Європейський манікюр - технологія виконання процедури покроково

Красиві ручки з акуратним манікюром – відмітна риса доглянутої жінки. Хочете, щоб нігтьові пластини не травмувалися, а кутикула не вимагала втручання металевих щипчики, ножничек? Зупиніть свій вибір на необрезном варіанті манікюру. Безпечний, безболісний, він завоював серця прихильниць по всьому світу. Яка технологія виконання європейського манікюру, чому він настільки популярний в Європі?

Що таке європейський манікюр

З середини 70-х років XX століття і до нинішніх часів більшість прекрасних дам вибирають безболісний, швидкий спосіб привести ручки в порядок: без обрізання кутикули щипчиками, застосування інших металевих інструментів. Для класичного обрізного догляду характерно:

  • розпарювання шкіри рук в теплих ванни з сіллю, добавками;
  • видалення шкірки навколо нігтя спеціальними щипцями;
  • деформування, порізи ніжної тканини навколо нігтьової пластини.

Кутикула, що оточує ніготь, зовсім не марна частина людського організму. Вона прикриває нігтьову пластину, оберігаючи останню від можливого проникнення інфекцій, бактерій. Тому, зрізуючи її, жінки позбавляють свої нігтики природного захисту. Технологія виконання європейського манікюру заснована на відсуванні шкірки за допомогою дерев'яної палички.

У широкому розумінні європейський догляд за руками виконується «сухим» способом, однак, розрізняють три різновиди:

  • «Сухий». Не вимагає попереднього розпарювання рук у ванночці. На чисту суху шкіру нігтьової пластини наноситься спеціальний гель або крем для розм'якшення, видалення кутикули.
  • Вологий (мокрий). Використовується у випадках, коли навколо нігтя є задирки, тріщини, пошкодження. Тепла ванночка необхідна для живлення поверхні нігтьової пластини, шкіри навколо. Нею ж легко розм'якшувати грубу шкіру.
  • Гарячий. Дуже популярний в СПА-салонах і косметичних кабінетах. Допомагає відновити баланс корисних речовин за рахунок впливу мікроелементів та вітамінів, що містяться в кремі. Технологія виконання гарячого манікюру наступна: спеціальний крем (лосьйон) для рук підігрівається в электрованночке до температури 50С.

Європейський догляд за нігтями має масу переваг:

  • допомагає підтримувати молодість, красу рук;
  • безпечний;
  • безболісний;
  • оберігає від проникнення інфекцій, можливих запалень;
  • при постійному виконанні займає мінімум часу;
  • легко виконати європейський експрес манікюр в домашніх умовах.

Матеріали та інструменти для європейського манікюру

Щоб зробити необрізний манікюр в домашніх умовах, вам знадобляться:

  1. Засіб для зняття лаку або спеціальні подушечки з рідиною.
  2. Спеціальні пилочки різної зернистості.
  3. Пилка для кутикули.
  4. Валик для виконання манікюру.
  5. Олівець, що містить живильний крем (олії).
  6. Засіб для видалення кутикули.
  7. Відновлюючий крем для рук, нігтів.
  8. Набір пристосувань для виконання європейського догляду гарячим способом.
  9. Ємність для ванночки, ефірні масла, спеціальні солі, рідкі вітаміни – для мокрого способу необрізного манікюру.

Покрокове опис процедури з фото

Технологія виконання європейського догляду вимагає, щоб шкіра рук була сухою. Якщо ви віддаєте перевагу вологий або апаратний манікюр, то не забудьте ретельно промокнути руки після ванночок сухою бавовняною серветкою. Зачекайте 10 хвилин після цього, щоб корисні речовини максимально вбралися. Потім приступаємо до виконання необрізного манікюру, технологію якого розглянемо поетапно.

Підготовка нігтьової пластини

Підготовчий етап фахівці рекомендують виконувати за пару-трійку годин до виконання манікюру, щоб нігтики встигли відпочити і відновитися. Старе покриття лаком необхідно обов'язково видалити. Для цього скористайтесь вітамінізованої рідиною для зняття лаку, що не містить ацетон і спонжиками.

