Як позбутися подразнення після гоління ніг з допомогою аптечних препаратів або домашніх засобів

При всьому різноманітті засобів для депіляції більшість жінок вважають за краще видаляти волосся на ногах і в зоні бікіні за допомогою верстата. Головний недолік цього способу – поява роздратування після процедури. Прибрати почервоніння, запалення та свербіж шкіри допоможуть домашні та аптечні засоби.

Аптечні препарати

Подразнення після гоління легко усунути за допомогою дитячого крему або інших аптечних препаратів. Спеціальні мазі, гелі допомагають запобігти проникненню бактерій в шкірні покриви, запобігають їх зростання і роздратування. Креми з додаванням екстрактів череди, календули, ромашки, вітамінів С, А, Е, ефірних масел здатні живити і зволожувати епідерміс.

Крем і мазь з пантенолом

Бепантен, Д-пантенол, Пантенол – популярні мазі, основною діючою речовиною яких є декспантенол.

Активний компонент володіє потужними регенеративними властивостями, швидко знімає подразнення, почервоніння, свербіж і печіння шкіри

В медицині використовуються мазі для лікування ран, опіків, трофічних виразок.

При появі почервоніння після гоління засоби слід наносити на пошкоджені ділянки тіла тонким шаром 1 раз на добу. Дія препаратів починається миттєво, а через півгодини досягає максимуму – повністю проходить свербіння, зникають неприємні больові відчуття. Використовувати мазі і креми з декспантенолом можна без обмежень по термінах.

Актовегін або Солкосерил

Препарати, що поліпшують трофіку тканин, прискорюють процеси регенерації клітин, активують метаболізм глюкози і кисню. Основною діючою речовиною Актовегіну та Солкосерилу є гемодериват, отриманий з крові телят. Мазі призначені для зовнішнього застосування при наявності:

  • ран;
  • запальних захворювань епідермісу;
  • сонячних, термічних, хімічних опіків.

З обережністю лікарські засоби слід наносити на область паху і під пахвами, де шкіра відрізняється надчутливістю. Для зняття запалення на ногах або руках мазь наносять тонким шаром 1-2 рази на добу до повного зникнення неприємних симптомів.

Настоянка календули

Роздратування, прищі, шкірний свербіж – з усіма симптомами подразнення від депіляції впорається спиртова настоянка календули лікарської. Фітопрепарат володіє протимікробною, протизапальною дією і застосовується для лікування:

  • опіків;
  • гнійних ран;
  • порізів;
  • запальних захворювань порожнини рота.

Щоб прибрати червоні точки на ногах після гоління, настоянку календули розводять навпіл з водою. В отриманій рідини необхідно змочити ватний диск і протирати пошкоджені ділянки тіла 2-3 рази на день. Враховуйте, що в склад входить спирт, який сушить епідерміс, тому тривалість використання настоянки не повинна перевищувати 3-4 днів.

Гидрокортизоновая мазь

Прибрати сильне роздратування допоможе гормональна мазь з гідрокортизоном.

Препарат чинить протизапальну, протисвербіжну дію, знімає набряки

Наносити засіб потрібно тонким шаром лише на пошкоджені ділянки тіла 1-2 рази на день. Самостійно використовувати мазь можна не більше 2-3 днів. Якщо за цей час неприємні симптоми не зникли, краще звернутися до лікаря.

Слід врахувати, що Гидрокортизоновая мазь містить синтетичні гормони і може викликати ряд побічних ефектів:

  • набряклість;
  • свербіж;
  • алергічні реакції;
  • атрофію шкірних покривів;
  • гіперемію.

Саліцилова кислота

Швидко прибрати почервоніння, свербіж, запалення шкіри допоможе звичайний аспірин. До його складу входить саліцилова кислота, яка володіє антисептичною і протизапальною дією. Спосіб використання таблеток простий:

  1. Подрібніть В ступці 2-3 таблетки аспірину.
  2. Додайте кілька крапель води, щоб вийшла кашка.
  3. Для додаткового зволоження до складу можна додати кілька крапель аптечного гліцерину.
  4. Змастити розчином ноги, залишити на 15 хвилин.
  5. Залишки таблеток прибрати теплою водою.
  6. Використовувати ацетилсаліцилову кислоту необхідно 1-2 рази на день до повного зникнення подразнення.

Домашні кошти

Аптечні засоби після гоління для жінок можна замінити домашніми заспокійливими масками, лосьйонами, відварами з трав. Великою популярністю користуються:

  • Маска з алое. З листя алое відіжміть сік. На 2 ст. л. кошти додайте 2-3 краплі будь-якого косметичного масла. Нанесіть маску на ноги, залиште на 30 хвилин. Залишки змийте прохолодною водою.
  • Березовий відвар. 2 ст. л. подрібненого листя берези залийте 100 мл води. Доведіть до кипіння на паровій бані, охолодіть. Змочіть ватяний диск в розчині, наносити на пошкоджену шкіру.
  • Компрес з ромашкою. 2 ст. л. квіток залийте 200 мл окропу. Дайте настоятися 30-40 хвилин, процідіть. Змочіть в розчині марлю, прикладіть компрес до запалених місць на 30 хвилин.
  • Протирання лобкової зони кубиками льоду. Заморозьте відвар ромашки, календули, березового листя. Кубиками льоду протирайте проблемні зони вранці і ввечері. Після нанесіть живильний крем.

Відео

Роздратування і Прищі після ЕПІЛЯЦІЇ / ЯК ПОЗБУТИСЯ?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!