Як випрати пуховик в пральній машині

При думці про прання пуховика в домашніх умовах виникає багато питань. Навчіться прати такі речі в пральній машині без негативних наслідків за допомогою наших рад.

Виробники курток з утеплювачем на основі пуху і пера рекомендують прати свої вироби в умовах хімчисток. Але якщо скористатися послугами професійного чищення ніяк не можна, як випрати пуховик в пральній машині, щоб цінна річ не зіпсувалася? Скориставшись нашими консультаціями, ви зможете попрати пухову куртку і пальто так, що воно не втратить свій привабливий вигляд.

Як правильно здійснювати прання одягу з наповнювачем з пуху

Прати пуховики потрібно тільки у сприятливих режимах. Виробники пральних автоматів позначають їх як «Ручний», «Делікатний», «Дбайливий», «Заощадливий», і т. д. Також радимо здійснювати процес миття речі в режимі «Шерсть» і «Шовк».
Температура води – 30 градусів. Швидкість обертів віджимання – не більше 400. Деякі господині радять завантажувати в барабан машини разом з річчю ще й кілька м'ячиків для великого тенісу, які перешкоджають звалювання пуху під час перебування в барабані.

Який засіб вибрати для прання пуховика

Для прання пуховиків фахівці рекомендують вибирати рідкі засоби, призначені спеціально для речей з пуху. Використання таких засобів дозволяє отримати відмінну якість прання і при цьому уникнути розлучень. Також важливо звернути увагу на склад. У засобі не повинні міститися фосфати, відбілювачі і хлор. Одне з кращих засобів цієї категорії – УниПух, який випускається вітчизняним виробником. Поряд з демократичною ціною УниПух володіє відмінними властивостями і крім цього дозволяє відмовитися від використання м'ячиків для розпушування. Пух не скочується, оскільки спеціальний склад засобу дозволяє зберегти природне жирове покриття і повітропроникність. Після прання та сушіння пуховик зберігає свій привабливий вигляд.

Як правильно сушити пуховик

Перед тим як приступити до сушінні пуховика, слід кілька разів прополоскати і віджати річ разом з м'ячиками, задавши режим «Полоскання і віджимання». Швидкість встановлюється мінімальна – 400 оборотів в хвилину. Після закінчення віджиму річ витягується і вивертається навиворіт.
Розвішувати на плічках куртку краще подалі від батарей опалення. По мірі висихання пуховик слід ще кілька разів віджати в пральній машині з м'ячиками – в цьому випадку пух збиватися не буде, і річ збереже свій привабливий вигляд.

Скільки разів можна здійснювати прання пуховика

У багатьох випадках тканина куртки просочується водовідштовхувальним засобом, який під час прання пошкоджується. Крім водовідштовхувального покриття не виключається і пошкодження утеплювача – пуху і пір'я. Чим рідше буде проводитися прання такої речі, тим краще.
Вам знадобиться

  • Рідкий миючий засіб для вовняних тканин або засіб, спеціально призначений для прання виробів з утеплювачем з пуху.
  • Кілька м'ячиків для великого тенісу.
  • Стара зубна щітка для відтирання особливо забруднених місць.

Як випрати пуховики в пральній машині - на що звернути увагу

Перед завантаженням пуховика зверніть увагу на його вагу. Стандартна пральна машина розрахована на завантаження до 5 кг бавовняних, до 2 кг синтетичних, і до 1 кг вовняних речей. Пуховик прирівнюється до речей з вовни. Якщо вага пуховика більше 1 кг, краще його випрати вручну, інакше ваша побутова техніка вийде з ладу.

Якість прання буде набагато вищою, якщо манжети, краю кишень та інші особливо забруднені місця на куртці перед завантаженням в барабан пральної машини відмити миючим засобом або господарським милом.Окремо замочувати пуховик не потрібно.Перед завантаженням куртка застібається на блискавку і вивертається навиворіт. Капюшон краще відстебнути. Всі кишені, блискавки, застібки потрібно застебнути.

Для того щоб після прання не залишилися плями і патьоки, річ краще кілька разів прополоскати. Утворилися патьоки легко прибрати, прополоскавши куртку кілька разів.Якщо якість пухової куртки невисоко, і ви сумніваєтеся, прати його самостійно, краще відмовтеся від цієї затії – а раптом річ зіпсується.

Покрокове керівництво

  1. Уважно вивчаємо етикетку вироби, на якій вказані важливі параметри для прання вироби. Рекомендуємо дотримуватися всі умови, написані на етикетці.
  2. З кишень куртки потрібно витягти всі сторонні предмети, всі кишені, блискавки закрити, куртку вивернути навиворіт.
  3. Завантажити куртку і миючий засіб для дбайливого прання в пральну машину. Для збереження зовнішнього вигляду вироби рекомендується завантажити в бак кілька тенісних м'ячів для великого тенісу.
  4. Вибрати режим прання «Делікатний» або інший подібний режим з температурою 30 градусів і швидкістю віджимання 400 оборотів в хвилину. Включити пральну машину.
  5. Після закінчення циклу прання для профілактики утворення розлучень рекомендується кілька разів включити режим «Полоскання».
  6. Після завершення прання річ потрібно розвісити на плічках у віддаленні від батарей опалення та інших джерел тепла. Час від часу пуховик потребує встряхиваниях.

Пуховик, випрана в пральній машині, трохи теплий і має жалюгідний вигляд. Лякатися і хвилюватися не треба, після висихання річ придбає первинний зовнішній вигляд. Щоб надати речі обсяг, рекомендується завантажити пуховик в пральну машину разом з кількома тенісними м'ячами, і включити режим «Віджимання».

Ще кілька способів очищення від забруднень верхнього одягу з пуху дивіться у відео.

Як прати пуховик. Як прати пуховик в пральній машині

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!