Особливої уваги вимагає видалення покриття нігтів шелаком. Підготуйте для обробки попередньо за 10 спонжиков і 10 квадратиків фольги, засіб для зняття лаку, що містить ацетон. Рясно змочіть ватяний диск, щільно притисніть до нігтя, замотайте фольгою як на фото вище. Залиште на 10 – 15 хвилин. Зніміть спонж, зніміть фольгу. Акуратно дерев'яною паличкою піддягніть відшарувалося покриття. Залишки на нігтях зніміть рідиною без ацетону.

Розм'якшення і видалення кутикули

Приємну процедуру ароматерапії можливо проводити не тільки при дотриманні технології виконання європейського догляду, а й щодня: шкірка навколо нагідок буде ніжною, а пластина білої. Скориставшись олівцем, нанесіть масло тонким шаром на кутикулу і залиште на пару хвилин. Потім м'якими круговими рухами втріть, ретельно змащуючи лунку нігтя, шкіру навколо нього.

Технологія видалення кутикули наступна:

  • Нанесіть навколо нігтьової пластини гель для видалення кутикули так, щоб нігтик вам «посміхнувся», як на фото.

  • Залиште на 45-60 секунд. За цей час засіб, до складу якого входять фруктові кислоти, витяжки рослин, розм'якшить шкіру.
  • Акуратно витріть паперовою серветкою.

  • Апельсиновою паличкою видаліть надлишки кутикули і відтягніть шкіру, відкриваючи лунку, надаючи їй форму.

  • Якщо ви віддаєте перевагу виконання апаратного європейського манікюру, скористайтеся спеціальною насадкою-щіточкою.

Додання нігтям потрібну довжину і форму

Надайте нігтьової платівці потрібну форму за допомогою пилочки. Для видалення задирок, огрубілою шкіри скористайтеся спеціальною пилочкою для кутикули або виберіть відповідну насадку апарату, як на фото. Видалити нерівності, борозенки, відполірувати поверхню допоможе шліфувальна пилочка та спеціальний баффик. Потім з милом, відповідним рН шкіри, вимийте руки і витріть серветкою.

Зволоження і живлення шкіри

Технологія догляду за ніжною шкірою рук після коригування кутикули полягає у зволоження, живлення і відновлення краси кистей рук. Нанесення багатих вітамінами, антиоксидантами кремів допомагає підтримувати молодість і красу. Для отримання результату не забувайте про щоденне проведення ароматерапії маслами.

Нанесення бази та декоративного покриття

Щоб лак лягав рівним шаром, тримався тривалий час, нанесіть на відполіровані нігтики базове покриття. Останнє містить вітаміни, насичують пластини мікроелементами, і протектори, що захищають від згубного впливу хімічних складових лаку. Акуратними, витонченими рухами пензлика вздовж нігтьової пластини нанесіть лак тонким шаром. Ретельно обводите всю лунку, щоб не залишалося непокритих декоративним шаром лаку місць.

Аерозольна сушка

Заключним етапом виконання європейського манікюру стане аерозольна сушка. Технологія покриття наступна: на відстані 15 см від покритих лаком нігтів направлено розпиліть за допомогою пульверизатора рідина. Багата Si, екстрактом коралів і морських водоростей, вона не тільки прискорить процес висихання лаку, але і захистить нігті від пошкоджень, зміцнюючи їх.

Відео-урок: як робити європейський необрізний манікюр

Історією виникнення європейський манікюр зобов'язаний мадемуазель Джульєтт Марлен, особистим майстру великої Марлен Дітріх. Володіючи тонкою шкірою, близько розташованими до поверхні капілярами, актриса болісно переносила процедуру догляду за руками. Так завдяки двом видатним жінкам у 20-х роках минулого століття з'явився новий спосіб – необрізний манікюр. Побачити секрети виконання європейського манікюру, дізнатися тонкощі технології, познайомитися з новинками косметичної промисловості ви зможете, переглянувши наш відео:

Європейський необрізний (мокрий) манікюр + Відкриття - Сушка для Манікюру!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!