Засіб від прищів на обличчі в аптеці

Однією з проблем шкіри, з якою доводиться часто стикатися, є прищі. Скільки коштів ви перепробували, щоб усунути цей дефект? Причина відсутності ефективності може бути в неправильному виборі. Придбати хороший засіб від прищів на обличчі ви можете за допомогою інструкцій нижче.

Як вибрати найкращий засіб від прищів на обличчі

Підбирати потрібні ліки, яке допоможе від прищів, доводиться з урахуванням типу шкіри. Лікувати жирний тип необхідно підсушуючими засобами, а суху - зволожуючими. Ступінь того, наскільки уражені шкірні покриви, теж впливає на вибір. Важка стадія носить назву акне. При ньому не обійтися одними поживними речовинами. Від акне доведеться купувати препарати внутрішнього застосування. Будь-який засіб від прищів на обличчі в аптеці вибирається виходячи з причини, чому вони стали з'являтися. Визначити її зможе лікар дерматолог. Він пропише ефективне ліки.

Ефективний засіб від прищів для прийому всередину

Класифікація засобів від прищів на обличчі в аптеці поділяє препарати застосовують зовнішньо чи внутрішньо. Остання група використовується в разі, якщо креми і гелі вже не допомагають вилікувати хворобу або причина її криється в проблемах з внутрішніми органами. Тоді відновити шкіру обличчя можна тільки прийомом таблеток. В аптеці пропонуються кілька груп таких препаратів:

  1. Антибіотики. Якщо причина вугрів криється в бактеріальної інфекції, призначають лікувальні засоби з цієї групи. Тут виділяються препарати Еритроміцин, Левоміцетин, Доксициклін, Метронідазол.
  2. Ретиноїди. Їх дія полягає в припиненні діяльності сальних залоз. Серед ефективних виділяються Сортрет, Роаккутан, Акнекутан.
  3. Гормональні. Якщо провокатором вугрів стало підвищення чоловічого статевого гормону тестостерону, то допоможуть ліки з цієї групи, такі як Мидиана, Жанін, Джес, Діані, Ярина.
  4. Очищаючі. Для виведення шлаків, токсинів, алергенів і патогенних мікроорганізмів призначають Лактофільтрум, активоване вугілля, Полипефан, Фільтрум-СТІ.

Зовнішнє ліки від прищів на обличчі

До того, як звернутися до пігулок, варто спробувати ті чи інші засоби від прищів на обличчі в аптеках, які застосовують зовнішньо. На прилавку ви можете побачити наступні форми:

  • гель – м'який засіб з водою в якості основи, не містить жирів і масел;
  • мазь – більш в'язкий і жирний препарат, що покриває шкіру тонкою плівкою, завдяки чому створюється парниковий ефект;
  • лосьйон – ліки на основі спирту та активного діючої речовини, подсушивающего шкіру;
  • тонік – засіб з невеликою кількістю спирту в складі.

Мазі і креми від прищів

У кожної з вище перерахованих груп засобів можна виділити кілька найбільш дієвих. Під час придбання креми від прищів на обличчі в аптеці зверніть увагу на наступні:

  1. Мазь Вишневського. Зігріває ділянку з підшкірним прищем, внаслідок чого він швидше дозріває і розкривається. Аналогом є іхтіолова мазь.
  2. Гепариновая. Є не тільки борцем проти вугрів, але і відмінним профілактичним засобом від них. Несумісна з декоративною косметикою.
  3. Метілураціловая. Антибактерицидная мазь, допомагає позбутися від ран, рубців, прищів. Прискорює регенерацію тканин, бореться з вірусами, інфекціями або мікробами.
  4. Цинкова. Заснований всього на 2 компонентах – оксид цинку і медичний вазелін. Надає дезинфікуючу, протизапальну та підсушуючу дію.
  5. Банеоцин. Потужний ефект з видалення патогенних бактерій забезпечують бацитрацин і неоцин в складі. Добре справляється з внутрішніми прищами.
  6. Пантенол. Цей крем від прищів в аптеці швидко справляється з ранками, а також що залишилися від них слідами.
  7. Синофлановая. Відноситься до гормональних медикаментів. Чинить протисвербіжну, протизапальну та протиалергічну дію.
  8. Сульфаргін. Чинить бактерицидну і загоює дію завдяки сульфадиазину срібла, який є основою препарату.
  9. Кватлан. Позбавляє від прищів і шрамів після них. Ефективність досягається тільки якщо мазати Кватлан дуже часто - приблизно 5 разів за добу.

