Бадяга від прищів - і плям на обличчі. Бадяга від прищів - інструкція із застосування, відгуки

Особа людини є її «візитною карткою». Гарна доглянута шкіра приваблює погляди оточуючих, вселяє почуття впевненості. Домогтися такого результату часто складно, з-за постійного виникнення вугрової висипки, прищів, пігментних плям, шрамів, на боротьбу з якими витрачається багато сил і грошей. Впоратися з такими неприємними явищами на шкірі обличчя допоможе бадяга від прищів. Цей дешевий і ефективний метод щадного очищення дерми від запальних явищ різного характеру в короткі терміни зробить якісні зміни вашої шкіри в домашніх умовах.

Навіщо потрібна бадяга для обличчя

Унікальну за своїми властивостями прісноводну губку в промислових масштабах виловлюють, підсушують, подрібнюють і випускають отриману сировину бодяги у формі порошку з однойменною назвою. Роздрібний продаж пропонує придбати губку у вигляді основного компонента гелів, мазей, кремів. Великою популярністю користуються засоби «Бадяга форте від прищів» і «Бодяга 911».

Косметичний ефект від застосування губки неоціненний. До складу лікарських препаратів, що містять бодягу, входять дрібні голки кремнезему, надають на дерму місцеве подразнюючу дію, внаслідок чого поліпшується кровообіг шкіри, запускаються внутрішні процеси регенерації клітин. Завдяки включенням з твердих речовин бодяга усуває омертвілий шар клітин особи, омолоджує шкіру. Бактерицидні властивості губки допомагають позбутися від акне (вугрів) і комедонов (чорних крапок).

Як діють гель і порошок на шкіру

Бадяга порошок від прищів і пігментних плям – перевірений спосіб, усуває небажані явища на шкірі обличчя. Біологічно активні частинки, якими збагачена губка, проникають крізь розігріту дерму і розподіляються в її шарах з припливом крові. Бодяга насичує шкіру особливими речовинами, що сприяють виробленню еластану, який є невід'ємним компонентом, що забезпечує пружність – тургор дерми. Гелі, мазі і креми здійснюють делікатне вплив на шкіру. Такі засоби рекомендується наносити як на все обличчя, так і точково.

Від прищів

Бадяга має в своєму арсеналі кілька елементів, які сприяють швидкому видаленню воспалителей на шкірі. Застосування засоби в чистому або розведеному вигляді (гель, крем, мазь) сприяє поліпшенню кровообігу в зонах нанесення, що допомагає подолати застійні явища в шкірі, стабілізувати вироблення секрету сальних залоз. Легкий пілінг усуває ороговілі шари шкіри і вирівнює її текстуру. Антисептичні властивості бадяги від прищів очищають пори від патогенних мікроорганізмів, попереджають виникнення запалень.

Від пігментних плям

Мазь від пігментних плям з вмістом бодяги може застосовуватись і для видалення залишкових явищ бактеріальної інфекції або результатів активної роботи сальних залоз. Плями від прищів надають шкірі хворобливий вигляд, формують нерівний колір особи. Бодяга порошок або інший засіб на основі цілющих властивостей губки успішно усувають такі елементи з особи. Рівномірний відлущування верхнього шару дерми забезпечує видалення областей гіперпігментації шкіри, надає їй свіжість і сяйво.

Дивіться детальний огляд засобів і дізнайтеся, як підібратикрем проти пігментних плям на обличчі.

Маска з бадяги

Биосостав бадяги не робить її абсолютно нешкідливою. Перед використанням коштів на основі губки слід провести невеликий тест на сумісність. Невелика кількість бадяги рекомендується наносити на зап'ясті, а через 20 хвилин змити кашку з руки. Стежити за станом місця нанесення потрібно 2 дні. Нормою вважається його помірна гіперемія, лущення. Якщо зап'ясті занадто червоне або з'явилася набряклість, то, швидше за все, у вас алергія на губку і слід відмовитися від її використання. Маска для обличчя з бадяги повинна застосовуватися при дотриманні наступних правил:

  • Наносити засіб потрібно на чисту шкіру обличчя.
  • Бадяга від прищів може використовуватися тільки після завершення запалень.
  • Агресивні засоби з борною кислотою або перекисом повинні наноситися точково.
  • Маску потрібно змивати після закінчення 5-15 хвилин.
  • Будь-які процедури з використанням бадяги рекомендується проводити незадовго до сну.
  • Після видалення маски застосовувати які-небудь косметичні засоби забороняється протягом 12 годин.

