Маска для відбілювання обличчя

Купання і теплий вітер за літо зробили шкіру ніжної, а сонце посилило пігментацію. Тому в холодну пору року, коли сонячна активність знизилася, саме час провести регенеруючі косметичні процедури. Щоб усунути з особи гіперпігментацію, потрібно застосувати комплексний підхід, обов'язковим компонентом якого буде відбілююча маска для обличчя. Давайте розглянемо детальніше, які відбілюючі засоби нам допоможуть, дізнаємося склади масок, які просто приготувати вдома, і скористаємося порадами про підбір косметики для освітлення шкіри.

Як відбілювати обличчя в домашніх умовах

В умовах сучасної екології ми часто спостерігаємо, що після засмаги і сонячних опіків, у багатьох дівчат шкіра стає неоднорідного кольору, з потемнілими ділянками по всьому тілу. Так проявляється під впливом активного сонця пігмент меланін, захищаючи від впливу ультрафіолету. Чоловіки менш схильні «плямистості», тому що структура їх шкіри більш щільна. Пігментація може бути викликана і вагітністю, збоями роботи печінки, гормональними порушеннями, прийомами медпрепаратів, тому треба проконсультуватися у фахівця.

Щоб запобігти розвитку пігментації при ранковому догляді за обличчям, кожен раз треба використовувати засоби з SPF-захистом. Така необхідність пояснюється тим фактом, що сонячні промені, відбиваючись у ясний день від снігу або заломлюючись в крапельках вологи, завислих в повітрі в похмуру погоду, негативно впливають на шкіру UV-випромінювання, як і в спекотні літні дні.

Відбілювання особи від пігментних плям – цілком посильне завдання, яку просто вирішити в затишних умовах свого будинку. Щоб відновити однорідний колір, до звичайних щоденних процедур по очищенню шкіри обличчя необхідно додати кошти з більш вираженим і глибоким дією, наприклад, натуральні маски для обличчя, склади яких ми розглянемо нижче.

Лимоном

Лимонна маска не підійде для сухої, чутливої, пошкодженої акне шкіри, адже кислота дає високий ризик подразнення, тому перед першим застосуванням краще зробити тест на чутливість. Ось кілька варіантів складу:

  • 2 ст. л. нежирної сметани і 1 ст. л. соку лимона змішати, нанести маску на обличчя на 10 хвилин;
  • перетерти в пюре 1 невеликий свіжий огірок (без шкірки і насіння), додати сік 1 лимона і відпочити з маскою 15 хвилин;
  • до 3 ст. л. знежиреного кефіру додати 10 крапель соку лимона і 1 ст. л. крохмалю, тримати 20 хв.

Перекисом водню

Розглянемо варіанти, як відбілювати обличчя за допомогою перекису водню. Це активний медичний засіб, тому треба використовувати 3-5%-й розчин і тільки на окремих проблемних ділянках. Найпростіший спосіб – на очищену суху шкіру обличчя прикласти на кілька секунд ватний тампон, змочений перекисом, і так повторювати кілька разів у день.

Добре робити таку відбілюючу маску для обличчя: до 1 ст. л. жирного сиру додати жовток, 1 ч. л. рідкого меду, ретельно перемішати, потім влити 1 ч. л. перекису. Нанести маску на 15 хвилин. Потрібно запам'ятати, що після впливу маски на основі перекису водню кожен раз на шкіру необхідно наносити зволожуючий крем.

Петрушкою

Ця рослина здавна відоме своїми отбеливающими властивостями, до того ж способи приготування маски з нього дуже прості:

  • Віджати сік петрушки, змішати в рівних частинах з молоком, медом або лимонним соком і нанести на обличчя.
  • Листя петрушки подрібнити в блендері, 1 ст. л. цієї кашки додати до 3 ст. л. нежирного кефіру, залишити на обличчі на 15 хвилин.

Глиною

Маски з глини швидко засихають і стягують шкіру, тому щоб попередити появу зморшок і мікропошкоджень шкіри, побудьте і повністю розслабте обличчя. Якщо ви ставите питанням, яка глина для обличчя краще підійде для відбілюючих процедур, виберіть склади білого і блакитного кольору і зробіть маски за такими рецептами:

  • 1 ч. л. білої глини з'єднати з 1,5 ч. л. соку огірка і 1 ч. л. лимонного соку, нанести тільки на пігментні плями на 15 хвилин;
  • 1 ч. л. блакитної глини з'єднати з 2 ч. л. води, тримати на шкірі 15 хвилин.

Бадягой

Бадяга продається в аптеках у вигляді гелю або порошку, це висушена прісноводна губка. Рішення використовувати відбілюючу маску для обличчя з цим компонентом має бути виваженим, тому що це сильнодіючий засіб, при його застосуванні суворо треба дотримуватися інструкцій, і навіть у такому випадку процедура супроводжується больовими відчуттями. Бадяга не підійде для чутливої, сухої шкіри, і оскільки вона може викликати лущення і почервоніння до 2 днів, часто її використовують лише на гіперпігментовані ділянки.

