Ліжко для лежачих хворих медична

Не тільки в лікарні, але і вдома може надаватись ліжко для лежачих хворих, яка оснащується механічним або електричним підйомним механізмом. В залежності від вимог хворого можна підібрати просту модель, яка буде відрізнятися невисокою ціною і малим переліком функціональних можливостей, або купити дорогу, що відрізняється якістю матеріалів, додатковими можливостями.

Що таке ліжко для лежачих хворих

Якщо з'явилася гостра необхідність купити або взяти ліжко для лежачих хворих тимчасове користування, в оренду, то людина може бути впевнений: вона допоможе вирішити багато проблем пацієнта, пов'язані з функціональними можливостями. Наприклад, поза напівсидячи покращує стан кишечника, проводить профілактику пролежнів (для останньої проблеми ще існують спеціальні протипролежневі матраци), зручна ліжко при перекладі лежачих хворих з однієї палати в іншу.

Механічні

Ліжка з механічним приводом – відмінний бюджетний варіант. Однак він вимагає допомоги для хворого з боку. Ліжко з приводом механічного регулювання підійде тим, хто не потребує частої зміні положення тіла. Можливості механічних функціональних ліжок дозволяють пацієнтові відчувати себе комфортно, можна здійснювати транспортування хворого, надавати всі сучасні медичні послуги.

Електричні

Не тільки високою ціною, але і рівнем якості відрізняються моделі з електричним приводом регулювань секцій. На функціональної електричної ліжка хворий може без сторонньої допомоги підіймати і опускати головний або ножну секцію, підлаштовуючи її під своє тіло. При цьому хворий тільки натискає на кнопки пульта управління, який кріпиться на спинці або збоку ліжка.

З туалетом

Медичне ліжко може бути і з туалетним пристроєм. Такі пристосування існують для створення додаткового комфорту пацієнта. Технологія пристроїв з туалетом непроста, однак, вона істотно економить місце і сили. Вбудоване судно стоїть внизу ліжка, а коли необхідно, воно висувається при використанні людиною черв'ячного приводу.

Медичне ліжко

Багатофункціональне ліжко – це місце, де людина спить, їсть, дивиться телевізор, читає книгу, проходить медичні процедури. Щоб полегшити життя пацієнтів, їх роблять з декількох сегментів, які можуть підніматися і опускатися. В залежності від моделі можна додатково придбати столик, монітор, тримач для крапельниці або кілець і т. д.

У Санкт-Петербурзі або Москві великий вибір ліжок для лежачих хворих. Є можливість придбати медичну ліжко дешево: на розпродажі зі знижкою або завдяки чинним цікавим акцій. Торговці не тільки займаються продажем своїх товарів, але і хочуть зробити максимально комфортні умови покупцям, тому пропонують безкоштовну доставку поштою або кур'єром.

Ліжко для лежачих хворих можна замовити в інтернет-магазині, де вартість буде нижче. Там одразу можна підібрати ортопедичний матрац та додаткові пристосування, що кріпляться на ліжко для інвалідів з підйомним механізмом. На сайтах компаній є безліч фото, які краще побачити і ознайомитися з існуючими пропозиціями.

КМФ-933

Модель з гвинтовим приводом – сама бюджетна. Підходить як для лікарняного перебування, так і для домашніх умов. З допомогою гвинта можна регулювати або узголів'я, або всі секції:

  • Назва моделі: КМФ-933;
  • Ціна: 15900 рублів;
  • Характеристики: довжина – 2120 мм, ширина – 900 мм, висота спинки – 900 мм, вага – 46 кг, максимальне навантаження: 160 кг;
  • Плюси: є бічні огородження, 4 секції ложа, спинки швидко знімаються, недорого коштує, тазостегнова частина нерухома.

Armed RS105-A

Володіє зручним регулюванням нахилу головний і спинний секцій, вона здійснюється за допомогою черв'ячного приводу в ножної частини. Завдяки спеціальної перфорації в ложі здійснюється хороший повітрообмін:

  • Назва: Armed RS105-A;
  • Ціна: 24900 рублів;
  • Характеристики: довжина – 2180 мм, ширина – 950 мм, висота – 900 мм, навантаження – 250 кг;
  • Плюси: основа зроблена з сталевого профілю, спинки знімні, функціональне ліжко складається з 4 секцій, вони регулюються по куту нахилу, тазостегнова і головний секції змінюються.

Armed РС105-Б

Зручні торцеві спинки в будь-який момент можна з легкістю зняти, також є захисні бампери, які не допускають пошкоджень при випадкових ударах, рейлінги складаються. Можна прикріпити до ліжка додаткові елементи й аксесуари, що буде тільки плюсом при тривалої реабілітації пацієнта:

  • Назва: Armed РС105-Б;
  • Ціна:28650 рублів;
  • Характеристики: довжина – 2180 мм, ширина – 950 мм, висота – 900 мм, навантаження – 250 кг, кут головної секції – 75 градусів, кут тазостегнової – 50.
  • Плюси: ложе зроблено з перфорованих сегментів, головний і тазостегнова секції регулюються механічними приводами, черв'ячна передача, голеностоп регулюється механізмом гребінка, є стійки-власники.