Гель від прищів на обличчі

Тим, хто бажає спробувати засіб від прищів на обличчі в аптеці у формі гелю, варто ознайомитися з наступним списком таких препаратів:

  1. Метрогіл. Допомагає не тільки від самих прищів, але додатково від комедонов і чорних крапок. Антибактеріальну дію надає метронідазол у складі. Повністю сумісний з косметикою.
  2. Базирон АС. Активною речовиною цього засоби з аптеки є бензоїл пероксиду. Він вбиває бактерії, живить клітини киснем і зменшує жирність шкіри.
  3. Клиндовит. Засіб проти прищів на обличчі з антибактеріальною дією. Допомагає впоратися з важким ступенем ураження шкіри.
  4. Адаклин. Препарат, на основі вітаміну А і ретиноїдів, які заспокоюють шкіру. Додатково засіб проводить профілактику таких запалень. Не тільки усуває прищі, але ще висвітлює і вирівнює шкіру.

Розчини

Серед засобів у вигляді розчинів, які ефективні у відношенні прищів, виділяються наступні:

  1. Саліцилова кислота. Якщо планується купівля засоби від прищів для підлітків в аптеці, то цей варіант ідеальний. Саліцилова кислота добре справляється з початковою стадією акне навіть у дитячому віці.
  2. Зинерит. Препарат заснований на цинку та антибіотику эритромицине. Складається з 2 флаконів – з рідиною і порошком. Їх змішують і одержують розчин для обробки.

Яке використовувати косметичний засіб від вугрів і прищів на обличчі

Одним з доглядають коштів, яке знайдеться в аптечці будь-якого будинку, виступає перекис водню. Вона володіє дезинфікуючим ефектом. Добре допомагає відомий індійський крем БороФреш. Він відноситься до дешевих препаратів, причому дозволений навіть при вагітності. Серед спеціальних доглядають домашніх засобів ефективними вважаються такі:

  1. Клерасил. Лінійка цих препаратів створена спеціально для перехідного віку, тому, якщо ви шукайте засіб від прищів на обличчі для підлітків, то вибирайте одну з них. Серія представлена лосьйонами, тоніками, спреями, скрабами і гелями для вмивання. Середня ціна близько 200 р.
  2. Циновит. Представлений у вигляді гелю або крему. Показаний власникам сухого шкірного покриву, схильної до запалень. Бореться з шкідливими бактеріями і зменшує лущення. Добре усуває чорні крапки.

Дізнайтеся й інші ефективні засоби від прищів.

Відео: недорогі препарати від прищів на обличчі

Найкращі засоби від прищів. ТОП-5

Відгуки

Тетяна, 25 роківПерехідний вік давно пройшов, а вугри досі періодично вискакують, причому дуже не вчасно. Для вмивання завжди використовую клерасил, але від нього ніякого толку – чорні цятки не зникають, а на їх місці часто з'являються підшкірні вугри. В аптеці порадили мазь Вишневського. Стан шкіри набагато покращився. Всім раджу.
Юлія, 39 роківЯк тільки синові виповнилося 14, відразу з'явилася вугрі. Намагалися спочатку своїми силами впоратися – вмивалися відваром ромашки, користувалися всякими гелями і тоніком. Довелося все ж піти до дерматолога. Прописав синафлановую мазь. Сказав користуватися з місячною перервою, інакше піде звикання. Результат вже через тиждень.
Валентина, 21 рікВесь підлітковий період мучилася з вуграми, особливо на обличчі. Говорили, що з віком пройде, але з плином часу шкіра краще не ставало. Вирішила поміняти харчування, перестала багато нервувати через навчання, щодня користувалася гелем клерасил. Ранки зажили, зараз борюся з плямами вугрів. Змащую гепариновою маззю – допомагає добре.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!