Як без зарядки зарядити телефон в домашніх умовах

Якщо рівень заряду мобільного телефону падає, а потрібно зробити багато дзвінків або інших маніпуляцій з гаджетом, треба економити енергію або шукати способи продовжити роботу. Є ряд методів зі своїми перевагами і недоліками, які допоможуть підзарядити мобільний без звичної зарядки.

Зарядка телефону через USB-порт

Якщо в будинку, або в тому місці, де ви знаходитесь, є USB-кабель і комп'ютер, ноутбук, планшет, міні ПК або телевізор з відповідним роз'ємом, то ви без проблем зарядіть телефон. Що робити: вставте кабель в основний пристрій (ОП) і спостерігайте, як він заряджається. Важлива умова – у телефону повинно бути робоче гніздо, а ОУ повністю заряджений або підключено до мережі. Швидкість зарядки при таких умовах не менше, ніж при підключенні звичайного зарядника.

Як правило, в стандартну комплектацію смартфонів входить USB-кабель (міні-або мікро залежно від типу гаджета). Також провід можна знайти в упаковці від фотоапарата, планшета, електронної книги і інших пристроїв. Труднощів виникнути не повинно. Кабель може бути розрахований на підключення декількох телефонів відразу.

Індукційне зарядний пристрій

Розробниками деяких моделей Iphone і мобільних телефонів на операційній системі Андроїд передбачено бездротове або індукційне зарядний пристрій. Виглядає зарядник як кругла або квадратна платформа. На неї потрібно покласти телефон і завдяки змінному магнітному полю стільниковий буде отримувати необхідну для роботи енергію.

Така зарядка продається в будь-якому магазині аксесуарів для мобільних, але до неї треба звикнути. Мінус – короткий радіус дії, це означає, що викладати гаджет потрібно особливим чином, щоб забезпечити зарядку. Такий вид зарядного дуже популярний серед власників мобільних, у яких зламаний відповідний роз'єм.

PowerBank для телефону

Практично у кожного користувача є зовнішній акумулятор, або PowerBank. Це справжній порятунок для тих, хто практично не випускає телефон з рук. У пристрої є відповідний роз'єм для зарядки і USB-кабель, який з'єднує гаджет з джерелом живлення.

За кілька хвилин мобільний отримає певний відсоток заряду. Головна умова роботи зовнішнього акумулятора – він сам попередньо заряджається. У такого джерела енергії швидкість подачі не гірше, ніж у стандартного пристрою для зарядки.

Сонячні батареї для зарядки

Ефективним способом зарядити телефон без зарядки стануть сонячні батареї. Спосіб актуальний, якщо ви на відкритій місцевості, на природі, далеко від цивілізації. Потрібно, щоб була безхмарна або малохмарна погода. Принцип дії зарядки простий. Невеликий блок оснащений фотоелементами, осередки якого поглинають сонячну енергію і через шнур передають її в телефон.

Подібний пристрій може бути призначено одного або декількох гаджетів.

Сонячні батареї довго зберігають енергію, але заряджати девайс будуть повільніше, ніж стандартна зарядка.

Це відбувається з-за того, що самі фотоелементи дуже малі і не можуть виробляти більшої кількості енергії.

Як зарядити акумулятор за допомогою «жаби»

Якщо під рукою немає звичайного зарядного пристрою зарядити телефон без зарядника можна за допомогою так званого методу «жаби». Для цього потрібно витягнути батарею і вставити її в спеціальний блок живлення. Такі зарядники, як правило, йдуть в якості універсальних пристроїв.

Роз'єм для телефонного батареї може змінювати розміри. Щоб акумулятор не бовтався і стосувався контактів, є «бігунок», який легко переміщається, тим самим підганяючи блок під розмір батареї. Часто у продажу можна зустріти пристрої, призначені тільки для одного типу акумулятора, але сьогодні це вже рідкість.

Пряме підключення до клем акумулятора

Якщо не вийшло зарядити телефон без зарядного пристрою по одному з перерахованих вище способів, то можна скористатися лабораторним методом, для якого знадобляться:

  • батарея мобільного телефону;
  • старе зарядний пристрій;
  • електрична мережа.

На старому зарядному пристрої зачистите кінець шнура так, щоб оголилися червоний (+) і синій (-) дроти, трохи розведіть їх.

Щоб надалі забезпечити свою безпеку, використовуйте гумові рукавички. Порядок робіт:

  1. Вийміть батарею з мобільного, знайдіть там плюс і мінус.
  2. До плюса прикладіть синій проводок, а до мінуса – червоний.
  3. Зафіксуйте пристрій скотчем або використовуйте ізоляційну стрічку.
  4. Відкладіть конструкцію на вільну від різних предметів поверхню і включіть в мережу.

При правильному з'єднанні девайс вмить почне набирати заряд. Вкрай не рекомендується заряджати батарею таким способом до максимальної позначки. Наберіть заряд для здійснення дзвінка або відправки повідомлення і від'єднайте пристрій.

Екстремальні способи

Існують і більш екстремальні «народні» способи для зарядки, але їх потрібно використовувати тільки при крайній необхідності, так як вони можуть завдати шкоди власникові телефону і оточуючим. Описані методи, якщо спрацьовують, то забезпечують маленький заряд, якого вистачить на пару хвилин дзвінка:

Спосіб

Опис

Чим небезпечний

Застосування нагрівального елемента для батареї

Для цього способу найчастіше використовують ножа. Його необхідно розжарити і прикласти до батареї на пару секунд. Після проведених маніпуляцій акумулятор вставляють назад у телефон.

Щоб розжарити металевий елемент, потрібен відкритий вогонь – з'являється ризик опіку або займання самого акумулятора, сторонніх предметів.

Удар об тверду поверхню батареї

Якщо вдарити з розмахом батарею про камінь, асфальт або іншу тверду поверхню, то можна отримати кілька відсотків заряду.

Великий ризик зіпсувати акумулятор, порушити його цілісність. Якщо на батареї утворюються сколи, тріщини або інші пошкодження механічного характеру, то використовувати її надалі не можна.

Відео

10 СПОСОБІВ ЗАРЯДИТИ ТЕЛЕФОН БЕЗ ЗАРЯДКИ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!