Armed RS104-A

Модель відноситься до ліжок підвищеного комфорту для розміщення лежачих хворих. В неї є 4 секції, які регулюються з допомогою механічного приводу. Ложе може переміщатися в горизонтальній площині, що полегшить доглядальниці догляд:

  • Назва: Armed RS104-A;
  • Ціна: 85000 рублів;
  • Характеристики: довжина – 2250 мм, ширина – 990 мм, висота – 820-1100 мм, навантаження – 250 кг, кут головної секції – 70 градусів, тазостегнової – 40.
  • Плюси: з'ємні головна й ножна спинки, на них автоматичні кутові бампери, головний і тазостегнова секції регулюються механічними приводами з черв'ячною передачею, а стопи – гребінкою, є гідравлічний привід з ножним важіль для регулювання рівня висоти спеціальних матраців, є стійки-тримачі для різних функціональних аксесуарів.

Доброта Electro Standart

В комплект сучасних функціональних конструкцій входять алюмінієві складні огорожі, знімні спинки з пластику. Положення спинки регулюється і ніг за допомогою пульта, тому пацієнт з легкістю може міняти регулювання висоти секцій і робити зручну позу. Придбати спеціальний матрац можна у магазині медичної меблів. Медичне ліжко з електричним приводом:

  • Назва: Electro Standart;
  • Ціна: 37000 рублів;
  • Характеристики: довжина – 2150 мм, ширина – 900 мм, кут головної секції – 75 градусів, ножний – 45, власна вага – 102 кг, навантаження – 250 кг;
  • Плюси: торцеві панелі знімаються, використовується пластик, а меланиновые вставки схожі на дерево, бічні огородження складаються, зроблені з алюмінію.

Доброта Electro Plus

У цій моделі є можливість опустити або підняти всю горизонтальну площину ложа. В комплекті є інфузійна стійка і стійка для підтягування.

  • Назва: Доброта Electro Plus;
  • Ціна: 49900 рублів;
  • Характеристики: довжина – 2150 мм, ширина – 1020 мм, кут нахилу секцій: головний – 80 градусів, а ножний – 40, вага – 200 кг, навантаження – 250 кг
  • Плюси: відрегулювати положення тіла пацієнта можна дистанційно, що полегшує задачу, регулювання кута нахилу і висоти положення тіла.

Як вибрати ліжко для лежачих хворих

При виборі медичної ліжка для лежачого хворого необхідно врахувати всі нюанси, тому що він буде на ній проводити весь свій час. Щоб підібрати пристрій, потрібно звернути увагу на наступні показники:

  1. Визначитися, на який термін ліжко потрібна.
  2. Існують види з однієї, двох, трьох або чотирьох секцій (в останньому випадку одна завжди нерухома).
  3. Зверніть увагу на трисекційну ліжко. Вона функціональна, а за ціною, така ж, як, наприклад, двосекційна.
  4. Підьомний механізм може бути чотирьох видів за типом приводу: механічний (самостійно підняти секцію і зафіксувати її), електричний (все піднімається і регулюється за допомогою пульта), пневматичний (використовуються пневматичні пружини) або черв'ячний (управління за допомогою спеціальних гвинтових важелів).
  5. Наявність предметів, які служать для безпеки пацієнта: бічні огородження, можливість перевезення лежачих і т. д.
  6. Комплектація з додатковими аксесуарами: штанга для підтягування, столики тощо, залежно від особливостей захворювання лежачого хворого.
  7. Зовнішній вигляд і якість матеріалів: ліжка виконані з металу з невеликою кількістю пластику.

Відео

Ліжко YG 5 NEW з туалетом і функцією перевертання хворого

Відгуки

Єлизавета, 55 роківМоя мама нещодавно злягла з інсультом. Її майже повністю паралізувало, тому переді мною постало питання про наймання доглядальниці та придбання спеціальних пристроїв для життя мами і її реабілітації. Ліжко Доброта Electro Plus здалася нам гідним варіантом, купили і анітрохи не пошкодували про своє рішення, їй зручно і комфортно.
Андрій, 27 роківЯ професійно займаюся футболом, але два місяці тому потрапив в автокатастрофу, де отримав перелом шийки стегна. Лікарі відразу сказали, що місяць мені не можна вставати, лежати потрібно постійно на розтяжці. Я погодився, купив ліжко Armed RS104-A. Місяць пролетів швидко, зараз починаю вставати, але гіпс ще місяць буде на нозі.
Ганна, 35 роківНаш дитина страждає на ДЦП, йому 6 років, він взагалі не ходить, ми всіляко намагаємося допомогти малюкові, купили функціональну ліжко для того, щоб дитина могла бачити не тільки стелю над собою, але і всі приміщення, людей. З її допомогою сина зручно годувати, перевертати і пересаджувати в інвалідне крісло, та й спати йому комфортно.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!