Следка на двох спицях без шва - схеми з описом

Похолодання ніяк не повинно позначитися на вашому здоров'ї та гуморі, тому ніжки потрібно берегти і тримати в теплі. В'язання следков на двох спицях без швів – це заняття для тих рукодільниць, хто хоче подбати про свою сім'ю та забезпечити їх теплом в домашніх умовах. Осінь, зима і рання весна не дуже щедрими на тепло, підготуйтеся, як слід.

Як в'язати следка на двох спицях

В'язання завжди можна навчитися, тому, якщо ви новачок, то при роботі згідно зі схемою у вас обов'язково вийде навіть той виріб, який ви в'яжете вперше. Следка на двох спицях без шва – не виняток, хоча свої тонкощі роботи у процесі теж є. Виберіть правильну пряжу, враховуючи її зношування в процесі шкарпетки вироби: потрібні міцні нитки, але і не дуже жорсткі, щоб ногам було приємно. Віскозні нитки не підійдуть, краще купити натуральну пряжу.

В'язані следка спицями зі схемами та описом

Як відбувається в'язання следков? Розглянемо на простому прикладі домашніх шкарпеток, покроковий інструктаж:

  1. Якщо ніжка невелика, потрібно набрати 40-50 петель. Потім продовжите 3 рядами платочної в'язки.
  2. Коли бортик виконаний, загальна кількість розділіть на 2 частини, середню непарну відзначте маркером.
  3. Виконайте накид перед центральною петлею, провяжите і зробіть наступну частину накиду.
  4. Провязывается носок по глибині, тому його періодично потрібно приміряти, щоб виконати за розміром.
  5. До підошві потрібно добрати ще 5-8 п. з кожного боку. 11 п. в ряду провязывается спільно з однією з бічного ряду.
  6. Готовий шматок перевертається, виворітними виконують ряд з бічних петель до підошовних.
  7. Задник: петлі з боків потрібно провязать разом. Після цього етапу виріб готовий.

Дитячі підслідники спицями

Маленькі ніжки повинні обов'язково знаходитися в теплі. Следка на двох спицях без шва для малюків дуже актуальні в холодний сезон: вони підійдуть для будинку, садка, як альтернатива тапочок в гостях. Вам не потрібно буде переживати про температуру підлоги, адже завдяки таким тапкам тепло для ніжок добре утримується. Як в'язати следка спицями для дитини, покроковий майстер-клас:

  1. Для теплих в'язаних шкарпеток краще взяти натуральні нитки і спиці (розмір 3 або 4). Наберіть 36 петель, розподіливши їх на 3 частини в процесі роботи: 12 провяжите лицьовими (л.), потім виконайте 1 виворітну (ізн.), 10 л. 1 ізн., 12 л. Виконайте такий в'язкої 14-15 див.
  2. Зв'яжіть 10 см гумкою 1*1 (1 л, 1 ізн.).
  3. Скоротіть кількість удвічі: на лицьовій стороні провязывайте дві як одну, виворітну в'яжете як раніше. Повторіть таку дію ще раз і затягніть нитку в петлі.
  4. Залишилася ниткою стягаємо угод (краще скористатися гачком). При бажанні можна зробити носок з візерунком, косами або з пряжі декількох кольорів. Акуратні в'язані следка готові!

Жіночі підслідники на двох спицях

Красиві вязані следочки для жіночих ніжок ніколи не завадять. В'язання следков спицями для дівчат, покрокова схема:

