Паркан з евроштакетника - ціна і розміри. Як встановити паркан із металевого паркану своїми руками

Будь-яка приватна власність, будь-то дача, будинок або город, обов'язково повинна бути огороджена. Одні власники замовляють таку огорожу біля бригади професіоналів, інші вибирають елементарний паркан з металевого паркану своїми руками. Ідея хороша, тим більше матеріал відрізняється високою якістю, довговічністю.

Що таке евроштакетник

Основними критеріями вибору оздоблювального матеріалу для огорожі є тривалий термін служби, доступна ціна, висока міцність, надійність. Евроштакетник – це прекрасний варіант для городників і садівників. Паркан з профнастилу гармонійно вписується в будь панорамний вид, при цьому невибагливий у догляді, дешево коштує, практичний при зведенні огорожі своїми руками. Його зовнішній вигляд підходить ділянок будь-яких розмірів, при цьому доречний для огорожі домоволодінь і комерційних територій.

Евроштакетник – розміри

Якщо необхідно обгородити дачну ділянку, зробивши надійний і витончений паркан, краще матеріалу все одно не знайти. По суті, це металеві листи стандартних габаритів. Розміри евроштакетника для майбутньої огорожі завширшки досягають 10 см, тоді як в довжину варіюються від 1 до 3 метрів. Вибір висоти індивідуальний. Такий будівельний матеріал на вигляд вельми презентабельний, при цьому має міцну полімерну захист, оцинковку. Зазначені внутрішні якості роблять його лідером продажів співвідношення «довговічність конструкції – компромісна вартість».

Паркан з евроштакетника своїми руками

Якщо серйозно зацікавив цей обробний матеріал, рекомендується вивчити фото, як у майбутньому виглядає встановлений паркан. Після цього вивчити грунт, визначитися з колірною гамою, придбати металеві листи профнастилу, згідно заявленим погонний метр, вивчити детальну інструкцію, як виконати ворота з евроштакетника своїми руками. Послідовність дій така:

  1. З металевої профільної труби діаметром 6 або 8 см вирізати для каркаса однакові сегменти потрібних розмірів.
  2. Пробурити в ґрунті отвори рівній глибини, після чого вбити в них профільні труби, формуючи таким чином основу майбутньої колони.
  3. Ями засипати гравієм, переконатися у високій міцності майбутньої конструкції. Після завершення цього етапу обробити металеві труби антикорозійним складом.
  4. Після можна встановлювати евроштакетник для забору, при цьому бажано вибирати металеві листи з завальцованими краями або самостійно їх нарізати.
  5. Дизайн верхній частині забору підбирається індивідуально, так само як і відстань (зазор) між сусідніми евроштакетниками. Від цього залежить зовнішній вигляд майбутніх воріт.
  6. Після завершення установки паркан можна фарбувати, починаючи з його заснування. Процес фарбування нетривалий, зате ефект зберігається надовго.
  7. За відгуками металеві штахети для забору відмінно гармонують з іншими оздоблювальними матеріалами, серед яких камінь, цегла, дерев'яні елементи.

Монтаж паркану з евроштакетника

Перш ніж встановити штакетные ворота, потрібно підготувати фундамент. Новачкові краще не гнатися за новинками сучасних технологій, а вибрати класичний монтаж евроштакетника. Для цього використовувати схему, у якій визначити порядок встановлення листів профнастилу. Спочатку викопати ямки, встановити дерев'яні кілочки з орієнтиром на натягнуту мотузку.

Важливо визначити однакову відстань між сусідніми сегментами – вийде умовний дерев'яний паркан на свій смак. Замість тимчасових колів залишається тільки встановити попередньо оброблені антикорозійним складом відрізи профнастилу, при цьому не виключено його поєднання з іншими оздоблювальними матеріалами. Якщо виникли труднощі, бажано вибирати інструкцію з фото.

Паркан з евроштакетника і цегли

Фото акуратних воріт для дачі переповнюють простори всесвітньої павутини, однак самостійно відтворити таку красу дуже проблематично, особливо недосвідченому новачкові. Компромісним варіантом стає паркан з цегли і евроштакетника, який підходить для саду, приватного будинку, городу. Це популярне поєднання двох оздоблювальних матеріалів, а різноманітність колірної гами допомагає отримати унікальне оформлення своєї приватної власності. Ось корисна інформація, якщо доведеться мати справу з евроштакетником:

  1. Цеглу можуть бути викладені в шаховому порядку, але частіше використовуються для зведення так званої «колони». Такі стовпи виглядають масивно і надійно, відволікають від кволого виду евроштакетника.
  2. Таке гармонійне поєднання двох матеріалів значно знижує вартість майбутніх воріт, але при цьому надійність і довговічність самої конструкції приємно порадує кожного замовника. Якщо робити паркан своїми руками, фінансові витрати мінімальні.
  3. За характеристиками це невибагливий матеріал, який при обробці антикорозійним складом слугує покупцеві не одне десятиліття. До того ж, він чудово фарбується, не вигорає на сонці, тому при поєднанні з цеглою дає цілісну композицію, видиму надійність.

Ціна на паркан з евроштакетника

Якщо робити паркан своїми руками, вийде дешевше, оскільки всі витрати спрямовані виключно на придбання евроштакетника та інших оздоблювальних матеріалів. При замовленні бригади будівельників доведеться додатково оплатити їх послуги по воздвижению воріт. Якщо говорити окремо про вартість вказаного матеріалу, за один погонний метр покупцеві доведеться віддати 50-80 рублів. Визначальними факторами ціни є якість матеріалу виготовлення, виробник, технічні характеристики металевого листа.

Відео: установка паркану з евроштакетника

Паркан з металевого паркану FinFold.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!