Як позбутися від сухих мозолів на ногах

Освіта сухий мозолі (вона ж натоптиш) завжди супроводжується хворобливими відчуттями, почуттям дискомфорту. Виникає вона в результаті носіння незручного взуття або будь-якого іншого інтенсивного тертя шкіри. Існують методи, як позбутися від мозолі на ступні, п'яти або пальцях.

Як позбутися мозолів на ногах

Коли необхідно вибрати метод, як прибрати суху мозоль на ступні, необхідно визначити її вид. Від цього залежить оптимальний спосіб вилікувати цю недугу. Виділяють такі типи натоптишів:

  1. Твердий. Закритий, щільний наріст, який не викликає особливого дискомфорту при ходьбі. Буде вболівати місце травмування тільки при натисканні, як правило, формується на підошві ноги, п'яті.
  2. М'який. Буде виглядати як міхур або ущільнення з відкритою поверхнею, наче, це рана на шкірі. При натисканні відчувається біль, частіше з'являється на пальцях (особливо на мізинці) або між ними.
  3. Мозоль зі стрижнем. Освіта має корінь конусоподібної форми, йде вглиб шкірного покриву. Посередині є напівпрозора поверхню підвищеної щільності, в деяких випадках – стрижень сухий мозолі. Формується в більшості випадків на 2-5 пальці ноги, тильній стороні міжфалангових суглобів.
  4. Фіброзна, васкулярна мозоль. Рідкісний вид, який рідко діагностується. Для другого типу характерно наявність в стрижневою частини кровоносних судин. Фіброзний вид є щільним гіперкератозом, схожий на стільники.

Як видалити суху мозоль самостійно

Процедура того, як позбавитися від сухих мозолів на пальцях ніг або п'яті може бути проведена самостійно. Вилікувати цю недугу не складно, алгоритм дій такий:

  1. Добре распарьте в гарячій воді ноги. Потрібна максимальна температура, яку ви в змозі терпіти (це важлива умова). Це допомагає ефективно розм'якшити огрубілу шкіру, щоб легше було видаляти. Для кращого ефекту до рідини можна додати масло чайного дерева, гірчицю. Для отримання антисептичного ефекту можна долити відвар лікарських трав.
  2. Тримати в гарячій воді ноги слід не менше 30 хвилин. Далі за допомогою пемзи очистіть шкіру на підошві ноги, п'яті або пальцях.
  3. На наступному етапі ноги необхідно змастити зволожуючим кремом. Підходять дитячі засоби, аптечні мазі.
  4. Після обробки ноги слід обернути плівкою, щоб крем не вбрався в одяг, і надіти бавовняні шкарпетки.

Як позбутися мозолів на пальцях ніг

Часто мозолі утворюються на пальцях ніг, частіше за інших страждає мізинець. Якщо ситуація не запущена і новоутворення не фіброзного або васкулярного типу, можна самостійно вдома позбутися від нього. Можливо, знадобиться не одна, а кілька процедур. Кращий ефект буде отримано при поєднанні ванночок і медикаментозних засобів для загоєння. Алгоритм процедури наступний:

  1. Ретельно розпарте ноги, потримавши в теплій воді не менше 30 хвилин.
  2. Далі потрібно обробити ороговілий шар мозолі.
  3. Нанесіть трохи противомозольного крему на пошкоджений палець, заклейте пластиром. Добре підходять препарати з саліцилової кислотою, знайти їх можна в аптеці.

Як позбутися мозолів на п'ятах

Не рідше, ніж на мізинці, формується натоптиш на п'яті. Частіше він не викликає больових відчуттів, але краще знати, як позбутися від сухих мозолів на ногах. На відміну від мізинця, де швидко можна вирішити проблему за допомогою лазера, для даного виду оптимальним варіантом будуть ножні ванночки. Робити їх потрібно таким чином:

  1. Наберіть води, щоб вона повністю закривала стопи. Розчиніть в ній шматочок мила (або стружку).
  2. Потрібно, щоб рідина була середньої температури, але не гарячою.
  3. Парити п'яти слід не менше 20 хвилин. Доливайте трохи гарячої води з чайника, щоб підтримувати потрібну температуру.
  4. Насухо витріть ноги, потріть ороговілу шкіру пемзою або спеціальною терочкой.
  5. Отримати максимальний ефект можна, якщо додати в рідину додаткові кошти: гірчицю, морську сіль, чистотіл, харчову соду, ромашку, шипшина.

Засіб від сухих мозолів на ногах

Людина при боротьбі з мозолями на підошві, пальцях ноги або п'яті може вибирати між народними рецептами та медикаментозними засобами. Оптимальним варіантом буде поєднання даних варіантів. Будь-який засіб від сухих мозолів на пальцях ніг спрямовано на:

  • розм'якшення грубої тканини;
  • загоєння ран;
  • зволоження шкірних покривів.