  1. Виконується робота спицями 3 розміру з натуральної вовняної пряжі. Для в'язання потрібно 2 мотка ниток по 100 грам.
  2. Наберіть 13 п., виконайте 8 рядів платочної в'язкою.
  3. З 9 ряду зробіть додаток так: 1 кромочная, 5 платочної в'язки, накид, 1 л., ще один накид, знову 5 платочных і завершальна кромочная. Виворіт в'яжіть по отриманому результату, накіди виворітного скрещенной.
  4. Далі лицьові ряди поповнюємо додатковими накидами до і після платочної в'язки. Виворіт – по малюнку, накіди – скрещенной виворотом. Таку в'язку продовжуйте до тих пір, поки не отримаєте 39 петель.
  5. Із загальної кількості виділіть центральних 9 п., зробіть закруглення на мисок: 15 провяжите, 9 і 10 спільно. Поворот полотна: 8 провяжите, знову 9 і 10 спільно. Так поки залишиться тільки 9 центральних петель.
  6. По краю мисочка наберіть кромочні з обох сторін по 18 штук. Отриманих петель зараз 45. Розподіліть так: кромочная, 5 платочных, 1 виворіт, 4 петлі джгута, виворіт, 21 л. Потім 1 виворіт, 4 джгута, виворіт, 5 платочної в'язкою, кромочная петля.
  7. У рядках зміщайте кожен малюнок 4 ряд: 2 залишити на допоміжній спиці, дві особових, потім залишені 2 підхопити. Виворіт в'яжете по отриманому малюнку. Виконайте 37-40 рядів (для 37 розміру ноги).
  8. П'яту в'яжете за принципом мисочка.
  9. 8 завершальних рядів – це платочная в'язка. В кінці зв'яжіть ряд, закриваючи всі петлі – виріб готовий. Тапочок можна прикрасити намистинками, бантиків, квіточкою.

Чоловічі тапочки-следка спицями

Така модель тапочок не новинка, але вона популярна і дуже практична. Як зробити красиве виріб на зиму для чоловіка, щоб уберегти ноги від холодів? Покроковий урок початківцям рукодільниця:

  1. На не дуже велику ногу буде в'язатися так: набираємо 53 п., пров'язуємо 4 ряди платочної в'язкою.
  2. Далі на 5 особовому ряду центральну петлю відзначаємо маркером. 25 перших в'яжемо будь гумкою. 25 петля повинна бути обов'язково лицьовий, після кромочной відразу провязывайте 1 ізн., далі лицьові і т. д. Після гумки: накид (н.), лицьова (л.), потім н., л. центральна, н., л., н. Потім гумка, яку обов'язково починаємо з лицьового.
  3. Інструкція по рядах: 6 і всі виворітні – гумка на всьому полотні, а петлі і накіди зробіть виворітними. 7 ряд – 25 петель гумкою, накид (н.), 3 л., н., лицьова центральна накид, 3 л., н., 25 гумкою. 9 ряд – як сьомий, але особових не 3, а 5, крім центральної. 11 ряд – як сьомий, але особових не 3, а 7, крім середньої петлі.

Ще кілька секретів:

  1. В'язати потрібно, поки полотно не знайде форму куточка, а кількість петель між накидами на досягне 19 штук. Потім 4 ряди платочної в'язкої нитку і затягуємо.
  2. На вільну спицю знімаємо без провязывания петлі, поки 9 центральних не залишаться на спиці ліворуч.
  3. Пров'язуємо 8 л., потім 9 і 10 спільно.
  4. Роботу на цьому етапі потрібно повертати: 8 л., 9 і 10 спільно, після повороту так само.
  5. Пров'язуємо близько 30 рядів, приміряємо до ноги і починаємо робити мысочек п'яти чи гумкою або платочної в'язкою. В цей час і слід пов'язувати всі частини підошви і боковушек.

Дізнайтеся, як в'язати шкарпетки спицями, подивившись покрокову інструкцію з фото і відео.

Відео: як пов'язати следка на двох спицях

Іноді на фото в журналах зустрічаються красиві в'язані тапочки для всієї родини. Навіть якщо ви тільки молода майстриня, зв'язати універсальні следка для членів сім'ї вам вдасться без труднощів. Вам допоможуть нескладні і докладні схеми, а також майстер-класи з простим способам в'язання виробів. Спробуйте зробити комфортну і практичну річ самостійно!

Як в'язати следка на двох спицях з плетеними підошвою

Як зв'язати підслідники з двоколірним візерунком

В'язання подследников з рельєфним візерунком

Следка спицями.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!