5 звичок, які допоможуть зробити ваш будинок чистіше

Якщо ви втомилися від вічного безладу, мрієте про ідеальне будинку, заведіть 5 звичок, які допоможуть зробити ваш будинок чистіше. Виконуючи ці нескладні правила, можна навести і підтримувати чистоту в будинку, не докладаючи особливих зусиль.

Регулярна ревізія шаф і позбавлення від непотрібних речей

Звичка перша – позбутися від мотлоху. Як тільки ви позбудетеся від непотрібних речей, в будинку стане чистіше, просторіше. Приділіть час, виконайте наступні пункти:

  • Максимально звільніть всі поверхні в кімнатах.
  • Розберіть зони вічного безладу, завали.
  • Переберіть одяг, взуття, журнали, іграшки, всі інші речі.
  • Відразу викидайте упаковки від їжі.

Залишайте тільки найнеобхідніше і улюблене. Тільки те, що корисно, зручно, що надає для вас певну цінність. Для залишених речей відразу підберіть місце зберігання. Решту можна продати, подарувати або просто викинути.

Для підтримки порядку приділяйте кожен день хоча б 10 хвилин на «расхламизацию».
Для мотивації зробіть серію фотографій «до» і «після», це допоможе вам побачити результат ваших старань.

Прибирання і миття посуду відразу після їжі

Звичка друга – прибирайте за собою відразу після їжі, протирайте плиту після готування. Не залишайте брудний стіл, посуд, раковину. Свіже забруднення видаляється легко і швидко, буквально на ходу. Якщо є посудомийна машина – запускайте її кожен вечір, а разгружайте щоранку. Це допоможе уникнути накопичення брудної посуду.

Не варто чекати, поки шафи на кухні заростуть шаром важко смываемого жиру, витратьте 10 хвилин - протріть серветкою з мікрофібри:

  • робочі поверхні;
  • раковина з краном;
  • кухонні шафки;
  • побутову техніку.

Цим просте дію допоможе не допустити забруднень, на вашій кухні буде панувати постійна чистота. Поєднуйте приємне з корисним – слухайте при готування і прибирання улюблену музику або лекції, книги. Так процес прибирання стане легшим і продуктивнішим.

Щотижнева ревізія холодильника

Звичка третя – регулярна ревізія холодильника. Перш ніж розпакувати сумки з покупками - вивантажите вміст холодильника. Видаліть забруднення. Протріть всі полки розчином з оцтом (володіє дезінфікуючими властивостями і видаляє неприємні запахи) або іншим миючим засобом. Переберіть продукти, розділивши їх на три групи:

  1. З вичерпаним терміном придатності, зіпсовані – викидайте.
  2. Продукти, які незабаром зіпсуються – використовуйте в готуванні.
  3. Свіжі продукти – заберіть назад в холодильник.

Такі перевірки дозволять вам стежити за якістю продуктів і тримати холодильник у чистоті.

Витирати воду зі стін після прийняття душу

Звичка четверта – наводьте порядок у ванній відразу після прийняття душу.

Щоб не допустити виникнення мильного нальоту на стінах ванної кімнати, необхідно витирати поверхні відразу після прийняття водних процедур. Щоб ця обов'язок була легкою і необтяжливою поставте у ванній кімнаті швабру з гумовою насадкою. Протирайте також ванну, використовуючи мікрофібри, з нею ванна буде блищати і надовго збереже білизну.

Кожній речі - своє місце

Звичка п'ята – знайдіть своє місце абсолютно для кожної речі у вашому домі. Намагайтеся все продумати, щоб річ було зручно діставати.

Підпишіть коробки і розсортуйте предмети по категоріях, це спростить їх подальший пошук.
Для зберігання можна використовувати:
  • Кошики – найкраще підходять для зберігання спортивних речей, дитячих іграшок.
  • Полиці в шафах – можна зберігати що завгодно, головне, намагайтеся розставити речі так, що їх потім можна було швидко і зручно дістати.
  • Ящики, контейнери – підходять для невеликих предметів
  • Спеціальні вакуумні мішки – для тривалого зберігання об'ємної одягу, подушок.

Завжди повертайте річ на своє місце і навчіть цього усіх мешканців будинку, не допускайте виникнення завалів. Використання цього нехитрого правила допоможе вам усунути безлад і забути про боргом, нудному пошуку необхідного предмета.

Відео

ЗАВЖДИ ПОРЯДОК і ЧИСТОТА в будинку! Слідуйте цим ЗВИЧКАМ! Nataly Gorbatova
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!