Двох'ярусне ліжко для дорослих

Більш популярними є дитячі двоповерхові ліжка. В якості меблів для дорослих вони застосовуються рідше. Використовуються вони в облаштуванні малометражної квартири, кімнати для гостей або ж дачі, куди людина приїжджає рідко і де проводить небагато часу. Інформація нижче допоможе вам у виборі такого ліжка по моделі і матеріалу.

Яку вибрати ліжко для дорослих

Низька популярність двоярусних ліжок для дорослих обумовлена тим, що тільки у дітей є бажання щодня дертися по сходах. Така меблі частіше використовується в облаштуванні гуртожитків, хостелів або казарм. Стандартна сім'я складається з чоловіка та дружини. В силу почуттів один до одного вони воліють скрізь бути разом, тому їм в будь-якому випадку потрібно спальне місце, розраховане на двох. Такі моделі навряд чи знайдуться, якщо тільки замовляти їх у виробника. Що стосується стандартних двоповерхових ліжок у спальню, то вибирати можна з нижче описаних варіантів.

Двох'ярусне ліжко з масиву дерева

Основним матеріалом, який використовується для виготовлення будь-яких ліжок, в тому числі двоповерхових, виступає дерево. Особливо підкуповує їх безпеку. Хоча за такої властивості дерев'яні ліжка відносяться до меблів з високою вартістю. Більш дешевими варіантами є моделі з ДСП. Важливим критерієм вибору є порода дерева. Серед стандартних можуть використовуватися клен, ясен, сосна або дуб. Існують моделі з більш рідкісних порід, наприклад, гевеї. Судячи з відгуків, серед інших переваг ліжка з деревини можна виділити наступні:

  • неповторна текстура натурального матеріалу;
  • підкреслення будь-якого інтер'єру: класичного, скандинавського, еко або кантрі;
  • екологічність деревини.

Металева

Єдине, в чому металеві двоярусні ліжка перевершують дерев'яні, це ціна. Найчастіше вони виготовляються аматорами, хоча в деяких каталогах меблевих фабрик теж можна знайти кілька таких моделей. Існують навіть тримісні варіанти, особливо необхідні для сімей, яким доводиться жити в одній кімнаті. Внизу розташовується спальне місце для батьків, а вгорі – для дитини. Ліжко з металу підійде і для обстановки кімнати підлітків.

Що стосується матеріалу, то частіше зустрічаються ліжка з каркасом із залізного профілю. Додатково вони прикрашаються кованими елементами. Перевагами металевих моделей є:

  • витримування більшого навантаження;
  • висока зносостійкість, надійність і довговічність;
  • відсутність необхідності в особливому догляді.

Вбудовані двоярусні ліжка

Крім матеріалу, важливо звертати увагу на модель двоярусних ліжок, які використовуються для дорослих. Один з найпопулярніших варіантів – вбудована меблі. Вона чудово економить простір. Така розкладне ліжко вбудовується в стіну або ж шафа. У складеному стані вона практично непомітна. Існують навіть моделі, в яких днем ліжко перетворюється в шафу і додатково в письмовий стіл. Останній можна використовувати і в якості комп'ютерного. Особливо такий варіант підійде тим, чиє робоче місце оснащене ноутбуком, адже його легко переносити в будь-яке місце.

Що потрібно враховувати при виборі

У меблевих або інтернет-магазинах завжди двох'ярусне ліжко для дорослих рідко представлена в широкому асортименті, але кілька моделей все-таки знайдеться. При покупці важливо врахувати основні характеристики, серед яких виділяються наступні:

  1. Міцність. Вага дорослої людини перевищує дитячий, тому ця умова просто необхідно. Технічні норми говорять, що меблі повинна витримувати масу не менше 300 кг.
  2. Безпека. Кожна ліжко зобов'язана мати високі верхні борти. Вони зможуть оберегти вас від падіння, якщо будуть не нижче 30 див.
  3. Сходи. Рекомендована її ширина – 40 див. Важливо, щоб цілі були стійкими і комфортними для майбутніх користувачів.
  4. Габарити. Двох'ярусне ліжко для дорослих має значні розміри, тому варто заздалегідь визначитися, де її поставити, а вже потім купити модель з відповідною довжиною і шириною.
  5. Дизайн. Поряд з надійністю важливо, щоб ліжко підходила до інтер'єру вашого житла.

