видаляють чорні точки, але і звужують пори. Після застосування поліпшується колір обличчя, на щоках з'являється рум'янець. Навіть на лобі, носі і підборідді, де проявляється жирний блиск, шкіра стає матовою, рівною. Щоб розпарити її, бажано використовувати трав'яні настої з ромашкою, календулою.

  • модель: Spot Cleaner, Gezatone;
  • характеристики: вакуумний очисник для обличчя;
  • ціна: 1 090 р.;
  • плюси: ергономічний дизайн, компактний, видаляє чорні крапки, повертає шкірі, покращує тон, бореться з акне і комедонами, витягає токсини, відлущує ороговілі клітини, стимулює кровообіг, усуває мікробів, активує обмінні процеси, результат видно вже після 2-3 процедур;
  • мінуси: відсутність додаткових насадок.

Panasonic

Японські вакуумні очисники Panasonic працюють в двох режимах – вологому і сухому. Деякі моделі оснащені вапоризатора, мікроспреєм. Перед процедурою категорично не рекомендується дряпати або видавлювати прищі – так можна рознести інфекцію по всьому обличчю, травмувати шкіру і подарувати собі ще один рубець. Щоб звузити очищені пори, можна скористатися тоніком або протерти обличчя кубиком льоду, замороженим чайним пакетиком.

  • модель: EH 2511, Panasonic;
  • характеристики: вакуумний очищувач;
  • ціна: 1 120 р.;
  • плюси: компактний, має вакуумне тиск 50 кПа, безконтактна індукційна зарядка, підтримує звичайний і вологий режими, що забезпечує безперервну роботу протягом 20 хвилин, простий в експлуатації, видаляє чорні крапки, стимулює звуження пор, зменшує запальні процеси, покращує зовнішній вигляд шкіри;
  • мінуси: заряджається 12 годин.

Очисники Panasonic необхідно ретельно дезінфікувати після процедури, щоб мікрочастинки забруднень знову не потрапили на обличчя. Деякі вакуумні моделі можуть безперервно працювати протягом 20 хвилин, чого вистачає для догляду за обличчям, в тому числі, в важкодоступних місцях (крила носа, губ, де дрібні прищики можуть з'явитися після видалення волосків). Апарати для вакуумного очищення не варто використовувати при рожевих вуграх.

  • модель: EH 2513 G865 Pore Cleanser, Panasonic;
  • характеристики: вакуумний очищувач;
  • ціна: 1 090 р.;
  • плюси: компактний, видаляє надлишки шкірного жиру, що забезпечує безперервну роботу протягом 20 хвилин, простий в експлуатації, видаляє чорні крапки, покращує колір шкіри;
  • мінуси: не підходить при наявності вугрів, високої чутливості.

Відео

Очищувач пір компактний

Відгуки

Ольга, 37 років
Купила прилад для вакуумної чистки особи для доньки, сама надлишком шкірного жиру не страждаю. Дія апарату помітили після другої процедури – пішли точки на носі і підборідді, з-за яких дитина завдавав тонну косметики. У продажу є різні моделі, ціни коливаються від однієї до декількох тисяч рублів – знайти свій варіант цілком реально.

Олександра, 24 роки
Не відразу зважилася замовити прилад для вакуумних чисток – для мене це не дуже дешево. Вибрала недорогий в інтернет-магазині з послугою доставки. Використовую зі своїм коханим мусом, в основному, на Т-зоні. Вугрової висип на обличчі пройшла майже повністю, але кілька вогнищ все ж залишилися – іноді «розцвітають» перед менструацією.

Ганна, 28 років
Вибрала прилад для вакуумного масажу і очищення шкіри. Дорого, але вартість салонних процедур де-небудь в Москві і Санкт-Петербурзі набагато вище. Ідеальний для домашнього застосування, не важкий, так що підтримую позитивні відгуки. Єдине, на що рекомендую звернути увагу – якість і кількість спеціальних насадок.

Яна, 19 років
Згодна з відгуками про Гезатоне – добре витягує бруд, портативний, легкий. Весь процес чищення безболісний. Результати того варті. Не зважилася використовувати тільки на крилах носа, де розвинувся купероз. Раджу перевірити комплектацію, наявність акумулятора і насадок приладу, якщо віддаєте перевагу оплачувати покупку поштою.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!