Манікюр на овальні нігті - ідеї модного дизайну

Овальна форма – тренд nail-індустрії, який довго не вийде з моди. Відмінно виглядає на довгих і коротких нігтики. Манікюр на овальні нігті дозволяє майстру використовувати різні текстури, дизайни. Зробити ідеальний «овал» у домашніх умовах не просто. Форма вимагає певних навичок.

Особливості овальної форми нігтів

Овал – форма нігтьової пластини, природна, повторює лінію кутикули. Вона дозволить створювати будь-які дизайни. Відмінно підходить як підліткам, так і жінкам старшого віку. Такий варіант часто вибирають кухарі, лікарі, масажисти. Він підійде молодим мамам, спортсменкам. Основні правила манікюру:

  • довжина нігтя повинна бути більше ширини;
  • гармонійно виглядають нігтики, у яких довжина більше ширини в самому широкому місці нігтьового ложа;
  • якщо ложе дуже широке, то не варто робити довгі нігті, краще зробити середню довжину або надати нігтикам іншу форму;
  • екстремальна довжина категорично не підходить для побуту;
  • якщо нігтик у кутикули звужується, то потрібно просто сильніше згладжувати кути, тоді пластини не придбають обриси перевернутого трикутника.

Ідеї манікюру на овальні нігті

Nail-індустрія розвивається стрімко, дизайни швидко застарівають, вони змінюються новими оригінальними новинками, тому важливо стежити за модними тенденціями. Актуальні ідеї манікюру:

  • місячний;
  • матовий;
  • з малюнками;
  • оксамитова структура;
  • нюдовый;
  • зі стразами;
  • французька;
  • з глітером;
  • омбре.

Місячний манікюр

Навіть на дуже коротких круглих нігтики відмінно виглядає місячний манікюр. Краще вибирати темні відтінки (синій, червоний, фіолетовий), покривати ними ложе, лунка при цьому залишається натурального відтінку.

Місячний манікюр, ефектний френч на овальних нігтях відмінно виглядають на будь-якій довжині.

Декор краще розташовувати ближче до лунки, щоб не «перевантажувати» вільний край.

Матовий

Залишаються актуальними в цьому сезоні матові нігті. Зробити такий ефект можна абсолютно на будь-якому кольорі, для цього звичайний глянцевий лак покривається матовим топом. Можна вибирати як світлі, так і темні тони. Варто врахувати, що світлий мат може грязниться. Красиво будуть виглядати всі 10 пальців, ще можна виділити по 1-2 нігтика на кожній руці, зробивши їх матовими. Короткі «овали» краще фарбувати темними лаками. Завдяки цим пігментів не так будуть кидатися в очі огріхи форми.

З малюнками

Саме широке поле для фантазії майстра манікюру. Це можуть бути малюнки пензлем у техніці акварель (пейзажі, квіти, тварини), цікаві слайдери (наклейки на водній основі) або об'ємні дизайни по типу «светрик» або вензелі, виконані від руки.

Дуже стильно виглядають об'ємні малюнки, легкий рельєф, створений з допомогою прозорого акрилу або гелю, покритий лаком або декоративним піском.

Бархатиста текстура

Варіанти з оксамитовим покриттям, особливо в поєднанні з декоративним піском, дуже популярні в нинішньому сезоні. Оксамитовий дизайн – новинка в nail-індустрії, гармонійно виглядає на цілісному наповненні круглих нігтів. Вдалим рішенням буде оксамитовий візерунок поверх глянсового однотонного фону. Вигідно виглядають темні відтінки від зеленого до червоного.

Нюдовый манікюр

На противагу темній колірній гамі приходять світлі, натуральні відтінки. Тотальний нюдовый манікюр на «овалі» виглядає підступно. Краще ніжні нюдовые (тілесні) кольору розбавляти яскравими дизайнами, щоб не створювалася ілюзія розмитості кордонів. Так 3 нігтя можна покрити нюдом, а на двох інших – зобразити соковиті фрукти, наприклад, ківі або апельсин. Це може бути красива ручний розпис, стемпинг (переведення зображення з пластини), розміщення наклейки-слайдера.

Дизайн виглядає дуже свіжо, просто ідеально підходить для літа.

Зі стразами

Дана форма нагідок вимагає м'яких обрисів. Краще вбудовувати стрази в дизайни з плавними лініями. Вигідніше всього виглядають квіткові дизайни, де серединка квітки викладена камінням різних відтінків і розмірів, як показано на фото. Особливо красиво ідеї зі стразами виглядають на довгих овальних нігтях.

Френч

Французький манікюр на овальній формі вимагає від майстра з манікюру особливого навику. М'які лінії вимагають схожою «усмішки», при цьому однакові обриси виглядають нудно. Щоб «овал» виглядав ефектно, потрібно використовувати незвичайні ідеї дизайну. Наприклад, обіграти кінчик вільного краю «битим склом».

З глітером і блиском

Круглі нігті з глітером – новинка, яка обіцяє стати хітом нинішнього сезону. Допускається використання всіляких блискіток – яскраві, великі, створюють ефект битого скла, перламутрове мерехтіння. Такий дизайн овальних нігтів більше підійде молодим дівчатам.

Омбре

Останній дизайн нігтів овальної форми – омбре. Це можуть бути переходи від яскравих квітів до м'яких або плавне перетікання з двох квітів, схожих за тону. Красиво виглядає як повне охоплення нігтів, так і акценти декількох овальних нагідок. Особливо вигідно виглядають дизайни з темними лаками, наприклад, червоним, вишневим, синім і чорним. Часто ці відтінки поєднуються з розтяжкою: наприклад, від чорного до вишневого. Такий дизайн більше підійде дорослим жінкам. Пластина при цьому може бути як довга, так і коротка.

Відео