Підживлення огірків дріжджами

Історично склалося так, що дача для багатьох людей – не тільки місце відпочинку. Дачники отримують радість від праці на землі, і хочуть бачити його результат. Щоб урожай незмінно радував, в арсеналі практиків є свої хитрощі. Наприклад, виростити смачні хрусткі огірки допомагають звичайні пекарські дріжджі.

Як використовувати дріжджі для підживлення рослин

Дріжджі – це одноклітинний грибковий організм, який людству вдалося «приручити» і використовувати для своїх цілей. Різні їх види застосовуються в хлібопеченні, кулінарії, виробництві спирту, виноробстві, виробництві пива, квасу. Широко використовують дріжджові суміші в сільському господарстві, наприклад, як вітамінну добавку в корм для тварин або добриво для різних культурних рослин.

В городі і саду дріжджові «бовтанки» використовують для підживлення овочевих культур, квітників, молодих дерев. Особливо вдячно відгукуються на таке добриво огірки, вирощені в теплицях або відкритому грунті. Використання підживлення на основі дріжджів оживляє грунт, створює відмінні умови для життя і розмноження ґрунтових бактерій, у тому числі зв'язують азот. Кущі ростуть міцними, здоровими. Коренева система, підживлена природним стимулятором, розвивається швидко, стійкість до хвороб у рослин підвищується, урожай збільшується.

Підживлення огірків у відкритому грунті

Грунтові огірки підгодовують два або три рази за сезон. Вперше – по сходам, коли у рослин з'явився другий справжній листочок. Наступну підживлення огірків дріжджами доречно зробити на початку цвітіння, щоб стимулювати зав'язі. Третій раз чинності дріжджового добрива можна використовувати, коли пройде перша хвиля плодоношення, щоб «оживити» кущики, дати їм можливість розвиватися далі. Так, якщо дозволить погода, можна отримати ще один повноцінний урожай огірків.

Важливо не переборщити з добривом і стимуляцією росту. Занадто великі дози призведуть до стрімкого зростання зеленої маси на шкоду зав'язування плодів. Строго стежте за концентрацією робочого розчину, краще не догодувати рослини, ніж перегодувати. Чергуйте саморобні підгодівлі мінеральними добривами, щоб рослини отримували всі необхідні для життя речовини. Перевірені рецепти, наведені нижче, допоможуть вам не помилитися з кількістю дріжджових добрив для грядки.

Підживлення огірків в теплиці з полікарбонату

Протягом усього життя огірки в закритому грунті потребують щотижневих підгодівлі. Дві або три з них можуть містити дріжджі, хліб, закваску з ячменю. Народні засоби для стимуляції росту краще не застосовувати при вирощуванні розсади. Корисні властивості дріжджів для огірків в теплиці виявляться краще через два тижні після висадки рослин на постійне місце. Другу порцію дріжджового розчину можна внести під час цвітіння і зав'язування перших плодів, третю – після першої хвилі врожаю.

Як удобрювати огірки дріжджами

Думаєте, як підгодувати огірки дріжджами, щоб не нашкодити рослинам, а стимулювати їх ріст і розвиток? Народні рецепти дріжджових добрив різноманітні, відрізняються простотою і доступністю. Ознайомтеся з особливостями використання деяких з них, щоб вирішити, який рецепт краще підійде вашим огіркам для гарного плодоносіння.

Внутрикорневая підживлення огірків під час цвітіння і плодоношення сухими дріжджами

Фаза цвітіння – відповідальний період життя огіркового куща. В цей час закладається основа врожаю, його якість. Помірна підживлення квітучих огірків дріжджами збільшує кількість зав'язей на батогах, стимулює ріст плодів, поліпшує їх товарний вигляд. Овочі швидко ростуть, розвиваються, зріють і радують працьовитих господарів зовнішнім виглядом і смаком.

  • Для приготування стимулюючого речовини простіше всього використовувати сухі дріжджі, які продаються в найближчому супермаркеті. Одного пакетика масою 10-12 грам вистачить на 5 літрів розчину. Вода для нього повинна бути теплою.
  • Додайте до складу суміші півсклянки цукру і залиште на 5-7 днів у теплому місці для бродіння.
  • Отриманий засіб – концентрат, який не можна використовувати без розведення. Заливайте склянку підживлення у відро води і поливайте огірочки з розрахунку літр рідини на один кущ.

Така підживлення огірків дріжджами годиться як для теплиць, так і для відкритого грунту. Вона проводиться для кореневої зони. Добре, якщо рослини посаджені у заглиблення, з яких не буде витікати розчин. Щоб краще відчути ефективність кошти, полив огірків дріжджами проводите теплим ввечері. Різка стимуляція росту коренів призведе до істотного збільшення кількості плодів.

Дріжджова підживлення з аскорбіновою кислотою

Підгодівля дріжджами може поєднуватися з іншими видами стимуляторів. Якщо до пачці сухої речовини додати два грами аскорбінової кислоти, вийде матеріал для підгодівлі, яка, як вважається, зменшує кількість пустоцвіту на кущах. До складу саморобних добрив можна вводити курячий послід, настоянку часнику, гірких трав. Спостережною і вдумливим городникам тут багато можливостей для експериментів.

Добриво для огірків із цукру й дріжджів

Не всяка підживлення огірків в теплиці народними засобами безпечна для людини. Дріжджі – природний стимулятор, вони не принесуть шкоди здоров'ю людини. Ось кілька порад для садівника:

  • Для приготування розчину можете використовувати не тільки сухе, але і пресовані пекарські, пивні або спиртові дріжджі.
  • Півкілограмову пачку змішайте зі склянкою цукру і залийте десятьма літрами води, яку треба підігріти до 38-40 градусів. Відра такої суміші вистачить, щоб полити сотню рослин огірків.
  • Розчин розбавте в пропорції 1:5 і поливайте овочі по пів-літра на корінь.
  • Не користуйтеся таким засобом раніше, ніж через 10-14 днів після висадки розсади на постійне місце. Рослинам треба дозволити прижитися, адаптуватися до нових умов. Після цього підживлення огірків дріжджами дасть потужний поштовх зростанню і розвитку огіркових кущів.

Підживлення дріжджів і хліба

Цікавий варіант стимулятора для закритого грунту, підживлення огірків в теплиці дріжджами з хлібом. Перший компонент для цього складу слугує прискорювачем процесу бродіння, але цілком можна обійтися без нього:

  • Шматочки білого і житнього хліба (приблизно піввідра) залийте теплою водою і додайте 100 г цукру, патоки або меду.
  • Якщо додати 100 грам пресованих або чайну ложку сухих дріжджів – добриво буде готове через 3 дня, без додавання – через тиждень.
  • Готовий настій хлібної браги потрібно процідити і розвести водою з розрахунку 1:5.

Робочим розчином можна поливати і обприскувати овочі, але дріжджові суміші не зберігаються довго. Їх доведеться використати протягом 2-х або 3-х днів після приготування. При більш тривалому зберіганні живі дріжджі гинуть, склад мікроорганізмів суміші змінюється, з'являється неприємний запах. Результат обробки рослин таким «добривом» в кращому випадку буде нульовим, а можливо завдасть непоправної шкоди рослинам.

Відео: живі дріжджі як добриво для огірків

СУПЕР ДОБРИВО З ДРІЖДЖІВ СВОЇМИ РУКАМИ!!!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!