Шугарінг - що це за процедура. Як правильно робити цукрову депіляцію в домашніх умовах

У людей, які шукають методи позбавлення від волосся на тілі, виникає питання що таке шугарінг, коли вони вперше чують цей термін. Цукрова епіляція –один із способів, який покликаний боротися з рослинністю на тілі на будь-якій ділянці шкіри: обличчя, руки, пахви, ноги, спина, зона бікіні, сідниці.

Техніка шугарінга

Ця процедура, як метод видалення волосся, широко застосовувалась ще з часів Древнього Сходу, коли жінки навчилися самостійно позбавлятися від волосся на тілі за допомогою солодкого сиропу з цукрової пасти. Як робити шугарінг, потрібна попередня підготовка, можна зробити його вдома або не можна – питання, які хвилюють багатьох людей, що бажають позбутися від волосся на тілі. Цукрова депіляція має свої нюанси, дотримуючи які отримуємо очікуваний ефект.

Проведення шугарінга потребує декількох етапів:

  • Готуватися до процедури краще всього за день, зробивши будинку пілінг шкіри за допомогою скрабу. Довжина волосся для проведення шугарінга може бути від 2 мм, коли для епіляції воском потрібно не менше 5 мм.
  • У салоні косметолог проводить очищення шкіри знежирюючим лосьйоном. Після цього, для того щоб не подряпати шкіру, а ще для кращого контакту волосків з цукровою пастою на эпилируемый ділянку шкіри наноситься тальк.
  • Класичний цукровий шугарінг проводиться з допомогою кульки, який розігрівається і рівномірно розподіляється по шкірі проти росту волосся. Потім злегка притискається, щоб цукрова паста змогла обхопити навіть самий тонкий волосок, міцно прилипаючи і даючи після бажаний ефект – гладку шкіру без пушкового волосся.
  • По завершенню процедури біоепіляції на шкіру наноситься охолоджуючий гель або спеціальний лосьйон. Численні позитивні відгуки про жінок недорогому, але дуже ефективне лосьйоні «Velvet 5 в 1» після видалення волосся, який допомагає здійснювати ефективний догляд за шкірою після депіляції, уповільнює ріст волосся і перешкоджає їх вростання, вражають. Радує його доступність за ціною і можливість купити в інтернет-магазині.

Чим гарний шугарінг

Перевагою шугарінга перед воскової епіляції є те, що на відміну від воску, який захоплює лише частину волосся над шкірою, цукрова паста проникає глибоко, під шкіру, в устя волосяних фолікулів, видаляючи більш дрібні волоски. Є відмінність і видалення воску від цукрової маси, що позначається на відчутті болю при проведенні процедури. Шугарінг віддаляється по росту волосся, віск – проти росту, що підвищує больові відчуття.

Ще плюси шугарінга в легкості видалення залишків цукрової пасти з шкіри теплою водою, а для видалення воску необхідно спеціальне масло, що позначається на ціні. Шугарінг – це гіпоалергенний метод і, з його допомогою вдається знизити відсоток врослих волосків до мінімуму. Пояснюється це тим, що карамель обволікає волосся повністю і видаляється разом з цибулиною, що зводить нанівець ризик проростання вцілілого волоска.

Шугарінг в домашніх умовах

Багато пробують робити біоепіляція самостійно, популярність шугарінгу надає простота приготування солодкого сиропу, сама процедура, а ще оптимальна вартість інгредієнтів. Шугарінг – похідне від англійського «sugar», що перекладається як «цукор», а сама цукрова епіляція має перські коріння, коли жінки робили її лише вдома. Докладно, як робити шугарінг в домашніх умовах, читайте далі.

Паста для шугарінга в домашніх умовах

Цукрова паста для шугарінга готується просто. Рекомендації по приготуванню буде перевірений рецепт:

  1. 10 ст. ложок цукру.
  2. 4 ст. ложки води.
  3. Сік половини лимона або 0,5 чайної ложки лимонної кислоти

Інгредієнти змішуються в каструлі, поставити на слабкий вогонь. Суміш необхідно готувати, постійно помішуючи, щоб цукор не пригорів. Після закипання чекаємо, коли солодка маса набуває карамельний відтінок, і вимикаємо вогонь. На приготування пасти потрібно 5-7 хвилин. Дуже важливо стежити за тим, щоб не допустити перетравлення. Остудити суміш до кімнатної температури, можна перевірити пасту на придатність, розім'явши рукою невеликий шматочок: якщо вона прилипає до рук і не скочується в кульку, необхідно повернути каструлю на вогонь і ще трохи проварити.

