Як прибрати клей від наклейки з пластику за допомогою професійних або підручних засобів

Підчепивши кінчиком ножа або нігтями, можна підняти кут наклеєного стікера і видалити верхній паперовий шар. Для усунення сліду від клею використовуються безпечні підручні засоби – оцет, олію, спирт або фен. Врахуйте, що якщо відразу не приберете пляма, то на нього прилипне бруд, що ускладнить процес чищення.

Кошти від слідів клею

Якщо клей не дуже міцний, він легко від'єднається при першому намоканні наклейки, акуратному її знятті: водостійкий предмет помістіть у воду тією областю, де розташовується етикетка, через 20 хвилин протріть сухою ганчіркою, видалите пальцями залишки паперу, забруднень, скачуючи шари.

Щоб уникнути від'єднання стікера від товару, найчастіше він приклеюється «на совість»: для цього застосовують високоміцну клейку основу. Прибрати наклейку з пластику допоможуть спеціальні чистячі засоби, що зроблені на цитрусовій основі. Суміші застосовуються так: спрей розпилюють на проблемній ділянці (гель наноситься за допомогою губки, ганчірки), через 30 хвилин місце протирається, поверхня промивається чистою водою.

Щоб уникнути псування предмета перевірте дію миючого коштів на малопомітній ділянці: на ватний диск нанесіть трохи хімії, протріть пластмасу, якщо через 20 хвилин не сталося ніякої реакції, то приступайте до ретельного чищення липкою області.

Якісно відмити клей від етикетки допоможуть наступні продукти:

  • Scotch Remover – прибирає сліди від скотчу та етикеток, складається з цитрусових олій, нафтового розчинника, неіоногенних жирних кислот (менше 5%). Концентрат розчиняє плями після смол, гудрону, стікерів, що клеяться плівок.
  • Liqui Moly – усуває клей з пластикових, металевих, скляних поверхонь, містить водний розчин бронопола, лимонну отдушку.
  • ASTROhim – складається із спеціального комплексу добавок, які глибоко проникають в бруд, розм'якшують і розщеплюють її, відбувається якісне видалення стійких клейових плям, слідів бітуму без пошкодження поверхні.
  • Profoam 2000 від Kangaroo – основні компоненти – поверхнево активна речовина і 2-бутоксиэтанол, продукт без запаху, підходить для чищення будь-яких поверхонь, прибирає клей, масло, маркер і інші забруднення.
  • Fine Glass від Kangaroo – основними компонентами є гліколевий ефір, ізопропіловий спирт, ароматизатор, призначення засобу – чищення стекол, але речовина відмінно прибирає клей на кераміці, металі, пластику.

Як відтерти клей від наклейки з пластику

Якщо не в змозі купити готове хімічний засіб, то можете видалити клей від наклейки за допомогою безпечних домашніх методик очищення. Щоб прибрати слід на пластиці від нещодавно прибраній етикетки, застосуйте механічний спосіб:

  1. Потріть шар, щоб утворилися дрібні сферичні освіти – катишки.
  2. Після очищення пластика приберіть залишки забруднення будь-яким миючим засобом.

Якщо зазначений метод не допоміг позбавитися від клею, скористайтесь доступними компонентами – оливковою, лляною, рафінованою соняшниковою, ефірними маслами, горілкою, одеколоном або дезодорантом, столовим оцтом (11%). Крім того, швидко прибирає бруд гарячий потік повітря: для його створення використовуйте фен. Для якісного видалення залишків наклейки з не надто делікатною поверхні замість ганчірки, серветки використовувати стару зубну щітку.

Спиртом

Застосовуйте доступні засоби – медичний спирт, горілку, одеколон, духи, дезодорант. Видалити бруд з пластика допоможе така інструкція:

  1. Змочіть спиртом ватний диск.
  2. Потріть пляму.
  3. Почекайте 15 хвилин, після чого змийте залишки чистою водою.

Маслом

Даний засіб є одним з найбільш безпечних, підходить для обробки будь-якої твердої поверхні.

Процедура чищення проводиться з використанням різних рослинних олій: підійдуть обліпихова, лляна, оливкова, кокосова, соняшникова, кунжутна, рижієва, ріпакова, арахісове.

Видаліть клей від наклейки з пластику згідно з такими рекомендаціями:

  1. Кілька крапель олії нанесіть на бруд.
  2. Через 3-5 хвилин зішкребіть відійшли частинки наклейки нігтями або тупою стороною столового приладу (підійдуть ніж, виделка або ложка).
  3. Змийте масло мильним розчином або гелем для миття посуду.

Якщо не можете відклеїти етикетку, то наносите масло на її поверхню, почекайте 12-24 години (для кращого просочування через кожні 40-50 хвилин змочуйте папір водою, видаліть шари з пластику тупим кінцем столового приладу, потім вологою ганчіркою. Багато досвідчені господині рекомендують при відсутності рослинного масла застосовувати майонез, який схожий за якостями з маслом: таке ж безпечне та універсальний миючий засіб.

Добре очищають пластмасу від слідів клею не тільки рослинні, але і ефірні масла. Процес обробки пластику схожий з вищевказаним:

  1. Нанесіть 3-5 крапель ефірного масла на пляму.
  2. Потріть вологою ганчіркою.
  3. При необхідності маніпуляції проводяться повторно.
  4. Завершіть процедуру, протерши поверхню засобом для миття посуду або мильним розчином.

Оцтом

Для очищення пластика береться столовий оцет – неагресивна речовина, що підходить для будь-яких поверхонь. Засіб ефективно прибирає не тільки свіжі, але й старі, засохлі плями. При відсутності оцту приберіть пляму за допомогою розчинника, бензину або лимонної кислоти. Обробка пластику з клеєм проводиться наступним чином:

  1. Покрийте проблемне місце оцтовим концентратом (11%).
  2. Почекайте 2-3 хвилини, щоб пляма розмокло.
  3. Відітріть розм'якшені частинки.
  4. Протріть місце мильним розчином.

Феном

Цей спосіб допомагає в лічені хвилини позбутися клею на пластиці. Щоб усунути наклейку, використовуйте побутової або будівельний фен. Враховуйте, що нагрівати пластик за допомогою другого пристрою потрібно дуже акуратно: включайте обладнання на 10-15 секунд. Пам'ятайте, що при перегріві пластик деформується, фарби здувається. Процес видалення клею складається з наступних дій:

  1. Направте гарячий потік повітря на наклейку.
  2. Через 45-60 секунд спробуйте зняти етикетку з поверхні.
  3. Якщо не вдалося позбутися наклейки, клейового шару, то процедура проводиться повторно: тримайте фен над поверхнею 30-40 секунд.
  4. При відсутності потрібного результату приберіть клей від наклейки за допомогою одного з вищевказаних способів очищення.

Відео

Як легко відмити пригоріла молоко в емальованій каструлі

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!