Габарити двох'ярусної ліжка

Як було сказано вище, перед покупкою варто зробити виміри місця, де буде стояти ліжко. Наприклад, для викатних варіантів важливо, щоб на підлозі поруч не було килима з великим ворсом, інакше при розкладанні виникнуть труднощі. Ще одним критерієм виступає висота ярусів. Людина повинна спокійно поміщатися на нижньому, при цьому не згинаючись, адже можуть з'явитися проблеми зі спиною. Верхній ярус повинен бути невисоким. Пояснюється це просто: все тепло піднімається вгору, від чого людині там буде жарко.

Дизайн

Що стосується дизайну, то тут є де розгулятися, адже сучасні оздоблювальні та будівельні матеріали забезпечують можливість вибрати меблі під будь-який стиль. Крім того, сьогодні двоярусні ліжка являють собою не просто спальні місця – вони додатково включають такі елементи, як ящики, полиці і навіть стіл або диванчик. Часто ці красиві деталі замасковані під сходи або шафа.

Необхідно звернути увагу і на колір. Яскраві і барвисті відтінки більше підійдуть для дитячих кімнат. Дорослим же краще вибирати стримані кольори, причому більш ніжні і пастельні. Це умова забезпечить повноцінний відпочинок під час перебування в спальній кімнаті. Що стосується стилю, то для класичного частіше використовуються ліжка з дерева. Сучасні тенденції в дизайні інтер'єру знову повертаються до цього матеріалу. Тут справа смаку: для кого-то затишніше інтер'єр з деревиною, іншим же більше подобається холодність і стриманість металевих конструкцій.

Моделі двоярусних ліжок

Одним з критеріїв при виборі дизайну ліжка з 2 ярусів є модель. Поверхи можуть бути однакові або представляти собою поєднання різних видів меблів. Якщо ліжко необхідна тільки для сну, то підійде і перший варіант, де обидва яруси виконані у вигляді звичного спального місця. Тим, кому двох'ярусне ложі необхідно для економії місця, варто розглянути вбудовані варіанти або моделі, у яких нижню частину замінює диван, робоче місце або читальний куточок.

Ліжко-горище

В деякому сенсі будь-яка двоповерхове ліжко має горище, але частіше так називають ту модель, у якій вгорі спальне місце, а внизу інший вид меблів, наприклад, шафа. Це може бути і просто порожнє місце або ж додаткове приміщення. Така модель, як ліжко-горище для дорослих, зустрічається частіше за інших. Сучасні дизайнери використовують цей варіант у своїх проектах, метою яких є економія місця. Особливо популярна ліжко-горище з диваном внизу. На ній можна не тільки спати по ночах, але і відпочивати вдень перед телевізором або ж за читанням книжки.

Двох'ярусне ліжко з розкладним диваном внизу

Популярним варіантом виступає двох'ярусне ліжко з розкладним диваном внизу. Вона є різновидом попередньої моделі, тільки тут нижній поверх обмежується одним видом меблів. Особливість в тому, що в більшості випадків така ліжко виконується з одним спальним місцем, тому для сімейної пари вона навряд чи підійде. Єдиний вихід – замовити двоспальне диван-ліжко індивідуально. Існує навіть модель, яка тільки вночі перетворюється в 2 спальних місця, розташовані один над одним. Вдень же вона виглядає, як звичайний диван. Дізнайтеся, як вибратиліжко-горище з диваном внизу.

Зі столом та шафою

Якщо раніше двоповерхове ліжко з робочим місцем та шафою була більше орієнтована на малюків, то поступово інтерес до такої меблів з'явився навіть у дорослих. Вона являє собою невеликий куточок, який розділений на 2 зони. Верхня включає тільки спальне місце. Нижня ж виконує відразу 2 функції: шафа для зберігання речей і робоче місце. Перший може бути виконаний у цілісному варіанті або маскуватися під сходи, яка нагадує шухлядки. Вони розташовуються з деяким зміщенням відносно один одного.

Двоповерхове ліжко-трансформер

Оригінальна модель – це двох'ярусне ліжко-трансформер. Її особливість у тому, що вночі вона є звичайним спальним місцем, а вдень перетворюється в інший елемент меблів. У якості останнього виступає комод, шафа або стіл, з якого необов'язково прибирати речі. Це може бути і ліжко-диван, що розкладається на 2 яруси. Матрац ж утримується на спеціальних кріпленнях. Трансформація відбувається і за допомогою розкладання ярусів або викочування нижнього. Розбірні варіанти легко перетворюються в 2 окремих елемента меблів, а висувні вимагають трохи більше місця.

Дізнайтеся, як виглядаєвисувна ліжко для двох дітей, як її правильно вибрати.

Відео: доросла двох'ярусне ліжко

Двох'ярусне ліжко

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!