Як лікувати сухі мозолі на ногах аптечними засобами

У пошуку способів, як позбутися від мозолі на стопі можна звернутися до медикаментів, які допоможуть вилікувати ваші ніжки від натоптишів. Виділяють кілька основних видів препаратів: креми, рідини, пластир. Всі вони добре зарекомендували себе проти мозолів:

  • Мазі, креми

Дуже багато коштів, які використовуються, щоб позбутися мозолів на ногах. Всі вони застосовуються за одним принципом: наносити щодня на місце пошкодження невелика кількість препарату, попередньо розпарити шкіру. Нижче наведені деякі популярні варіанти:

  • Лекарь;
  • креми компанії School;
  • Немозоль;
  • кошти фірми Neutrogena.
  • Пластир

Цей засіб використовується для лікування незапущених випадків. Його потрібно лише наклеїти на уражену ділянку, тримати кілька днів. Через три доби ви можете відліпити пластир разом з мозолем. Позбутися новоутворення можна за допомогою медикаменту Салипод або продукції компанії Compeed. Вартість засобу може бути різною, часто залежить від типу натоптиша.

  • Мазі і мозольного рідини

Перші – радикальний спосіб усунення огрубілою шкіри. У складі часто міститься саліцилова кислота, тому існують деякі протипоказання для людей чутливих до цього компоненту. Часто використовують для лікування Бенсалитин або Антимозолин. Мозольного рідини допомагають позбутися натоптиша через 5 днів. Наносять її точково після розпарювання ніг. Як правило, використовують:

  • Мозоль;
  • Стопмозоль;
  • Геволь.

Як швидко позбутися мозолів на ногах народними засобами

При бажанні медикаментозне лікування можна поєднувати з домашніми рецептами. Це допоможе швидше залікувати пошкоджену шкіру. Самим дієвим варіантом, як позбавитися від сухих мозолів на ногах вважається компрес. Накладається він на розпарену шкіру. Можна використовувати такі варіанти:

  1. Відріжте шматочок алое, щоб виділявся сік, покладіть на проблемне місце, заклейте пластиром, закріпіть бинтом. Тримати потрібно всю ніч.
  2. Свіжі шматочки цибулі закріпіть на суху мозоль, загорнути в поліетилен. Тримати слід всю ніч, а вранці огрубевшее місце потріть скребком або пемзою.
  3. Томатна паста чи кашка з помідорів теж використовується проти сухих мозолів. Компрес прикладається на 3 години.

Хірургічне видалення сухих мозолів

  1. Найшвидший спосіб прибрати суху мозоль - косметична хірургія. Добре підходить для боротьби з натоптишів на пальцях, підошві ноги. За допомогою цього методу можна видалити будь-який тип мозолі безболісно і за короткий проміжок часу. Застосовують два види косметичних операцій:
  1. Видалення за допомогою лазера. Медик використовує інструмент, який забезпечує точкове видалення ороговілої шкіри без травмування здорових тканин. Промінь лазера «випаровує» мозоль. Цей спосіб виключає можливість рецидиву, післяопераційне запалення відсутнє. Процедура протипоказана вагітним жінкам, онкохворим, годуючим мамам, діабетикам, людям із захворюваннями імунної системи.
  2. Кріодеструкція. В основі лежить заморожує дію рідкого азоту. Холод проникає в тканини і починається їх відторгнення, на місці мозолі залишиться виїмка, яка затягується здоровою тканиною. Ця процедура викликає невеликі болючі відчуття, тому що лікар не може точно розрахувати ступінь проникнення холоду та іноді бувають зачеплені живі тканини.

Відео: як вивести суху мозоль на пальці ноги

Як можна вивести суху мозоль на пальці ноги

Відгуки

Євгенія, 26 роківПерший раз з'явився натоптиш на п'яті, крім невеликого тиску в цій області ніяких проблем не було. Перед сезоном відкритому взутті вирішила позбавитися від проблеми. Мені вистачило 3 ванночок, щоб повністю видалити суху мозоль. Зараз я кожен день обробляю п'яту, підошву теркою в душі, щоб не запускати ситуацію.
Ангеліна, 23 рокиЗ-за особливостей будови ноги я постійно натираю мізинець нової взуттям. Одного разу ситуація зайшла занадто далеко, утворилася велика відкрита суха мозоль, ходьба доставляла мені серйозні неприємні відчуття. Довелося звернутися в косметологічну клініку. За один сеанс мені випалили її лазером і більше ця проблема не поверталася.
Вікторія, 20 роківДуже багато ходжу, тому постійно формується огрубіла шкіра. Щоб не формувалася суха мозоль, я регулярно роблю собі ванночки для ніг, ретельно обробляю шкіру на підошві ноги, п'яті за допомогою пемзи. Для кращого ефекту використовую масло чайного дерева, додаю 2-3 краплі у воду. Після процедури шкіра м'яка, приємна на дотик.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!