Браслет для годинника чоловічих або жіночих - як вибрати шкіряний, металевий або гумовий по бренду і ціною

Раніше часовий браслет був схожий на звичайну ланцюжок, яка в подальшому поступилася своє місце ремінцям з різних матеріалів: шкіри, металу, силікону та ін. Правильно і грамотно підібране виріб буде виконувати роль декоративного елемента, який допоможе вам підкреслити власний стиль і зробити образ повноцінним. Замовити браслет на годинник у Москві, Санкт-Петербурзі або іншому місті країни сьогодні можна навіть в інтернет-магазині з доставкою по пошті.

Що таке браслет для годинника

Браслет для чоловічих та жіночих годинників є виробом, який крім своєї основної функції (кріпить пристрій на зап'ясті), виконує ще і декоративну. Стильна модель може вигідним чином продемонструвати ваш смак і рівень добробуту. Завдяки тому, що часові браслети представлені в широкому асортименті, кожен покупець може вибрати для себе виріб у відповідності зі своїми фінансовими можливостями та уподобаннями. Головне, вибрати виріб, який повністю відповідає загальному стилю.

Для наручних годинників

Браслетки для наручних годинників виготовляються з нержавіючої сталі, титану, латуні, золота і деяких інших матеріалів. Представлені на ринку варіанти мають саму різну форму і фактуру. Мало кого можна здивувати браслетом або ремінцем, виконаним з шкіри або титану і навіть платини. Експлуатаційний термін залежить як від матеріалу, так і від якості виготовлення – за довговічне стильне виріб доведеться викласти кругленьку суму грошей. Термін служби сталевих моделей, серед яких чимало варіантів бюджетної категорії, може досягати 15-ти років і вище.

Для розумних годин і фітнес-трекерів

Виробники пропонують десятки ремінців і для власників "розумних" пристроїв (Smart Watch) і фітнес-трекерів, які з кожним роком стають все більш популярними й актуальними для тих людей, які ведуть активний і здоровий спосіб життя. Більшість ремінців для таких пристроїв виготовляються з гнучкого матеріалу, стійкого до впливу води. Одним з найбільш підходящих варіантів стане гіпоалергенне виріб з силікону, яке коштує відносно недорого. Не меншою популярністю користуються і гумові аналоги, які теж є водонепроникними.

Ремінці та браслети для наручних годинників – види та моделі

Перш ніж купити браслет для годинника в інтернет-магазині, визначитеся з кращим матеріалом виготовлення. Якщо це буде метал, то вам належить зробити вибір між литим і пресованим виробом. Перше відрізняється особливою міцністю, але воно коштує значно дорожче другого. Окремо можна виділити аксесуари, які складаються з ланок – за способом з'єднання вони нагадують кольчугу. Такі моделі відрізняються гнучкістю, зручністю, вишуканістю. Браслети для годинника виготовляються з наступних матеріалів:

