Надувне ліжко - як вибрати

Щоб придбана надувна ліжко радувала довго щоденним застосуванням, варто оцінити її розміри, висоту і наявність насоса. Ці основні фактори впливають на покупку додаткового спального місця, дають гарантію тривалості використання. Надувні матраци оцінять власники маленьких квартир, які мріють про вільному просторі, гостинні господарі, часто залишають друзів на ніч. Варто дізнатися, як вибрати кращу ліжко, щоб не шкодувати про покупку.

Що таке надувна ліжко

Популярним виробом вважається надувна ліжко – це компактне гумове ложе, яке легко надувається насосом і здувається назад. Це затребуваний предмет меблів не тільки дач, але і стандартних квартир. Надувний матрац-ліжко володіє масою достоїнств, коштує недорого і замінює звичне спальне місце. На такому зручно спати, лежати, а якщо купити диван-трансформер, то й займатися звичайними справами.

Особливості використання

Перед покупкою вивчіть особливості використання надувного ліжка, щоб виріб служило довго. Основним пунктом стане насос – від нього залежить швидкість і якість надування матраца. Для домашнього використання краще взяти модель з вбудованим насосом – процедура розкладки матраца буде мінімальною за часом (залишиться тільки включити пристрій в мережу і почекати). Для дачі підійде модель з ручним або акумуляторним насосом – без мережі їм легко накачати камеру ліжка й заощадити на електриці.

Другим фактором вважається модель ложа – ідеально підійде матрац-ліжко під розміри спального місця. При виборі варто звернути увагу на внутрішню конструкцію – дорогі за ціною моделі мають складний пристрій, зроблені з зносостійких матеріалів, що володіють підвищеною жорсткістю. При проблемах зі спиною виберіть модель з системою підтримки та ортопедичної «начинкою». Ліжко надувного типу легко схильні до пошкоджень, тому при використанні не залишайте її:

  1. на сонці;
  2. поблизу опалювальних приладів;
  3. поряд з домашніми тваринами.

Переваги і недоліки

Купуючи вироби, детально вивчіть переваги і недоліки надувного ліжка. До позитивних властивостей ложа відносяться:

  • компактність в здутому стані;
  • додаткове спальне місце для раптової ночівлі гостей;
  • легкість зберігання, транспортування;
  • гіпоалергенність;
  • нормальна м'якість, комфортне конструкційне рішення;
  • виробники здатні зробити і запропонувати дитячі моделі;
  • під час сну створюють ефект «гамака»;
  • міцність, надійність.

До негативних факторів використання надувного матраца чи ліжка експерти відносять:

  • дешеві моделі характеризуються низькою якістю, швидко приходять в непридатність;
  • легко пошкодити поверхню можна виявити порізи, розійшлися шви, проколи;
  • при проблемах з хребтом спати на горизонтальних ліжках з надувним пристроєм шкідливо, це несе небезпеку;
  • можуть здуватися за ніч від великої кількості рухів і перевертань людини.

Надувне ліжко з вбудованим насосом

Популярною при купівлі вважається надувна ліжко з вбудованим насосом, яка розкладається за лічені хвилини при підключенні до електричної мережі. Так само швидко матрац може здуватися. До мінусів використання подібної моделі відносять збільшення маси виробу в здутому вигляді, тому купувати її потрібно тільки для використання вдома або в гостях.

До практично будь-якої моделі, навіть з вбудованим насосом, додається окремий пристрій для накачування. Воно може бути ручним, ножним, електричним або працює від прикурювача акумулятора транспортного засобу. Переносний насос виручає при відсутності електрики, зменшує загальну вагу здутої вироби. Модель з переносним пристроєм легко застосовувати в походах, на дачах або пікніках.

Види ліжок

Розібратися в асортименті сучасних спальних місць допоможе їх класифікація. Виділяють наступні види:

  1. За розмірами: одномісні (ширина-довжина-висота 99-191-33 см), полуторні (137-203-48) та двоспальні (183-200-48).
  2. За висотою: низькі (22 см), середні (33 см), високі (48 см). Останні вважаються більш теплими.
  3. За характеристиками: звичайні для відпочинку та трансформери (розкладаються, можуть поєднувати в собі диван, дві звичних ліжка замість однієї високої).
  4. За матеріалами поверхні: ПВХ з багатошаровим вінілом зверху (більш довговічні, легко чистяться, миються, вологонепроникні), ПВХ з жаккардом, віскозою або велюром. Популярним називається покриття флок: таке не пропускає вологу, не дає простирадлах ковзати.
  5. За типом насоса: з вбудованим (швидка накачування від мережі) або окремим (ручний, акумуляторний).
  6. З додатковими аксесуарами: підголовниками, спальними мішками, відстібною спинкою.
  7. За призначенням: дорослі та дитячі. Останні передбачають наявність високих бортів, щоб дитина не упав уві сні.

Огляд

Покупцям, які люблять оцінити вироби перед придбанням, стане в нагоді огляд надувних ліжок. Найпопулярнішими виробниками недорогих, але якісних матраців вважаються фірми Intex і Bestway. Вони пропонують великий асортимент ліжок з вбудованим або ручним насосом, різними характеристиками, покриттям і призначенням. Уважно вивчіть рекомендації з купівлі та виберіть найкращу модель.

Intex

У магазинах з продажу матраців особливою популярністю користується надувна ліжко Intex, відрізняється вигідними характеристиками:

  • назва: Intex Supreme Air-flow;
  • ціна: 3111 грн.;
  • характеристики: 152х203х51 см, вага 16 кг, двоспальне;
  • плюси: витримує 273 кг, великий вибір кольорів, вбудований насос, можна стрибати;
  • мінуси: важка в складеному стані, ремонтується самоклеючими латками, немає ортопедичних вставок.

