Топсайдеры чоловічі - як вибрати і з чим носити, огляд кращих брендів з відео і відгуками

Така елегантна взуття, як топсайдеры, була створена для моряків і власників яхт. Сьогодні ж, щоб взути топсайдеры, не обов'язково бути морським вовком: їх носять звичайні люди, які цінують комфорт, зручність і красу. Щоб не помилитися з вибором пари, потрібно розібратися у всіх тонкощах цієї палубної взуття і знати з чим її носити.

Що таке топсайдеры

Взуття, зовні нагадує мокасини, проводиться для жінок і чоловіків. Стильний зовнішній вигляд забезпечує матеріал – натуральна шкіра або текстиль – у поєднанні з білосніжною рифленою підошвою, яка не ковзає і не залишає слідів на палубі. Спереду у топсайдеров є шнурівка на дві пари отворів. Шнурки проходять через весь задник. Головна особливість топсайдеров – універсальність. Вони підійдуть до будь-якого предмета з вашого гардеробу.

Історія створення

Історія легендарних топсайдеров почалася в 1935 році, коли яхтсмен Підлогу Сперрі гуляв зі своїм собакою на прізвисько Принц. Наступаючи на лід, Підлогу починав моментально ковзати, що зовсім не загрожувало його псові. Це стало приводом для роздумів – Пол вирішив створити палубну взуття, яка допомагає стійко триматися на яхтах. Технологія створення протиковзкою взуття проста – на підошві розташовувались горизонтальні хвилясті прорізи. Таке рішення забезпечило Сперрі не тільки безпеку, але і заслужене місце в історії моди.

З чим носити

Суворих обмежень у виборі одягу немає – у цьому полягає плюс топсайдеров чоловічих. У теплу пору року Top-Sider поєднуються з брюками з тканини, джинсами, шортами прямого крою. Топсайдеры літні чоловічі підійдуть до сорочок, футболок, блейзерам, поло, пуловерам. Зимові топсайдеры сміливо носити зі светрами і сорочками. Не варто експериментувати з класичними костюмами – тут перевагу краще віддати чоловічих туфель. Якщо костюм пошитий в спортивному стилі, то деякі моделі топсайдеров допоможуть доповнити образ.

Що стосується кольорів, то на прилавках магазинів можна зустріти чорні або коричневі моделі, які підійдуть під класичні брюки. Крім цього випускають і літні кольори, які більше підійдуть під тканинні штани або шорти – бежеві, блакитні, зелені та інші. Різнокольорові шнурки – червоні, оранжеві, жовті – підійдуть до багатьох стилів і образів. Такі моделі можна сміливо носити з літнім одягом.

Єдине правило, яке збереглося з часом створення топсайдеров – носіть їх на босу ногу. Устілки виготовляють з м'якої шкіри, яка не заподіює болю стопах. Деякі шанувальники шкарпеток досі носять топсайдеры з високими шкарпетками, не звертаючи увагу на моду. Якщо шкарпетки є обов'язковому атрибутом вашого гардеробу, то підберіть короткі моделі, які не будуть помітні стороннім.

Чоловічі топсайдеры

Завдяки різноманітності кольорів, моделей, цін купити топсайдеры чоловічі може людина будь-якого віку. Виробники пропонують офіційні, повсякденні, спортивні або класичні топсайдеры. Обрана модель допоможе створити яскравий, що запам'ятовується образ. Швидше і зручніше придбати потрібні вам топсайдеры через інтернет-магазин, замовивши доставку на будинок або поштою.

Skechers

Американський молодіжний бренд Skechers радує клієнтів з 1992 року. Основний напрямок компанії – створення спортивної технологічною взуття. Вони сміливо експериментують з дизайном, стилем, випускаючи моделі як для дорослих, так і для дітей. Skechers – це взуття з натурального матеріалу за привабливими цінами від 2500 рублів. З цих причин вона стала вибором звичайних студентів і офісних працівників:

  • Ціна: 2900 рублів.
  • Характеристики: артикул – 3315525, склад – текстиль 100%, матеріал підкладки – поліестер, текстиль, синтетична тканина, підошва гумова, країна-виробник – В'єтнам.
  • Плюси: невисока ціна, особливо зі знижкою, дихаюча устілка, легкі, підходять для цілорічної шкарпетки.
  • Мінуси: можуть промокати, т. к. зроблені з тканини.

Quiksilver

Великий виробник Quiksilver спеціалізується на продажі одягу і взуття для екстремальних видів спорту. Quiksilver дивує створенням нових модних тенденцій. Наприклад, компанія серйозно задумалася про випуск одягу з вбудованим Bluetooth, який дозволить слухати музику і розмовляти по телефону без відриву від спортивних занять. Бренд досяг успіху у створенні стильних топсайдеров:

  • Ціна: 4490 рублів.
  • Характеристики: артикул – QU192AMAKBT8, склад – текстиль 100%, матеріал підкладки – текстиль, підошва гумова, країна виробник – В'єтнам.
  • Плюси: демісезонна модель, натуральний матеріал зовні і всередині.
  • Мінуси: дорого в порівнянні з іншими брендами.

s.Oliver

Німецький бренд розрахований на середній клас споживачів, тому пропонує одяг і взуття середньої якості за демократичними цінами. В найвищому класі є лінія одягу s.Oliver PREMIUM. З 1997 року фірма поширює бренд за франчайзинговою програмою, а з 2004 запустила онлайн-магазин. Тут будь-хто може дешево замовити одяг або взуття, потрапивши на акцію або розпродаж:

  • Ціна: 2700 рублів.
  • Характеристики: артикул – 3910448, склад – натуральна шкіра 100%, штучний матеріал підошви, матеріал устілки – натуральна шкіра, країна виробник – Індія.
  • Плюси: доступна ціна, натуральні матеріали, довговічні.
  • Мінуси: відсутність підкладки, кольорові моделі можуть забарвити ногу.