  • Нержавіюча сталь. Широко поширений матеріал (сплав заліза з вуглецем), який користується популярністю за рахунок своєї міцності, довговічності. Аксесуари з нього мають хороший рівень практичності і відмінний вид. Порівняно з деякими іншими аналогами вони не потребують захисних покриттях і при цьому здатні протистояти різним механічним пошкодженням, наприклад, подряпин. У цьому полягає їх основна перевага перед аналогами з аллою і латуні.
  • Срібні аксесуари завжди вважалися вишуканою прикрасою і виглядали солідніше, ніж звичайні вироби із сталі. Ця тенденція актуальна і донині.
  • Каучукові вироби відрізняються тим, що можуть розтягуватися при надіванні на руку. Вони вважаються практичним вибором, т. к. комфортні у будь-яких ситуаціях.
  • Пластикові ремінці вважаються самим доступним способом оновити «імідж» годин або вдало доповнити їх сучасним виглядом. Виготовляються з гнучкого поліуретану або ПВХ. Оптимальні для тих людей, які займаються у тренажерних залах або захоплюються водними видами спорту.
  • Латунь. Матеріал, який є недорогим і простим в обробці, але не таким міцним, як нержавіюча сталь. Здатний довго протистояти агресивному впливу корозії за рахунок спеціального покриття. Правда, самі дешеві аксесуари з цього матеріалу можуть залишати на шкірі темні сліди.
  • Аллою. Являє собою сплав цинку з алюмінієм, який швидко зношується і потребує нанесення захисного покриття. Незважаючи на це, даний матеріал застосовується для виготовлення ремінців та браслетів для годинників.
  • Титан. Браслети з цього матеріалу, застосовуваного в авіа - і ракетобудуванні, відрізняються крихкістю і невеликою вагою, тому використовуються сплави титану. Вони мають низьку теплопровідність, за рахунок чого ремінці виходять теплими на дотик. Такі аксесуари в більшості випадків можна впізнати за характерною сірої матової поверхні. Поліровані аксесуари дуже схожі зі сталевими, але при цьому важать помітно менше. Основний мінус аксесуарів з титану полягає в схильності до появи на їх поверхні подряпин.
  • Кераміка. При бажанні можна знайти керамічний браслет, який виготовлений зі сплаву титану, карбідів вольфраму. Такий аксесуар буде виглядати чудово навіть через десять років. Кераміка швидко пристосовується до температури тіла і при цьому практично не схильна до механічного впливу.
  • Різні сплави золота теж широко застосовуються для виготовлення браслетів для дорогих механізмів, включаючи швейцарські. В таких сплавах нерідко присутні додаткові речовини, завдяки яким варіюється колір аксесуара. Правда, доглядати за золотою прикрасою потрібно гранично акуратно, оскільки на його поверхні швидко утворюються подряпини, вм'ятини.

Металевий ремінець

Плануючи придбати браслет для чоловічих годин Huawei, Geneva, Polar, Tissot, Traser та інших брендів, який відрізняється хорошими міцнісними якостями, придивіться до металевого виробу. Для цього ознайомтеся з описами декількох моделей і порівняйте між собою їх характеристики, особливості:

  • Фірмовий металевий ремінець для розумних смарт-годин Pebble Time Steel. Виготовлений з нержавіючої сталі, має замок-застібку. Варто 2671 рубль, представлений в декількох колірних варіаціях: сріблястий, золотий, рожеве золото, чорний. Новинка виглядає стильно, зручно, індивідуально. Дизайн помітно відрізняється від продукції інших виробників, надаючи власнику фірмового ремінця неповторність, якийсь шарм. Матеріал стійкий до температурних перепадів, не піддається агресивному впливу пилу, бруду, вологи і не окислюється. Забруднення з поверхні видаляються легко.
  • Стильний класичний браслет Samsung Gear S3. Виконаний з якісної нержавіючої сталі, має зручну застібку. Коштує відносно недорого в порівнянні з багатьма аналогами – 1430 р. Доплативши 330 р. ви отримаєте подарункову упаковку. Відмінно поєднується як з класичною ділової одягом, так і з casual. Довжина становить 155-231 мм. Відрізняється стильним дизайном, хорошим кріпленням ланок.
  • Diesel для DZ1137. Оригінальний браслет класичного дизайну і чорного матового кольору з кліпсою-автоматом, виготовлений із сталі з фактурним плетінням. Коштує 2800 рублів, довжина становить 165 мм, а розмір кріплення – 16 мм. Ланки аксесуара литі.

Браслет з натуральної шкіри

Ремінці, виготовлені з шкіри, сидять на зап'ясті зручно і міцно – можна не боятися, що одна з ланок злетить в самий невідповідний момент, т. к. аксесуар виконаний із суцільного шматка шкіри. Шкіряний варіант з натурального матеріалу відрізняється довговічністю і презентабельним виглядом. Непоганими здобутками стануть:

  • Element модель №73. Всього за 900 рублів можна замовити ремінець з гладкою телячої шкіри чорного кольору. Його особливість полягає в способі кріплення – він призначений для механізмів з литими або незнімними дужками. У торцях ременя приховані пружні пластини зі сталі, за рахунок яких його можна з легкістю зачепити за дужки. Випускається ця модель в декількох варіантах ширини кріплення: 10, 12, 14, 16, 18 мм. Довжина ремінця в останніх двох становить 110+70 мм, а в більш вузьких – 105+65 мм. Модель не відноситься до категорії водостійких.
  • Hirsch Calf. Тонкий ремінець, який виконаний з фактурної шкіри без шва. Ця одна з самих простих, недорогих моделей від відомого австрійського виробника. Продукція вартістю 1100 р. має підвищену стійкість до вологості, гіпоалергенність. Матеріалом виготовлення є шорстка фактурна теляча шкіра, представлена в чорному кольорі. Товщина ремінця по всій довжині становить близько 2 мм, аксесуар не відноситься до водостійким.

