Дизайн квартири-студії - фото. Як облаштувати, ідеї дизайну інтер'єру та зонування квартири-студії

Дизайн квартири-студії – складне інтер'єрне рішення, яке набуло широку популярність всього кілька років тому. З таким оформленням приміщення буде виглядати дуже стильно і сучасно, а проживання в ньому перетвориться на свято гарного смаку.

Інтер'єр квартири-студії

Квартира-студія являє собою простору кімнату з вільним плануванням. Умовно приміщення може бути поділено на різні функціональні зони. Щоб інтер'єр квартири-студії був дійсно вдалим, при проведенні робіт необхідно суворо дотримуватися основних правил зонування:

  1. Робоча і житлова зони повинні бути розмежовані. Для цих цілей відмінно підійдуть як підлогові, так і стельові переходи.
  2. Балкон або лоджію можна поєднати з житловою кімнатою, однак прибирати умовну межу між ними не варто. Краще скористатися конструкціями арочного типу, що дозволяють створити стильний інтер'єр.
  3. Кухонний простір студії бажано розташувати на невеликому імпровізованому подіумі.
  4. Виходячи з функціонального призначення кожної зони, може змінюватись і ступінь її освітленості.
  5. Щоб візуально збільшити простір студії, краще встановлювати не капітальні, а тканинні або скляні перегородки.
  6. По-справжньому затишний і комфортний ремонт виходить при використанні світлих відтінків і простих схем.
  7. Від громіздких меблевих конструкцій краще відмовитися, щоб маленька кімната виглядала просторою, а не тісним.

Студія в стилі лофт

Дослівно слово «лофт» переводиться як горище і передбачає облаштування під житло колишніх промислових об'єктів. Настільки демократичне житло розраховане на вольних художників і людей, що цінують нові тенденції. Дизайн однокімнатної квартири-студії в стилі лофт характеризується наступними особливостями:

  1. Відсутність класичних шаф, на зміну яким приходять підлогові вішалки. Винятком є випадки, коли меблева конструкція виконує ще і роль перегородки.
  2. Використання різних текстур: металу, дерева, пластика і т. д.
  3. Наявність нехитрого підлогового покриття, наприклад, з дерева. Окрасою до нього може служити тонкий килим форми квадрат з натуральних матеріалів.
  4. Оглядовий панорамне вікно, яке можна розширити за рахунок розбору стіни.
  5. Установка меблів подалі від стін.
  6. Дизайн-проект студії в стилі лофт передбачає використання м'яких колірних рішень, надають заспокійливу дію на людину. З їх допомогою навіть «промислова» обстановка буде випромінювати тепло і затишок.

Студія в стилі прованс

Дослівно «прованс» можна перекласти, як «провінції», чим зумовлюється тенденція оформлення. Дизайн кожної зони студії буде занурений в стиль кантрі, з вкрапленнями колориту півдня Франції. Щоб ще більше пройнятися атмосферою, дизайн студії в стилі прованс може доповнюватися годинами, фото або картинами в класичному французькому стилі. Вони будуть вірно розставляти акценти.

Для стилю прованс характерно:

  • присутність кованих елементів;
  • декорування тканинами: фіранки, скатертини з орнаментом, підлогові покриття;
  • квіти на підвіконні;
  • використання замість шпалер кольорової штукатурки, фарби;
  • оформлення підлоги деревом або матеріалами, що повторюють його структуру;
  • робота з ніжними пастельними тонами, які, при бажанні, можна доповнити яскравими акцентами в деталях.

Студія в стилі хай-тек

Хай-тек – це новинка, сучасний стиль, що передбачає облаштування, просторих і зовсім невеликих приміщень. Основу оформлення складають прямі форми і гострі кути, за допомогою яких вдається досягти візуального збільшення площі приміщення. Якщо вітальня вже об'єднана з кухнею, зонування здійснюється з допомогою скляних або пластикових перегородок, що представляють собою «родзинку» оформлення. Колоритності дизайну інтер'єру студії в стилі хай-тек надають наступні особливості:

  • наявність яскравих акцентів з металевим глянцем;
  • використання для моделювання підлоги плитки, лінолеуму або ламінату з глянцевим відблиском;
  • оформлення стін флізеліновими шпалерами з подальшим їх покриттям матовою або глянсовою фарбою.

При оформленні важливо не переборщити, заповнюючи кожен квадратний метр ультрамодними елементами. Кімната може вийти наляпистою, а її дизайн не буде мати нічого спільного зі стилем хай-тек.

Кухня в студії

На шляху розуміння, як облаштувати квартиру-студію основна складність – це правильне зонування простору. В залежності від того, як розташовані кухня та вітальня, варіюється і тип їх об'єднання:

  1. Вертикальне. У квартирах старого планування кухня розташовується ближче до виходу, трохи вище вітальні. Таке розташування кімнат сприяє раціональному використанню простору.
  2. Горизонтальне. Кімнати, чіпляються один за одного «вагончиком» – помилка проектувальників Хрущовського періоду. Кухня в студії при такому плануванні розташовується далі від виходу, перебуваючи з вітальні на одному рівні. Основне завдання – опрацювати розташування витяжок. При такому розташуванні не рекомендується вибирати світле оформлення, адже бруд з кухні, нехай навіть у невеликих кількостях, буде перекочовувати в іншу частину студії.

Меблі для квартири-студії

Планування і подальший ремонт невеликої квартири повинні організовуватися так, щоб кожен квадратний метр експлуатувався з користю. Меблі для квартири-студії краще купувати на замовлення, щоб вироби ідеально підходили за розмірами. У кухні встановлюються стандартні поверхні, в той час, як вітальня подружиться з меблями – трансформером. З її допомогою можна обставити студію максимально ефективно і функціонально вигідно.

Перегородки в квартирі-студії

Поділ і подальша обробка простору студії може здійснюватися і за допомогою меблів або каміна. Якщо для оформлення розглядається однокімнатний варіант приміщення, краще скористатися більш «легкими» варіаціями. Розділові перегородки в квартирі-студії в жодному випадку не повинні бути капітальними, адже в цьому випадку втрачається вся суть ідеї.

Відокремити різні за своєю навантаженні функціональні зони можна, використовуючи «полегшений» варіант:

  • перегородки – екрани, на яких можуть бути розміщені фото або картини власників студії;
  • функціональні етажерки;
  • тканинна ширма;
  • скляні пересувні системи.

Фото: дизайн кімнати студії

Навіть найменша квартира заграє іншими фарбами, якщо оформити її у вигляді студії. Щоб знайти «свій» проект, рекомендується переглянути підбірку найбільш вдалих фото. Не обов'язково сліпо копіювати вибраний дизайн! Потрібно лише взяти за основу дизайнерський ухил, розбавивши його власними ідеями. Ремонт, організований за таким принципом, перевершить усі очікування, а маленька квартира отримає друге життя!

Відео: дизайн маленької квартири-студії

Дизайн маленької квартири-студії

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!