Timberland

Американська компанія Timberland прославилася жовтими шкіряними водонепроникними черевиками. Сьогодні практично у кожної сучасної людини є така пара взуття. Перша колекція топсайдеров вийшла ще в 1979 році. Але бренд не зупинився на досягнутому: сьогодні це найбільша компанія, яка випускає чоловічу, жіночу та дитячу взуття:

  • Ціна: 5500 рублів.
  • Характеристики: артикул – 3960592, склад – натуральна шкіра 100%, матеріал підкладки, устілки – текстиль 100%, гумова підошва, країна виробник – Бангладеш.
  • Плюси: натуральні матеріали, висока якість виробу, демісезонна модель, стильний і багатий зовнішній вигляд.
  • Мінуси: висока вартість.

Castaner

Рафаель Кастаньер став першим, хто створив еспадрільї – м'яке, зручне тканинну взуття з плетеними підошвою, яка підкорила весь світ. Сьогодні марка Castaner займається виробництвом взуття для популярних модних будинків. Асортимент великий: мокасини, топсайдеры, чоботи і багато іншого. Вся взуття довговічна, так як зроблена з натуральних матеріалів:

  • Ціна: 9900 рублів.
  • Характеристики: артикул – CA991AMQXG59, матеріал верху – бавовна, внутрішній матеріал, устілка – натуральна шкіра, гумова підошва, країна виробник – Іспанія.
  • Плюси: натуральні матеріали, висока якість виробу, стильний зовнішній вигляд.
  • Мінуси: висока ціна.

Як вибрати топсайдеры чоловічі

Якщо ви хочете, щоб нова пара топсайдеров прослужила як можна довше, то при виборі скористайтеся деякими рекомендаціями:

  1. Зверніть увагу на підошву. Вона повинна бути гумовою і мати горизонтальні хвилясті лінії, які забезпечують стійкість на будь-якій поверхні. Як правило підошва має білий колір, але сьогодні можна зустріти топсайдеры з чорної або сірої підошвою, тому це не повинно вас відштовхувати.
  2. Довговічність залежить від матеріалу взуття. Краще вибирати шкіряні вироби, але для літньої пори можна вибрати легкі тканинні моделі.
  3. Взуття повинна м'яко облягати вашу ногу, а шнурок вздовж черевика – фіксувати її. Тому обов'язково зашнуруйте взуття при примірці. Демісезонні топсайдеры мають по дві петлі для шнурівки, а топсайдеры зимові чоловічі – на кілька петель більше.
  4. Огляньте якість підошви, шкіри та швів. Ніде не повинні залишатися сліди клею або стирчати нитки. Шви повинні бути рівними на обох туфлях, а шкіра – без подряпин.
  5. Міряйте взуття без шкарпеток.

Відео

Енциклопедія GQ: топсайдеры

Відгуки

Олексій, 24 рокиУ мене дві пари Skechers, ношу із задоволенням. Не розумію, навіщо переплачувати за топи – в межах 3-4 тисяч в Москві можна купити відмінну взуття. Моїм річним року 3 – виглядають як нові. Але це напевно ще хто носить. Плюс ще одні шкіряні на весну-осінь. Якість дуже непогане. Думаю, що пора зимові купувати, тому що така взуття дуже зручна і по мені.
Станіслав, 32 рокиУ мене поки тільки одна пара Тимберлендов, купував десь за 7000 рублів. Купівлею задоволений – за такі гроші якість що треба. На другу пару за такі гроші я точно поки не наважуся. А от купувати тканинні за 5-6 тисяч не бачу сенсу: одна справа натуральна шкіра, а інше – звичайна тканина. Думаю, що такі можна і за 2000 купити в будь-якому інтернет-магазині.
Роман, 25 роківЗ усіх модних зараз брендів ніякими не користувався, але подивився фото в інтернеті і ціни – є непогані моделі. Сам купую топсайдеры в звичайних взуттєвих магазинах, навіть не знаю, що за марки ношу. Для мене головне їх зручність і універсальність – вони правда підходять під будь-який стиль одягу. Влітку це точно незамінна взуття!
Ігор, 36 роківПо мені, так сандалі влітку набагато зручніше носити. Якось купив топсайдеры в магазинчику в Санкт-Петербурзі – не скажу, що прямо відмінна взуття на всі часи. Без шкарпеток носити не дуже зручно, стопа може спітніти і ковзати по всьому черевику. Можливо, я взяв не дуже якісну пару. Про купівлю взагалі не шкодую, але 5000 за таке точно не віддав би.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!