6 порад для тонкої талії і плоского живота

Щоб зменшити талію і схуднути, потрібно дотримуватися збалансованого харчування, активного способу життя. Візуально зробити проблемну зону тонше допоможуть корсети, білизна для корекції фігури, підбір правильного одягу і аксесуарів.

Перейдіть на здорове харчування

Щоб зробити талію тонкою і прибрати живіт, потрібно дотримуватися здорової дієти, скоротити добове споживання калорій. Слід розрахувати кількість, яка необхідна для підтримки форми, з урахуванням способу життя, росту, ваги. Для схуднення величину потрібно знизити на 500-750 калорій.

Дієтологи рекомендують вживати їжу маленькими порціями 5 разів на день.

Щоб була струнка фігура і красива талія, вечеряти слід за 3 - 4 години до відходу до сну. Важливо не переїдати, скоротити вживання солодощів, занадто солоної їжі, фаст-фуду.

Снідайте правильними вуглеводами

Перший прийом їжі дає енергію на весь день, тому сніданок повинен бути максимально поживним і калорійним. Вранці потрібно вживати корисні жири, білки. Сніданок включає складні вуглеводи з цільнозернового хліба, гречану, вівсяну, пшеничну каші.

Припустимо додати в блюдо горіхи – джерела жирів. Білки людина отримує з яєць, кисломолочної продукції. З напоїв краще вибрати зелений чай, який активізує метаболізм, сприяє схудненню.

Додайте клітковини в раціон

Рослинні харчові волокна виводять з шлунково-кишкового тракту шлаки, токсини, позбавляють від запорів, здуття, що допомагає зменшити обсяг живота і добитися тонкої талії. Потрапляючи в шлунок, клітковина розбухає, заповнює його, забезпечуючи на довгий час відчуття ситості.

Організм отримує розчинні харчові волокна з вівса, ячменю, цитрусових, моркви, зеленого горошку, бобових культур, і яблук.

Нерозчинну клітковину містять продукти:

  • горіхи;
  • зелені овочі;
  • пшеничні висівки;
  • квасоля;
  • сухофрукти;
  • полуниця, малина, чорна або червона смородина.

Їжте здорові жири

Для ідеальної фігури, тонкої талії корисні поліненасичені жирні кислоти Омега-3, якими багаті рапсове масло, волоські горіхи, лосось, сардини, оселедець і скумбрія.

Корисні жири знижують рівень шкідливого холестерину, покращують роботу мозку.

Потрібно повністю виключити з раціону трансжири, наприклад, маргарин. Продукти, які містять ці шкідливі речовини, джерела відкладення жиру на стегнах, боках, животі, інших проблемних зонах.

Пийте більше води і відмовтеся від газованих напоїв

Дефіцит рідини – причина зневоднення організму, погіршення загального стану здоров'я. Якщо пити достатню кількість води, можна зменшити відчуття голоду. У добу рекомендується вживати 30-35 мл рідини на 1 кг маси тіла. В ці цифри не входять:

  • бульйони і перші страви;
  • компоти або морси;
  • соки;
  • молоко або кефір;
  • чай, кава.
Щоб звузити талію, рекомендується випивати одну склянку води за 30 хвилин до прийому їжі.

Це допоможе не з'їсти зайвого. Щоб не нашкодити травним процесам, потрібно пити через 1 годину після їжі.

Відмовтеся від солодких напоїв, оскільки бульбашки, які накопичуються в шлунку, розтягують його стінки. Такі напої викликають здуття живота, збільшення розміру талії. Солодка газована вода підсилює апетит, призводить до сильного підвищення рівня глюкози в крові, захворювань серця. Замініть їх очищеною водою прохолодною температури.

Фізичні навантаження та спорт

Для зниження маси тіла, підтягування м'язів корисні будь-яка фізична активність. Для тонкої талії важливо, щоб навантаження були систематичними. Заняття будь-яким видом спорту повинні проходити не рідше 2-3 разів на тиждень.

Тривалість тренування – мінімум півгодини.

Такий період необхідний, щоб наситити організм киснем, підтягнути м'язи, прискорити метаболізм. Кожен день 20-30 хвилин робіть ранкову зарядку, включаючи вправи для талії.

Кардіо

Це вправи, які збільшують серцевий ритм і покращують циркуляцію крові по всьому організму. До них відносяться:

  • біг;
  • швидка ходьба;
  • гімнастика;
  • боротьба;
  • фітнес;
  • велоспорт;
  • волейбол;
  • заняття на тренажерах.

Такі види фізичної активності покращують роботу серця. Виконуйте кардіо-вправи, щоб знизився вага, з'явилися осина талія і прес. Якщо немає фізичної підготовки, починайте з занять по 30 хвилин в день. Поступово збільшуйте тривалість виконання вправ, скорочуйте перерви між ними.

На тиждень проводите не менше трьох тренувань.

Силові тренування

При виконанні вправ використовуйте обтяження. Такі тренування прискорюють метаболізм, покращують роботу дихальної системи, перешкоджають утворенню підшкірного жиру. Після занять процес його спалювання зберігається 24 години. Вправи для тренажерного залу:

  • випади зі штангою;
  • жим гантелей лежачи;
  • підтягування;
  • скручування з обважнювачами;
  • силова йога, аеробіка.

Можна займатися в домашніх умовах, для цього придбайте гантелі. Робіть з ними нахили в сторону, підйоми тазу, присідання. Силові тренування рекомендують проводити 3 рази в тиждень. Спочатку зробіть кардіо-вправи, потім переходите до навантажень. Тривалість тренування – 30-40 хвилин.