З штучної шкіри

Якщо ви володар / володарка наручних годинників, наприклад, Арді, Fossil, Breitling або якого-небудь іншого бренду, то непоганим варіантом стане ремінець зі штучної шкіри. Зовні він виглядає презентабельно, як і аналог з натурального матеріалу. Різниця полягає в вартості (він дешевший) та довговічності (за цим показником поступається натуральній шкірі). Кілька недорогих моделей прийнятної якості:

  • Kz12w1-33. Модель з шкірозамінника для жіночих і чоловічих наручних механізмів, вартість якого становить близько 100 р. Ширина становить 12х10 мм, колір пряжки – білий. Модель відрізняється низькою вартістю, непоганий міцністю, відносно простим дизайном. Яких-небудь «наворотів» в плані оформлення немає.
  • Mario Notti S07. Модель, яка відрізняється незвичайним, привабливим зовнішнім виглядом за рахунок того, що поверхня імітує візерунок шкіри пітона. Чорний варіант однотонний, а сірий і бежевий мають невеликі колірні переходи, тобто приблизно такі ж, які бувають на натуральному матеріалі. Товщина моделі у кінчика становить 3,3, а біля корпусу – 3,8 мм. Довжина половинок без пряжки дорівнює 75, 115 мм. Аксесуар виконаний в класичній формі без шва, підкладка виготовлена з натуральної шкіри. За таке придбання доведеться викласти 1100 р.

Браслет-гумка

Чимале поширення набули браслети-гумки, які нерідко виготовляються з нержавіючої сталі. Вони являють собою часові аксесуари без застібки, які не расстегнутся в самий невідповідний момент. Їх тонкі ланки з'єднані один з одним за допомогою спеціальних пружних пластинок, за рахунок яких забезпечується розтягування аксесуара при надіванні на руку. Багато з представлених на ринку моделей мають універсальне кріплення, яке оптимально для установки на кілька розмірів, включаючи непарні:

  • ZRC Extensible SHELTER 1320882. Полірований браслет-гумка жовтого кольору з нержавіючої сталі, що складається з одного ряду прямокутних ланок, які нагадують литі. Оснащений універсальним кріпленням на 12-16 мм, за рахунок якого він встановлюється на годинник з розміром між вушками 12, 13, 14, 15, 16 мм – тобто не тільки на парні, але і непарні розміри. За 1280 р. ви отримаєте гіпоалергенний аксесуар (до складу немає нікелю) довжиною 165, товщиною близько 4,2 мм Важить всього 23 р.
  • ZRC Extensible SHELTER 1340800. За 1440 р. ви купите полірований аксесуар сталевого кольору з прямокутних ланок, які фіксуються на зап'ясті без застібки. Кріплення підходить для механізмів з розміром вушка від 14 до 18 мм, включно непарні розміри. Довжина становить 170, а товщина – 4,2 мм. Форма кінцевого ланки у вироби пряма – вона підходить практично до всіх пристроїв за винятком тих моделей, які в місці приєднання мають виступи або заглиблення.
  • HADLEY ROMA Tapered Expansion MB7296WSQ18-22. Більш дорога модель вартістю 2130 р., яке теж має універсальне кріплення – розраховано під розміри 18-22 см. Аксесуар має сталевий колір і матове покриття. Складається з рельєфних ланок, дизайн витриманий в стилі G-Shock. Довжина становить 160, а товщина – близько 4,5 мм. Кінцева ланка виконано в прямій формі. Аксесуар можна підігнати під кисть різного розміру. Важить всього 29 р.