Набір для шугарінга

Великий вибір готових мас для шугарінга є в інтернеті. Ціна залежить від кількості пасти в банку і починається від 590-650 рублів за 280-грамову банку суміші. Там же можна замовити цілі набори, одно - і багаторазові, які містять в собі все необхідне для проведення цієї процедури. Готовий шугарінг вже завоював багатьох шанувальників своєї простий і зручністю.

Шугарінг зони бікіні

Описана техніка, переваги, рецептура для можливості проведення цукрової епіляції в домашніх умовах, все ж не дасть відповідь на питання, шугарінг – що це? Важливий питання не розкритий до кінця, якщо не описати нюанси цього методу для видалення волосків в самій інтимній жіночої області тіла.

Шугарінг бікіні в домашніх умовах доступний, хоча ця частина шкіри найбільш чутлива для будь-якого виду депіляції. Але цього не варто боятися, так як є прийоми знеболювання, які допоможуть пережити процедуру з меншим дискомфортом:

  • Приблизно за 20-30 хвилин можна прийняти знеболюючий препарат, наприклад, анальгін, пенталгін, кетанов, лідокаїн в спреї, які попередньо можна придбати в інтернет-магазині або аптеці.
  • За годину нанести местноанестезирующий крем Емла на очищену шкіру.
  • Запланувати глибоку епіляцію на післяобідній час, приблизно з 13 до 15 годин. Як відомо, в цей час, людина менш сприйнятливий до фізичного болю.
  • Тим, хто не боїться холоду, безпосередньо перед процедурою можна протерти зону бікіні шматочком льоду.

Шугарінг в салоні

Професійний шугарінг має свої плюси: з сторонньою допомогою легше переноситься сама процедура, тому що не всі можуть самостійно проводити хворобливу процедуру і якісно зробити її на всіх бажаних ділянках тіла. Ціна питання при цьому зростає. З кожним роком зростає попит і на чоловічу депіляцію, в тому числі, і на депіляцію інтимної зони. Майстри в салонах знають усі тонкощі цього делікатного види депіляції та можуть надати необхідну допомогу, провести її з максимальним комфортом.

Ціна на шугарінг

Вартість професійного шугарінга різна і ціна коливається в залежності від того, яка зона для депіляції цікавить клієнта, ким вона буде робитися і де знаходиться салон. Мінус в тому, що ціна на шугарінг незначно перевищує ціну на депіляцію воском, тому, що часу і зусиль майстра на шугарінг йде більше. Зробивши вибірку за відгуками клієнтів, можна побачити, скільки коштує шугарінг в Москві:

  • ціна на депіляцію особи стартує від 600 рублів;
  • депіляція ніг – від 1900 рублів;
  • зона глибокого бікіні – від 1800 рублів;
  • депіляція рук – від 800 рублів.

Шугарінг протипоказання

Процедура цукрового шугарінга протипоказана при:

  • Цукровому діабеті.
  • Наявності ран, опіків і інших ушкоджень шкіри, а також інфекційних і хронічних захворювань (псоріаз, дерматит, екзема).
  • Варикозної хвороби 3-4 стадії.
  • Гострих формах герпесу.
  • Епілепсії.
  • Тромбозах.
  • Неперевірених доброякісних утвореннях.

Відео: як правильно робити шугарінг

Як Правильно Робити Шугарінг? Цукрова Депіляція (Епіляція). Каже ЕКСПЕРТ

Відгуки

Яна, 25 роківДля мене ціна питання має великий сенс, тому епіляцію проводжу вдома самостійно. Ефект тривалий, волосся росте повільніше і не треба відрощувати таку довжину, як потрібно на віск.
Настя, 20 роківДовго дивилася і порівнювала з різних сайтів і каталогів, скільки коштують готові суміші для шугарінга, замовляла собі кілька разів, скажу, що не побачила жодної разючої різниці в підсумку. Тому або купую найдорожчі або роблю складу сама. це дуже просто!
Зоя, 29 роківА ось мені самій складно робити собі боляче. Легше триматися, коли працює мій майстер. Тому, як тільки волосся по довжині трохи більше 2-3 мм, мчу в салон і знову на місяць красуня! Не роблю тільки бікіні, не можу витерпіти, пробувала навіть знеболювати, але не моє.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!