Пілінг з перекисом водню

Максимальний ефект від використання бадяги можна досягти, змішавши порошок з перекисом:

  1. Такий склад слід готувати в ємності, яка не піддається окисленню.
  2. Для здійснення 1 процедури потрібно розбавити столову ложку порошку бадяги з перекисом в такому співвідношенні, щоб вийшла консистенція середньої густоти.
  3. Після того, як суміш спіниться і побіліє, її можна наносити на обличчя.
  4. Витримавши маску 10 хвилин, суміш можна змити теплою водою.
  5. По завершенні процедури шкіра почервоніє, але набуде рівну текстуру.

Мазь бадяга з блакитною глиною

Для приготування цього рецепту:

  1. Необхідно змішати бадягу-порошок з блакитною глиною у співвідношенні 1:2.
  2. В одержану суміш поступово додати теплу воду до отримання однорідної густої маси.
  3. Маску можна наносити на окремі ділянки або на все обличчя.
  4. Точкова обробка тримається до висихання суміші, а пілінг всього обличчя має займати не більше 15 хвилин.
  5. Після закінчення часу маску необхідно змити теплою кип'яченою водою.
  6. На обличчя можна нанести крем.
  7. Після такої процедури особа поліпшить свій стан, стануть менш помітними пошкодження шкіри.

Чистка з мінеральною водою

Рецепт приготування:

  1. Маску можна приготувати, використовуючи порошок бадяги, розведений в теплій мінеральній воді.
  2. Посилити цілющі властивості кошти можна додаванням будь-яких ефірних масел, глини, меду.
  3. Отриману суміш потрібно нанести на очищене обличчя і витримати 15 хвилин, після чого змити теплою кип'яченою водою.
  4. Така маска успішно застосовується в боротьбі з розтяжками на тілі, постакне, використовується для відновлення структури пошкодженого волосся.

Протипоказання бадяги при лікуванні слідів від прищів

Бадяга являє собою концентрований засіб, бездумне використання якого може спричинити негативні наслідки у вигляді опіків або алергічних реакцій. До нанесення на шкіру маски, гелю, крему, бальзаму на основі губки, необхідно переконатися у відсутності протипоказань для застосування таких косметологічних засобів. Основні обмеження у використанні бадяги виглядають наступним чином:

  • наявність запалених прищів;
  • суха тонка шкіра;
  • гіпертрихоз;
  • вагітність.

Дізнайтеся, яке народне засіб від прищів найбільш ефективно.

Відгуки

Олена, 25 роківЗа порадою знайомого косметолога вирішила випробувати ефективність «бадяжного дії» на собі. Готову маску на основі губки купила в аптеці і вирішила для початку провести експеримент на непомітній ділянці тіла. Після 5 процедур вугрової висип на спині безслідно зникла, шкіра в цій області придбала еластичність.
Марія, 38 роківЗ віком стала помічати небажані зміни шкіри обличчя і, щоб не допустити її в'янення, стала регулярно користуватися засобом «Бодяга 911». Ефект від застосування гель-крем просто чудовий: дрібні зморшки розгладилися, губка допомогла відбілити обличчя, прибрати нерівності шкіри.
Олена, 40 роківПочала наносити бадягу на обличчя після вживання гормональних препаратів, побічною дією яких стало погіршення стану шкіри. Велика частина прищів пропала по завершенні повного курсу терапії губкою, шкіра регенерировалась, знайшла здоровий, свіжий вигляд.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!