Силіконові моделі

Для годин Huawei, Xiaomi, Polar, Tissot і деяких інших брендів ви можете підшукати міцний і відносно недорогий водостійкий ремінець, виконаний з силікону. Моделі такого типу відрізняються практичністю і не вимогливі у догляді. Завдяки сучасним технологіям з'явилася можливість створювати унікальні вироби з різними варіаціями дизайну. Силіконовий варіант гіпоалергенний і комфорту при носінні за рахунок легкості, гнучкості, м'якості – підходящий вибір для спортсменів. Непоганий купівлею може стати:

  • KMV S-BR10-06-18. Водостійкий гладкий ремінець з силікону червоного кольору, що має контрастну білу стрічку. Пряжка з широким язичком виготовлена з нержавіючої сталі. Виріб витримано в класичному спортивному дизайні. Відрізняється гнучкістю, довговічністю і стійкістю до ультрафіолетових променів. Варто лише 430 рублів. Довжина обох половинок – 75 і 125 мм, а товщина близько 4 мм.
  • BOZZA 1109-1322/20. Аксесуар з чорного силікону з перфорацією і рельєфним візерунком. Коштує на порядок дорожче аналогів – 1080 р. Ширина кріплення до годинника становить 22 мм. Довжина обох частин становить 80 і 130 мм. Тип застібки – пряжка білого кольору. Аксесуар має непогану водозахищеність. Покриття при цьому матове.

Текстильні браслети

Якщо металеві вироби здаються вам масивними, а силіконові згідно вашу думку не здатні надати індивідуальності, то зверніть увагу на текстильні зразки. Граючи з щільністю, кольором і переплетенням ниток, виробники створюють сотні витончених нетканих виробів для повсякденного носіння. Вони не загрубевают з часом, а діапазон їх широкий цін. Якщо ви шукаєте деталь, яка підійде до механізмів Daniel Wellington, Fossil або іншої моделі бренду, а по дизайну буде поєднуватися з вашим гардеробом, то придивіться до моделей:

  • J. A. WILLSON N001-2420. Альтернатива деяким гумовим або металевим аналогам варто 620 р. Нейлонова модель виконана з суцільного матеріалу без будь-яких звужень. Ремінець не натирає руку, не викликає алергії, стійкий до вологи. Колір синій, а у застібки – білий сталевий. Загальна довжина становить 255 мм при товщині 1,2 мм.
  • BOZZA 1674-13245/20. В моду увійшли і тканинні аксесуари, виконані з сатину. Модель від BOZZA (1460 р.) стане заміною аналогам з інших матеріалів. Тканина виготовлена з 100% натуральної бавовни, при цьому вона пропускає воду і повітря, а при висиханні не сідає. Підкладка виконана з нубука – комфортна, бархатиста на дотик. Складається з двох частин – 75 і 115 мм. Колір – блакитний (світлий), товщина по всій довжина – близько 3 мм.

Який вибрати браслет

Купуючи браслет для годинника, прийміть до уваги критерії: виробник, матеріал виготовлення, розміри. Асортимент широкий: зустрічаються моделі з різними обхватами, розміром отворів для пряжки, фактурою і т. д. Є навіть серії водонепроникних виробів для морських і яхтных прогулянок. При виборі врахуйте, що для комфортної шкарпетки між ремінцем і рукою повинен бути зазор – бажано в 1 см. Не забувайте, що крім виконання декоративної функції, такий аксесуар має й інші призначення – надійна фіксація пристрою, підкреслення стилю, смаку.

Виробник

Вибираючи браслет для годинника у вінтажному, спортивному, класичному або якому-небудь іншому стилі, зверніть увагу на виробника. Чим раскрученіша бренд, тим краще і якісніше продукція, але за марку доведеться трохи переплатити. До відомих виробників відносяться: Hirsch, Di-Modell, Bonetto Cinturini, Casio, Tissot, Longines, Orient, Skagen, Fossil, Diesel і деякі інші.