Більш доступною за ціною, але розрахованої на одну людину, вважається модель від того ж виробника:

  • назва: Intex PremAire;
  • ціна: 2000 грн.;
  • характеристики: 99х191х46 см, вага 7,5 кг, односпальне;
  • плюси: витримує 136 кг, вбудований насос для накачування повітря, є сумка для перенесення;
  • мінуси: один колір, дуже тонке вінілове покриття поверхні, що ремонтується самоклеющейся латкою.

Bestway

Не менш популярною на ринку вважається надувна ліжко Bestway, яка користується попитом при облаштуванні невеликих квартир або дач:

  • назва: Bestway 67386 N;
  • ціна: 1478 грн.;
  • характеристики: навантаження 273 кг, параметри 198х184х30 сантиметрів, двоспальне;
  • плюси: є підголовник, водостійкий матеріал;
  • мінуси: одна подушка, немає вибору за кольором – тільки синій, занадто низька висота.

Самим доступним варіантом за ціною є модель аналогічного бренду, що володіє наступними характеристиками:

  • назва: Bestway 67002;
  • ціна: 367 грн.;
  • характеристики: навантаження 295 кг, параметри 191х137х22 см, двоспальне.
  • плюси: водостійкий матеріал, вінілове покриття, в комплекті ремонтні матеріали;
  • мінуси: немає підголівника, немає насоси для накачування повітря– доведеться купувати окремо, занадто низька висота.

Як вибрати надувне ліжко

Щоб правильно вибрати надувне ліжко, потрібно розібратися, для яких цілей вона необхідна, який бюджет дозволяє собі покупець. Врахувавши індивідуальні особливості, можна купити надувний матрац для сну з насосом, який стане ідеальним спальним місцем. Критерії для вибору:

  1. Габарити – особисто для себе в невелику кімнату може підійти односпальне модель. При наявності гостей або дружина виберіть двоспальне або полуторну. По довжині – для високої людини оптимально вибрати максимальне за розмірами ложі 201-203 см, стандартної називають 180-192. По висоті – ідеальною вважається 20-25 см, вище – на любителя.
  2. Насос – модель з вбудованим пристроєм накачування повітря купуйте для місць з електрикою (будинок, квартира), з ручним – для дачі або використання на природі.
  3. Покриття – стильне флокові ідеально для сну, дає комфортні відчуття, білизна за нього не ковзає, матрац зверху не потрібен. Мінусом флока є складна прання і довга сушка. Пластикове непридатне для сну – білизна ковзає і електризується. Таке покриття краще вибирати для купання чи лежака на пляжі, біля басейну влітку.
  4. Форма – найзручніше купувати модель з рівним підголовником, який зможе убезпечити від падіння. Стики повинні бути рівними.
  5. Форма кріплень внутрішніх ребер – краще вибрати суцільні поздовжні – найякісніші. Відмовтеся від покупки точених кріплень – якщо зламати одну точку, то зламається весь виріб.
  6. Виробник – для тривалого використання віддайте перевагу відомому бренду. Дешеві прослужать пару місяців, а ті, які коштують дорого, – до декількох років. Термін придатності товар повинен бути від півтора місяців, якщо він менше – краще відмовитися від умов покупки.

Ціна

Залежно від місця придбання, бренду і характеристик товару коливається ціна надувних матраців. У звичному магазині можна купити односпальне ліжко без насоса за 1000 рублів плюс насос за 500-750 рублів, двоспальне буде коштувати близько 2400 р. Вартість надувного матраца з насосом починається від 3500 р., найдорожчі моделі коштують в районі 10-15 тисяч. В інтернет-магазинах Москви і Санкт-Петербурга ці ж моделі можна знайти приблизно на 5-10% дешевше, а по спеціальній акції чи розпродажу зі знижкою від 20% без врахування доставки. Можлива купівля по пошті.

Відео

Ліжко Intex НАДУВНИЙ ЛІЖКО SUPREME AIR-FLOW BED 152Х203Х51СМ, ВБУДОВАНИЙ НАСОС 220V

Відгуки

Олександр, 38 роківПридбати надувний диван мені рекомендував друг, коли я поскаржився йому на мале вільний простір в квартирі. Він сказав, що у нього стоїть аналогічний і дуже виручає. На час сну ліжечко розкладається, а днем стає диваном. Я вибрав таку модель і не шкодую, мені подобається ергономіка, м'якість і комфортність вироби.
Аліса, 29 роківЯ знімаю однокімнатну квартиру, живу одна, тому вирішила купити надувне ліжко в інтернет-магазині, щоб мати змогу перевозити її з собою з місця на місце. Я вивчила опису, замовила дешеву односпальне з вбудованим насосом. Мені сподобалася швидкість надування – за дві хвилини виріб розправляється і здувається. Спати на ньому зручно!
Олег, 31 рікЗа порадою одного я почав шукати, де можна купити надувний матрац, щоб спати на ньому на дачі, куди я приїжджаю влітку відпочити. Спального місця немає, тому гумова ліжко мене виручає. Я купив полуторну модель з ручним насосом, але шкодую – думав, що надувати її буде легко. Виявилося, це складно, треба було брати насос, що працює від акумулятора.
Марина, 23 рокиКупити ліжко, яка надувається насосом, порадила мені подруга. Я живу одна, в крихітній квартирі, тому місце обмежена. Надувний ж матрац став для мене порятунком – я надуваю його на ніч, а вранці сдуваю і отримую робочий простір. Ліжко я вибрала за відгуками в інтернеті – взяла недешеву, щоб вона прослужила якомога довше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!