Ліжко-горище з диваном внизу

Прагнення мати більше вільного простору в житловому приміщенні підштовхує до використання ефективних конструкторських рішень. Одне з них – ліжко-горище, обладнана диваном внизу. Цей багатофункціональний предмет меблів – відмінна ідея оформлення інтер'єру дитячої кімнати або спальні для дорослих.

Переваги ліжка-горища з диваном

Двох'ярусне ліжко з розкладним диваном внизу зручна тим, що:

  • Економить простір. Завдяки поєднанню в собі кілька предметів меблів ліжко-горище добре підходить для невеликої квартири.
  • Зберігає грошові кошти. При купівлі одного предмета меблів ви купуєте відразу кілька речей.
  • Може мати різноманітні дизайнерські рішення. Вибір матеріалів та кольорів відрізняється широтою. Вам не складе труднощів знайти варіант, прекрасно вписується у ваш інтер'єр.

Як правильно вибрати

Підбираючи ліжко-горище з диваном внизу, враховуйте її призначення. Якщо ви хочете організувати спальну зону для дитини, огляньте верхні борти. Цей елемент, оптимальна висота якого становить 30-35 см, потрібен для надійного утримання матраца, захисту від падіння під час сну. Зручна сходи з невеликим нахилом і поручнями полегшує дитині підйом і спуск. Крім того, ліжко-горище не повинна бути надто високою, щоб було комфортно на ній спати.

Вибираючи ліжко-горище з розкладним диваном внизу, зверніть увагу на міцність, надійність меблевих механізмів. Диван може розкладатися подібно книжці. Вбудований шафа, тумбочки, висувні ящики збільшують функціональність ліжка-горища. Всі додаткові елементи повинні працювати легко, без скрипу і зайвого шуму. Чудово, якщо при бажанні можливо прибрати диван внизу, поставити замість нього стіл, організувати робочий куточок.

Дешеві конструкції виконані з штучних матеріалів, забезпечені залізною драбиною. Більш дорогі моделі зроблені з дерева або панелей МДФ. Особливе значення має фурнітура. Якісні елементи, виконані з щільних матеріалів, стійких до корозії, збільшує термін служби предмета меблів. Краще замовити виготовлення ліжка-горища індивідуально у перевіреної компанії. Так у вас буде можливість самостійного вибору матеріалів та фурнітури.

Огляд популярних моделей

Ліжко-горище з зручним диваном внизу може мати різне оформлення. Все залежить від того, хто буде користуватися цим предметом меблів. Дитячі двоярусні ліжка з диваном крім менших розмірів відрізняються від аналогів для дорослих яскравістю оформлення. Чарівні герої, літаки, казкові будиночки, феї, принцеси створюють атмосферу свята і веселощів. Такі дизайнерські рішення подобаються дитині. Тільки треба врахувати, що час йде, і незабаром мультяшний вигляд ліжка навряд чи влаштує підлітка. Тоді вам доведеться змінити цей предмет меблів.

Дитяче ліжко-горище

До популярним моделям дитячих ліжок-горищ з диваном внизу відносяться:

  • Комплект «Лідер» від компанії MebelGlobal. Цей предмет меблів зроблений з гіпоалергенних матеріалів, що пройшли спеціальну обробку.
  • Двоповерхове ліжко Bambini Divanno 2 Simple, вироблена меблевою фабрикою Happy Home, забезпечена високими бортиками, м'яким диваном, комодом, шафою для одягу.
  • Двоярусна модель «Фанкі-12» торгової марки Fanky Kids має два висувні ящики. Ліжко виготовлено з сучасних австрійських матеріалів з використанням якісної європейської фурнітури.

Ліжко-горище для дорослих

Двоярусні ліжка для дорослих не отримали такого широкого розповсюдження, як дитячі. З наявних моделей популярні наступні зразки:

  • Ліжко-горище «Ступо» від меблевої компанії Ikea являє собою каркас з міцного дерева. В комплект входить металева драбина. Диван купується окремо.
  • Ліжко двоповерхове з диваном від ЗАТ «Боровичі-Меблі». Модель збирається на будь-яку сторону.
  • Ліжко-горище «Елеганс» від майстерні меблів «Снизувверх.Ру» володіє стильним дизайном, виготовляється з відбірної сосни, підходить для батьків.

Для підлітків

Ліжко-горище для підлітка поєднує в собі безпеку дитячих меблів і помірний дизайн. До відомих моделей відносяться:

  • Ліжко-горище «Акварель» від компанії «Ижмебель» має спальне місце, якого вистачає навіть для дорослого. Разом з тим модель має гарний зовнішній вигляд, підходить для дівчаток.
  • Двоповерхове ліжко «Практик», виготовлена у майстерні меблів «Снизувверх.Ру», володіє оригінальним дизайном, має вбудовану сходи.
  • Ліжко-горище Bambini Divanno 2 Standard російського бренду Happy Home має вбудований шафа і комод з ящиками.

Де купити і скільки коштує

Двоспальне ліжко-горище продається в меблевих магазинах. Можна придбати готові зразки по інтернету на перевіреному сайті. Інший варіант – замовити бажану модель у виробничій компанії, вибравши матеріал, зовнішню обробку і фурнітуру по каталогу. Вартість такої меблів залежить від сировини, що використовується при виробництві і складності конструкції. Ціна цього предмета меблів – від 9000 рублів.

Фото: як виглядає ліжко-горище з диваном внизу

Відгуки

Світлана, 38 років Ми купили такий диван з-за його конструкції. Виходять два предмети меблів в одному. Дитина виросла з свого ліжечка, а захаращувати кімнату не було бажання. Такий варіант виявився зручним. Вийшла економія простору. Знизу є ще ящики для білизни. Єдиний мінус – вертикальне положення сходи і незручні сходинки.
Наталя, 42 роки Доньці було 10 років, коли купили таку ліжко, з диваном. Вирішили вибрати сходи зі сходами-поличками, щоб було зручніше спускатися. Думаю, цільні набори більше підходять підліткам. Маленькі діти починають грати на таких ліжках. Ще неприємність: коли дитина вночі захоче в туалет, кожен раз хвилювалися, як вона буде спросоння спускатися з такої висоти.
Микола, 45 років У нас така ліжко з розкладним диваном вже третій рік. Купили, коли з'явилася друга дитина. Простір економить – це так. Незручно тільки дітей укладати, якщо заснуть не у себе в ліжку (в машині, наприклад). Коли вони вночі встануть води попити, в темряві не відразу зрозуміло, як спускатися. Міняти білизну теж важко. А в іншому – зручно.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!