Матеріал виготовлення

Довговічним і міцним варіантом є метал, але виріб з цього матеріалу буває піддається впливу корозії. Менш міцним, але здатним протистояти іржі, є латунь. Спортсменам краще вибрати еластичний ремінець з силікону, який до того ж коштує недорого. Підкреслити статус можна з допомогою презентабельного шкіряного виробу. Пластиковий варіант водонепроникний, але його легко подряпати – доступний аксесуар для тих, хто шукає-щось тимчасове. Цікавим варіантом є виріб з паладію, шкіри теляти з імітацією карбону, аллою і т. д.

Сумісність з годинником

Деякі браслети для годинників виробляються спеціально під якісь конкретні моделі пристроїв. Є й універсальні вироби, які підходять для цілого ряду кріплень. Розмір часто має парне значення в міліметрах (16, 18, 20 і т. д.). Знайти це значення можна на тильній стороні браслета. Якщо ремінець відповідного розміру не вдалося знайти, то можна змінити виріб на 1 мм в більшу або меншу сторону.

Розміри ремінця/браслета

Переконайтеся, що ширина трохи більше ширини зап'ястя, т. к. щільне прилягання буде некомфортним. Зазор повинен бути мінімальним. Більшість наручних механізмів мають вушка для кріплення, тому ретельно виміряйте відстань між ними для підбору оптимальної покупки. Довжину, як правило, можна підігнати, оскільки вона регулюється – більшість виробів з металу має для цього знімні ланки.

ТОП-10 кращих моделей

Перед тим як купити той чи інший браслет для годинника, ознайомтеся з Топовими моделями, які користуються найбільшою популярністю у покупців. У цьому вам допоможе наступна таблиця:

Назва

Виробник

Опис

Матеріал виготовлення

Ціна

у рублях

AW-80-1AV

Casio

Яскравий зразок самої продаваної та популярної марки в світі. Виріб практично, надійно і доступне по вартості.

Пластик

420

AW-81 (10194983)

Casio

Ремінець з матовим покриттям і рельєфним покриттям. Колір – чорний, дизайн – класика, ширина кріплення – 18 мм, Загальна довжина – 75-130 мм.

Пластик

450

HDD-600C-2(10162540)

Casio

Ремінець синього кольору, відрізняється практичністю, низькою вартістю.

Полімер

475

Edifice EF-506D (10198325)

Casio

Металевий виріб японського виробництва. Має відмінну надійність, міцність, якість виготовлення.

Сталь

1430

V. 60023

Victorinox

Ремінець з унікальним плетінням, розробленого в співпраці з Naimakka. Застібка є аналогом затягивающихся парашутних строп. Важить 29 р.

Текстиль (нейлон)

5990

CE1008

FOSSIL

Оригінальний аксесуар американського виробництва для жіночих годинників, оформлений в білому кольорі.

Кераміка

3990

Leather Silver Grey

Paul Hewitt

Шкіряне презентабельне виріб сірого кольору з шириною 20 мм.

Шкіра

3600

1063DW

Daniel Wellington

Ремінець синьо-білого кольору для жіночих годинників з колекції Classic. Міцний, естетичний і практичний.

Текстиль (нейлон)

2400

Perlon Blue Rose Gold

Paul Hewitt

Текстильний виріб синього кольору з шириною 20 мм.

Текстиль

2000

1023DW

Daniel Wellington

Аксесуар коричневого кольору (призначення – жіночий) з хорошими міцнісними якостями. Підходить для годин 0900DW, 0901DW, 0906DW, 0908DW, 0920DW від Daniel Wellington.

Шкіра

2900

Відео

Ремінець для годинника з паракорда. Paracord Watch Band

Браслет для годинника TISSOT T035407A і T035410A 22мм

Металеві браслети для наручних годинників

Відгуки

Ігор, 38 роківЗамовив матовий сталевий браслет для годинника Condor CC-200. В комплекті разом з виробом були дві пари оконцовок під круглий корпус. Застібка з легкістю закривається за допомогою клацання і фіксується додатково відкидний дужкою. Мінусів ніяких не помітив.
Анна, 24 рокиКупила гладкий водостійкий ремінець з силікону червоного кольору KMV S-BR10-06-22. Зазначу ціну, міцну пряжку з сталі, практичність, легкість і гнучкість виробу. Вид не презентабельний, але для недорогих годинок цілком підійде як тимчасова покупка.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!