Клопи у квартирі - як позбутися самостійно. Як боротися з домашніми клопами ефективними засобами

Неприємні «сусіди» псують звичне життя не тільки сільським жителям, але і респектабельним городянам. Навіть той, хто регулярно проводить якісне прибирання та стежить за гігієною, задається питанням – як вбити клопів? Грамотно позбутися від шкідників можливо, і аж ніяк не завжди це пов'язано зі значними грошовими витратами.

Як знищити клопів

Шкідливих комах можна виявити відразу, вони швидко розмножуються, виглядають як маленькі таргани. Як позбутися від клопів? Шкідників марно морити голодом. Існують різні методи боротьби проти паразитів. До них відносяться:

  • Застосування хімічних препаратів. Використовуючи ефективні склади, можна вмить позбутися неприємності при будь-якого ступеня зараженості житла, незалежно від сезону, складу сім'ї. Препарати коштують дорого, використовуються один раз, дають хороший ефект.
  • Температурний вплив. Ці способи засновані на нестійкості паразитів до термічних коливань. Головний плюс такого методу – нешкідливість для людини. Після обробки можна повертатися додому відразу після встановлення комфортної температури.
  • Механічні способи. Знищення шкідників зводиться до їх роздавлюванню, руйнування гнізд пилососом, високотемпературної пранні речей, на яких знаходяться комахи, їхні яйця, личинки.

Професійне знищення клопів в квартирі

Несподівано виявилися клопи в квартирі – як позбутися від небажаних гостей? Професійна боротьба з паразитами дає гарантований результат. Обробка від клопів проводиться спеціальною службою всього за годину. Професіонали мають досвід позбавлення квартир від меблевих шкідників, використовують перевірені малонебезпечні для людини засоби. Вартість обробки включає гарантію результату. Якщо комахи з'являються знову, фахівці проводять повторну дезінфекцію.

Чим труїти клопів

Існує безліч протипаразитарних засобів, що випускаються як аерозоль, порошок, крейда. Чим труїти клопів в квартирі самостійно? Здолати шкідників можна за допомогою:

  • «Дихлофоса». Ефективний засіб від клопів доступно, економічно, не залишає плям, розлучень. Основний мінус кошти – підвищена токсичність, сильний, погано выветриваемый з квартири запах.
  • «Карбофосу». Порошок розводиться водою, добре діє на дорослих особин, личинок.
  • «Раптора». Спрей викликає параліч нервової системи паразитів. Комахи, їх личинки гинуть протягом доби.
  • «Комбата». За дією препарат схожий на «Раптор» – паралізує паразитів. В комплекті є насадки для обробки важкодоступних ділянок.
  • «Машеньки». Засіб використовують, окреслюючи місця скупчення шкідників. Крейду добре тримається на твердій поверхні, діє тривалий час.
  • «Хлорофосу». Препарат добре отруює паразитів, але володіє великою токсичністю. Отрута небезпечна для людини за умови вдихання її частинок.
  • «Піретруму». Екологічно чисте, натуральне речовина, що випускається у вигляді порошку.
  • «Конфиданта». Препарат діє більше місяця після обробки, використовується проти паразитів спеціальними службами.

Народні засоби від клопів

Якщо вдома з'явилися шкідники, потрібно, перш за все, оцінити ситуацію. Народні засоби допомагають при умові, якщо комах трохи, і точно відомо, де вони знаходяться. У більшості випадків такі методи не вбивають шкідників, а відлякують, проганяють їх. Як боротися з клопами? Позбавлятися від паразитів допомагають:

  • Пижмо, полин від клопів. Рослини потрібно розкласти по квартирі так, щоб вони відлякали паразитів.
  • Рідини з різким запахом (розчини скипидару, нафталіну, гасу, саліцилова кислота, авіаційне паливо, оцет та ін).

Виведення клопів фізичними способами

Застосування ефективних препаратів не завжди зручно, якщо в квартирі проживають діти, домашні тварини. Як виводити постільних клопів? У боротьбі проти комах допомагає механічний вплив. Знищення паразитів відбувається пилососом, тапком. Ефективна різка зміна температури. Дерев'яні меблі, матраци, дрібні речі виставляються на мороз. Гнізда шкідників обпікаються парою, окропом. Одяг, покривала, тканинні приналежності можна випрати при високій температурі. Фізичні методи ефективні, якщо обробляється вся житлова площа.