Краще застосовувати готовий гель, у нього більш щадне дію, або ж скористатися такими рецептами масок:

  • Змішати 1 ч. л. білої глини з маленькою дрібкою сухий бадяги (на кінчику ножа), розвести водою, тримати до 10 хвилин.
  • Бадягу розбавити гарячою водою, через 1-2 хвилини обережно, в жодному разі не втираючи, за допомогою ватної палички нанести на пігментовані ділянки шкіри на 5-10 хвилин.

Інші освітлюючі

Щоб ефективно очищати з поверхні шкіри відмерлі клітини, допомогти активізувати процеси регенерації, а відбілюючим масок для обличчя глибше проникати в шкіру, потрібно використовувати м'який скраб. Після додаткового очищення хорошим варіантом, як освітлити особа без походу до косметолога, буде використання таких простих масок:

  • Масу з очищеного і розім'ятого плоду ківі накласти рівномірним шаром на 10 хвилин.
  • 20 г сухих дріжджів змішати з 1 ст. л. соку грейпфрута. Через пару хвилин, коли суміш загусне, нанести маску на обличчя на 15 хвилин.

Відбілююча косметика

Косметологія безперервно розвивається, впроваджуються передові дослідження, в результаті яких нам пропонують всі кращі відбілюючі креми. Зараз багато прямо з дому купують через інтернет вітчизняну або навіть китайську і корейську косметику. Але заощаджуючи час на похід у магазин, де ви можете відчути запах, текстуру продукту, отримати консультацію продавця і відразу купити продукт, і вирішивши відправити замовлення онлайн, будьте уважні. Віддавайте перевагу офіційним сайтам і сертифікованим виробникам.

Наприклад, на офіційних сайтах представлено лінію «Відбілювання» білоруського виробника ЗАТ «Вітекс» і ТОВ «Беліта», маски та інші засоби відбілюючої косметичної серії «Білий льон» від косметичної компанії «Флоресан». Також онлайн широко представлена реклама відбілюючої маски Miracle glow, але немає інформації про виробника та сертифікації продукту.

Маски

Як ми розглянули вище, це необхідні і невід'ємні кошти додаткового догляду, які застосовуються не частіше ніж 3 рази на тиждень. Відбілюючі маски включають активно діючі компоненти, тому їх не можна перетримувати. Змивати їх треба водою трохи теплої, комфортної температури. Краще робити маски на ніч, щоб шкіра встигла заспокоїтися.

Креми

Крем для відбілювання шкіри продовжить ефективне освітлюючий дію маски, він є необхідним компонентом щоденного догляду. Важливо вибирати креми з мелкомолекулярной структурою, щоб його активні компоненти проникали в більш глибокі шари епідермісу, ефективно нейтралізуючи гіперпігментацію. Наносити засіб на обличчя, шию і декольте, щоб відтінок шкіри отбеливался однаково і рівномірно.

Дивіться детальний огляд і дізнайтеся, що таке крем від пігментних плям, які бувають види, як правильно підібрати його до типу шкіри.

Лосьйони

Лосьйони виконують ті ж функції, що і креми, але відрізняються більш легкої фактурою. Для шкіри, схильної до жирності, вони навіть краще підходять, але в морозний час треба віддати перевагу кремам, щоб додатково захистити обличчя від переохолодження. Вкрай важливо, щоб денні креми і лосьйони мали фактор захисту від ультрафіолету не нижче SPF-15, тому що в період відбілювання шкіра особливо чутлива до фотостаріння.

Відео

Як відбілити обличчя. Відбілюючі маски для обличчя. Маски від пігментних плям. [Юлія Манищенкова]

Відгуки

Синицина Ольга, 35 роківПісля поїздки на море позаминулим літом я довго нічого не могла вдіяти з розсипом пігментних плям, які залишилися на моєму обличчі після морського загару. Я проконсультувалася у дерматолога, як відбілити обличчя в домашніх умовах. Лікар мені підказав пропити розторопшу, щоб почистити печінку. Ще я робила відбілюючу маску з перетертої в кашку зелені петрушки тричі на тиждень і відразу після неї зволожуючу маску (купила в супермаркеті). Через півтора місяці ефект дуже помітний, плями на шкірі посвітлішали.
Марія Васильєва, 29 роківЯ пару місяців тому, начитавшись про користь фруктових кислот, почала користуватися відбілюючої маскою «Вітекс» із серії білоруської косметики. У мене ще з дитинства навесні проступає трохи ластовиння на носі, а приблизно рік тому почали проявлятися невеликі пігментні плями на щоках у скул. Хочу відзначити, що результат непоганий, плями помітно отбелились. Але через раз можу наносити маску тільки на зони, де хочу відбілити плями, тому як сильно щипає шкіру спочатку після нанесення.

Фото до і після

Щоб упевнитися, що пігментація підвладна сучасним косметичним відбілюючим засобів, подивіться цю збірку фотографій. На знімках ви побачите шкіру дівчат і жінок до і після проведення комплексу відбілюючих масок. Помітні результати обов'язково додадуть вам впевненості, що ви теж зможете повернути собі однорідний, сяючий колір обличчя!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!