Вправи для тонкої талії

З допомогою фізичних навантажень можна поліпшити поставу, зробити талію тонкою, підтягнути ноги і живіт. Важливо тренування починати поступово. Перше заняття проводьте обережно, не перенапружуйтеся, щоб не отримати травму. Інтенсивність вправ нарощуйте щотижня.

Складіть план занять, він допоможе детально слідувати етапах тренування.

Стрибки з поворотом тулуба

Ці кардіо-вправи допомагають спалити жир на животі, поліпшити тонус м'язів на боках. Візьміть скакалку і підстрибуйте швидко і високо, одночасно повертаючи талію спочатку вправо, а потім вліво. Вправу виконуйте 40 секунд, після чого відпочиньте близько 30 продовжуйте тренування. Зробіть 3-4 повтору.

Російська твіст

Вправа зміцнює м'язову тканину на боках, зменшує живіт, робить тонку талію, спалює жирові відкладення. Алгоритм виконання вправи для тонкої талії в домашніх умовах:

  1. Сядьте на підлогу, зігніть коліна, розташуйте ступні на підлозі.
  2. Відкиньтеся назад, щоб між тулубом і стегнами утворилася буква V під кутом 45 градусів.
  3. Випряміть спину, обіпріть ноги об стіну чи інший міцний предмет. Можна попросити, щоб їх підтримали.
  4. Складіть руки перед собою, поверніть тулуб вправо до упору.
  5. Почекайте близько 10 секунд, після чого поверніться до вихідного положення, поверніть тулуб вліво.
  6. Повторіть вправу 10-15 разів.
 

Бічна планка

Це одне з найбільш складних і ефективних вправ. Планка приводить у тонус внутрішні поверхні стегон, пряму, поперечну м'язи черевної порожнини. Виконуйте вправу так:

  1. Ляжте на бік, обіпріться на передпліччі, щоб утворилася пряма лінія від голови до ніг.
  2. Поставте лікоть паралельно плечу.
  3. Напружте м'язи живота, підніміть стегна від підлоги, зберігаючи пряму лінію.
  4. Залишіться в такому положенні на 30-40 секунд, опуститеся в початкове положення.
  5. Повторіть 2-3 рази, поміняйте бік.

Скручування

Вправа спалює багато калорій, задіює косу, пряму, поперечну м'язи черевної порожнини. Дотримуйтесь наступний алгоритм:

  1. Ляжте на підлогу, покладіть руки за голову.
  2. Зігніть коліна, поставте ступні на підлогу.
  3. Підніміть верхню частину тулуба, намагаючись не відривати ноги.
  4. Тримайте спину рівно.
  5. Виконайте 20 повторів.

Двірники

Вправа допомагає пропрацювати весь масив м'язів черевної порожнини. Порядок виконання:

  1. Повисните на турніку.
  2. Випряміть ноги і спину.
  3. Тримайте руки на ширині плечей.
  4. Підніміть прямі ноги вгору до перекладини.
  5. Зробіть круговий рух ними в одну сторону, трохи повертаючи сідниці – в іншу.
  6. Повторіть 15 разів.

Правильно підбирайте одяг та аксесуари

Витончена фігура може бути отримана з допомогою одягу, яка привертає увагу до талії. Відмінний варіант – носіння на цій галузі ременя. Це створить ілюзію фігури у вигляді пісочного годинника.

Невиражена талія стане візуально тонкої завдяки коригуючій білизни.

Уникайте брюк із заниженою талією

Коли в людини зайва вага по центру тулуба, носіння такого одягу створює додатковий акцент на цій зоні. Замість брюк із заниженою талією виберіть джинси з високою посадкою. Вони приховають проблемну область, візуально зроблять талію і стегна менш об'ємними. Можна домогтися ефектного образу з допомогою сорочки, заправленої в штани.

Носіть білизна для корекції фігури

Ці предмети гардероба допомагають швидко зробити талію тоншою. Вони виконані з гіпоалергенних і повітропроникних матеріалів, тому не викликають роздратування, порушення місцевого кровообігу. Брак виробів для корекції фігури – обмеження у виборі одягу. Потрібно використовувати щільні тканини, під якими не буде видно обрисів білизни.

Для втягування ефективні коригуючі трусики із завищеною талією або боді. Віддайте перевагу моделям з гумками, вшитими ластовицами. Вони не сковують рухів при нахилах, згинанні тулуба.

Зробити витончену фігуру допоможе корсет для талії. В ньому розташовані сталеві елементи, які допомагають зменшити обсяг проблемної зони. Вибирайте цей предмет гардероба на 10-12 см менше, ніж початковий обсяг талії. Наприклад, якщо її окружність становить 80 см, виберіть корсет, розмір якого – 70 див.

Підкресліть талію ременем

Такий метод корекції фігури візуально зменшує талію. Ременем можна затягнути подовжені топи, сукні і навіть пальто. Вибір залежить від стилю, смакових уподобань. Це можуть бути широкі і вузькі аксесуари. Придивіться до шкіряним мінімалістичним ременям, вишуканим, інкрустований дорогоцінним камінням, тканинним або ж плетеним.

Вибирайте сукні А-силуету

Ці наряди з жіночого гардеробу звужуються близько талії і поступово розширюються до подолу. З-за цього проблемна зона виглядає значно тонше, оскільки на ній створюється акцент. Сукні А-силуету приховують зайву вагу в області живота і стегон. Вони відмінно підходять для будь-якого типу фігури.

Відео

7 порад ЯК Візуально ЗМЕНШИТИ ⇾ТАЛІЮ⇽

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!