Чим відіпрати чорнило від ручки з одягу

Проблема плям від ручок знайома всім: школярам, студентам, офісним робочим і навіть людям, не пов'язаним з розумовою працею. З цієї причини багато хто цікавиться, чим можна відіпрати чорнило з одягу. Експериментувати не варто – є безліч перевірених способів повернути виробу чистоту і колишній вигляд. Ознайомтеся з перевіреними методами.

Як відіпрати чорнило з одягу

Не хочете остаточно зіпсувати річ? Тоді дотримуйтесь основних рекомендацій:

  1. Вибравши підходяще засіб, спробуйте використовувати його на окремому лоскуте тканини, який завжди продається разом з річчю. Його такого відрізу немає, можна акуратно протестувати на непомітному місці, краще – на звороті вироби.
  2. Способів виведення плям багато, але не всі вони прийнятні і підходять для всіх тканин. Чим відіпрати чорнило від ручки з одягу, яка линяє? Не слід застосовувати засоби з розчинниками – вони змінять колір речі. Інша справа – оцет, який сприяє закріпленню відтінку на кольорової тканини. Для усунення плями з синтетики варто вибрати рідини з ацетоном.
  3. Якщо після видалення чорнила залишилися розлучення, слід спробувати відмити їх звичайною водою і милом.
  4. Для виведення плями з виробу підготуйте робочу поверхню, постеліть під тканину серветки (паперові), щоб розчинилися чорнило не розповзлися по тканині.

Чим відіпрати чорнило

На улюбленої речі утворилися сліди від пишучого вироби? Для їх видалення можна використовувати хімічні засоби. Це можуть зробити спеціальний пральний порошок, магазинний плямовивідник (дешевий або дорожче, наприклад, Ваніш, ACE). Не менш ефективно діє засіб на основі натуральної жовчі – мило «Антипятин». Дуже популярні для виведення чорнила підручні речі:

  • нашатир;
  • гліцерин;
  • етиловий спирт;
  • ацетон для нігтів;
  • сода;
  • лимонний сік;
  • кисле молоко;
  • засіб для посуду;
  • бензин та багато інших.

Як відіпрати чорнило від кулькової ручки

Повністю видалити пляму можна підручними способами, які є в будь-якому будинку. Дізнайтеся, як це краще зробити. Засоби та способи застосування:

  1. Нашатирний спирт. Розбавте його з рівною кількістю води, далі нанесіть на чорнильну пляму, залиште для впливу. Через 2 хвилини сполосніть річ, повторіть процедуру повторно, якщо є така необхідність. Ідеально підходить для сорочок, блуз з білих тканин.
  2. Гліцерин. Це неагресивна засіб необхідно нанести на брудний ділянку на годину, далі змити солоною водою, запрати милом. Як правило, вистачає однієї подібної процедури.
  3. Якщо не знаєте, чим відіпрати чорнило з одягу з лляної, бавовняної тканини, використовуйте суміш спирту, ацетону в однакових пропорціях. Змішайте 2 інгредієнта, підігрійте суміш, намочіть у ній марлю і поутюжьте через неї пляму.
  4. Кисле молоко. Ефективно для видалення свіжих слідів. Візьміть кисле молоко, замочіть в засобі річ, потім виперіть милом, додавши у воду кілька крапель нашатирю.
  5. Лимонний сік. Нанесіть засіб на слід від чорнило, виперіть. Підходить для виробів всіх забарвлень, крім білого.
  6. Сода. Ідеально видаляє пляму з ніжних тканин. Зробіть кашку з води, соди, потримайте суміш на речі, видаліть і виперіть річ.
  7. Кисляк. Особливо ефективно видаляє бруд на кольорової тканини. Намочіть в кисляку зіпсовану річ, через 10 хвилин отстирайте, використовуючи господарське мило, сполосніть.
  8. Крем для гоління. Спіньте засіб, нанесіть на чорнильну пляму. Коли крем просочиться, прополощіть виріб.
  9. Суміш спирту і скипидару. Підходить для усунення старих плям. Потрібно змішати інгредієнти в рівних кількостях, намочити сумішшю пляма, почекати годину-півтора. Змити.
  10. Зубна паста. Нанесіть її на забруднене місце, через деякий час приберіть. Краще використовувати білу пасту, тому що кольорову доведеться довго виполіскувати.

Як відіпрати чорнило від пір'яний ручки

Такі друкарські вироби часто доводиться заправляти, тому плями на речах від них – не рідкість. Чим відіпрати чорнило від ручки з одягу? Прості і використовуються повсюдно методи видалення:

  1. Тальк. Як тільки пляма з'явилося, потрібно швидко посипати його тальком (крохмалем), потім зверху накрити паперовим рушником. Плями зникнуть, тому що їх вбере абсорбент.
  2. Господарське мило. Намильте бруд від пера, посилено потріть брудний ділянку щіткою. Сполосніть в теплій воді. Спосіб підходить для плям невеликих розмірів.
  3. Бензин. Ідеальний для усунення бруду з вовняних виробів. Обробіть пляма від ручки засобом, після виперіть річ в теплій воді з порошком.
  4. Гірчичний порошок. Добре допомагає прибрати плями гелевого письмового приладу з шовкових виробів. Потрібно змішати порошок з водою до стану кашки, залишити на речі. Через добу відтерти, сполоснути одяг в прохолодній воді.
  5. Гас. Видаляє плями на вовняної тканини. Річ слід обробити гасом, потім випрати.

Також читайте: як відіпрати кухонні рушники в домашніх умовах.

Відео: як відіпрати чорнило кулькової ручки з одягу

Чим вивести плями від кулькової ручки

Відгуки

Ірина, 18 роківУ чоловіка така посада, що він кожен день повертається в брудному одязі: то з плямами, то з розлученнями. Вчора він зіпсував нові джинси, вимазавши їх кульковою ручкою. Довелося шукати в інтернеті інформацію про позбавлення від плям. Прочитавши, що допомагає нашатырка, вирішила випробувати. Відмінний засіб! Сліди не залишаються ні тканини, ні на шкірі.
Марія, 26 років,Коли почала вчитися в універі, поцікавилася у мами – чим відіпрати чорнило від гелевою ручки з одягу. Вона порадила кілька способів, з яких обрала один – кисле молоко. Вона завжди є під рукою, це дуже зручно. Замочую річ у кисляку хвилин на 30, потім стираю порошком. Ніколи не підводив цей простий спосіб. Спробуйте!
Ольга, 31 рікКоли мій розбійник почав ходити в перший клас, почалися мої муки. Дуже складно було видаляти сліди від ручки на одязі – прала їх звичайним порошком, не завжди успішно. Почувши про проблему, мама порадила використовувати спеціальне господарське мило. Знайшла легко в сусідньому супермаркеті, після покупки корисного кошти живу без турбот.
Лілія, 25 років, Якщо на одязі з'являється чорнильний слід від ручки, виводите його, доки він свіжий. Потім доведеться дуже постаратися, щоб очистити забруднену виріб. Важливо усунути пляму до прання. Сама використовую для цього кашку з соди і води. Іноді з одного разу не відпирається, тоді варто спробувати ще раз. Раджу робити так всім знайомим.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!