Як позбутися від клопів в домашніх умовах

Виникнення комах ставить господарів перед вибором відповідного способу очищення житлової території. Як позбутися від клопів в квартирі самостійно? Вибір методу визначається місцем проживання шкідників, ступенем зараженості житла паразитами. Іноді вистачає фізичної обробки дивана, інший меблів. Якщо ж комахи живуть під плінтусом, шпалерами, килимом, потрібно дезінфекція всієї квартири.

При використанні хімічних препаратів потрібно дотримувати техніку безпеки. Щоб позбутися від шкідників з мінімальним ризиком для здоров'я, потрібно:

  • проводити обробку в гумових рукавичках, марлевій пов'язці, закритому одязі;
  • добре закрити голову хусткою або іншим убором;
  • вийти на відкрите повітря після завершення обробки, вимити руки, обличчя з милом, переодягнутися.

Як позбутися від клопів в дивані

Зручний предмет меблів нерідко стає притулком для небажаних комах. Як вивести постільних клопів з дивана? Порядок дій:

  1. Підготовка меблів. Диван звільняється від вмісту ящиків, чохлів, подушок. Речі слід обробити безпечної хімією або температурою, щоб гарантовано позбутися від неприємності.
  2. Очищення підлоги і прилеглих стін. Це гарантує захист дивана після обробки. Для вологого прибирання потрібно розчинити у відрі води господарське мило, додати дезінфікуючий засіб з хлором.
  3. Застосування хімічного препарату. Обробка проводиться строго по інструкції. Після закінчення часу дії засобу слід очищення пилососом, вологе протирання.
  4. Профілактичні заходи. Оброблену ділянку можна захистити пастками для диванних клопів, клейкою стрічкою.

Як позбутися від клопів білизняних

Знищення постільних клопів в одному місці може не дати результату. Якщо локальна обробка не допомогла і незрозуміло, звідки беруться шкідники, потрібно очищення всієї житлової території. Як позбутися від клопів у квартирі швидко? Ваші дії:

  1. Підготуйте приміщення, звільнивши підхід до місць скупчення комах. Розберіть диван, ліжко, відсуньте меблі від стін, зніміть килими, щоб позбутися від шкідників.
  2. Звільніть квартиру від продуктів, засобів гігієни (рушників, щіток, мочалок), «виселите» на час домашніх тварин.
  3. Визначте потрібну кількість препарату. Витрата вказаний в інструкції.
  4. Зробіть вологе прибирання перед тим, як вивести клопів з квартири самостійно.
  5. Нанесіть розчин на стіни, підлогу, використовуючи пульверизатор.
  6. Провітріть квартиру, промийте содовим розчином всі поверхні.

Відео: боротьба з постільними клопами

Як позбутися від клопів. Медичні поради

Відгуки

Микола, 32 рокиДовго боровся з гадами в квартирі, пробував різні порошки, гелі, не виходило їх отруїти. Купив розрекламований Гет, позбавився від паразитів. Гади стали дохнути, більше не заводяться, в кімнаті їх не виявляю. Запах терпимий, але все одно потрібно одягати респіратор. Ціна ніщо в порівнянні з тим, якими отрутами я дихав.
Ірина, 38 роківВытравила паразитів дихлофосом «Варан Антиклоп», бризкаю раз в тиждень. Недороге засіб, що коштує 60 рублів за все, беру за раз кілька балончиків. Комахи вмирають поступово, спочатку ледве повзають, потім тільки гинуть. Зараз вони нас майже не дошкуляють, укусів немає, але цей дихлофос будинку тримаємо, іноді обробляємо квартиру.
Марина, 28 роківВикористовую спрей «Комбат» – незамінний засіб. Його можна розпорошувати як звичайний аерозоль по квартирі або бризкати у важкодоступних місцях за допомогою трубочки-насадки. Дуже добре обробляти щілини, плінтуса, за меблями. Засіб діє миттєво на комах – вони відразу починають метатися, падають, вмирають.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!