Фенаксин від мурах: інструкція препарату

Для позбавлення від шкідників використовуються різні методи. Основна проблема полягає в тому, що у комах може вироблятися імунітет до застосовуваному засобу. Фенаксин від мурашок є препаратом, який гарантує инсектоакарицидное дію. Використовуючи інструкцію по застосуванню, можна назавжди забути про шкідників вдома і в городі.

Склад порошку

Засіб випускається у вигляді порошку або гранульованому вигляді. Активні речовини, які допомагають позбутися від комах, це:

  • піретроїди фенвалерат;
  • борна кислота.

Фенвалерат має кишково-контактним дією, відноситься до перетроидной групі препаратів. Борна кислота теж має отруйні властивості і різкий запах. Фенаксин містить допоміжні речовини – мастило, тальк, сажу. Масло не є токсичною речовиною, але з його допомогою відбувається налипання отрути на лапки мурах і поширення серед комах.

Механізм дії

Фенаксин призначений не тільки для обробки приміщень. Його можна застосовувати від шкідників у садах і городах. Механізм дії засоби простий – після того, як основні компоненти потраплять на лапки комах разом з маслом, почнеться нервово-паралітичну дію основних речовин. Ще до загибелі шкідника від паралічу відбувається перенесення отрути в колонію родичів. Після цього компоненти продовжують поширюватися серед мурашок, знищуючи всю популяцію.

Фенаксин – інструкція по застосуванню

Про те, як правильно виконувати дезинсекционную обробку, докладно написано в інструкції по застосуванню Фенаксина. Потрібно строго слідувати анотації, дотримуючись заходів безпеки при обробці приміщень і доріжок в саду або городі. Перед використанням засобу всередині будинку слід відкрити вікна, надіти рукавички, щоб не виникло алергічної реакції.

Дозування і правила використання

Інструкцією строго регламентовано, яка повинна бути дозування при боротьбі з різними видами комах. Слід дотримуватися правил використання препарату, інакше не досягти максимального ефекту. Для позбавлення від шкідників будинку потрібно виконати наступні дії:

  1. Визначити місця скупчення мурашок. Для цих комах характерно прокладання маршрутів або «доріжок».
  2. Тонким шаром 0,5–1 мм насипати порошок уздовж порогів, плінтусів – скрізь, де є ознаки мурашиної стежки.
  3. Через 10-13 годин після нанесення препарату можна провести вологе прибирання, промивши підлогу і всі поверхні, де насипали Фенаксин.
  4. При необхідності виконати повторну обробку через 3-4 тижні.

Точно так само використовується Фенаксин в городі. Тут засіб розкладають особливо обережно. Часто шкідники селяться прямо на грядках, псуючи овочі або ягоди. Насипаючи порошок, потрібно стежити, щоб він не потрапив на рослини. Фенаксин не втрачає свої властивості протягом місяця навіть після змивання. Повторна обробка потрібно тільки в тих випадках, коли всередині мурашника залишилися личинки.

Безпека для людей та домашніх тварин

Фенаксин визнаний безпечним для людей і домашніх тварин, якщо робити все по інструкції і виконувати всі заходи щодо обережності. Компоненти цієї групи – це інсектициди, розроблені спеціально для знищення дрібних комах в побутових умовах. Отрута має тривалий паралізує дію тільки на нервову систему мурах, тарганів, клопів.

Під час нанесення порошку слід одягати на руки гумові рукавички, а людям, які мають схильність до алергії, треба користуватися маскою для обличчя. На період обробки акваріуми з рибами, птахів, кішок, собак краще видалити з приміщення. Протягом 2-3 тижнів після використання Фенаксина на вулиці домашніх вихованців не можна випускати в садок, тому що частинки порошку можуть прилипнути до лап, потрапити в шлунок, викликати отруєння.

Переваги і недоліки

Препарат Фенаксин відноситься до групи активних інсектицидів, тому його застосування рекомендується, коли народні засоби вже не допомагають. Порошок володіє як достоїнствами, так і недоліками. Головні переваги препарату:

  • зручний спосіб нанесення;
  • висока ефективність;
  • доступна вартість;
  • універсальність;
  • швидка дія на комах;
  • довгий термін зберігання – до року.

Універсальна властивість полягає в тому, що Фенаксин ефективний не тільки від мурах, але і від інших шкідливих комах – тарганів, клопів, попелиць і молі. Але й у цього препарату є свої недоліки:

  • не завжди шкідники знищуються повністю, доводиться виконувати повторну обробку від мурах;
  • при недотриманні інструкції результат буде мінімальним;
  • не здатний знищити великі популяції мурах.

Ще один важливий мінус Фенаксина – звикання комах після неодноразового застосування. При використанні препарату 2-3 рази у шкідників виробляється імунітет до основного речовини – фенвалерату. В цьому випадку допоможе застосування Фенаксина в поєднанні з іншими противоинсектицидными препаратами, що мають інший спосіб дії і компоненти.

Вартість Фенаксина

Препарат Фенаксин не тільки має позитивні властивості, але й доступний за ціною. Засіб поширюється через мережу ветеринарних аптек та господарських магазинів. Також можна придбати порошок на ринку, де продаються промислові товари. Вартість по Москві залежить від ваги та форми випуску.

Назва

Вага

Ціна (крб)

Фенаксин

125 мг

35-45

250 мг

75-97

Відгуки

Ольга, 25 роківПісля того як переїхали на квартиру, виявили справжні полчища мурашок. Що тільки я не використовувала, щоб позбутися від цієї проблеми. В хозтоварах продавець порадила мені спробувати Фенаксин. Допомогло з першого разу, навіть не довелося насипати повторно.
Марія, 45 роківПостійно користуюся Фенаксином. Допомагає від мурах і вдома, і в садочку. Якщо з'являються знову, швидко насипаю в місцях скупчення комах, та до кінця дня від них не залишається ні сліду. Єдине, що не подобається – потрібно стежити, щоб порошок не настали тварини.
Ігор, 38 роківВ цьому році було нашестя мурашок в саду. Сусід порадив мені спробувати Фенаксин. Мовляв, одного пакетика вистачить, щоб комахи повністю зникли. Але засіб з якоїсь причини подіяло не так, як хотілося б – частина мурах залишилася. Може, краще використовувати Фенаксин плюс, у якого хороші відгуки.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!