Як в'язати мочалку гачком для початківців

В'язання – заняття не засипали бабусь перед телевізором. Це стильний і багатогранний вид рукоділля. Одяг, елементи декору, аксесуари для чоловіків і жінок – далеко не повний список речей, які вийде прикрасити в'язаними елементами. Часто у людей, які бачать не дуже гідну продукцію в магазинах, виникає зацікавленість, як в'язати мочалку гачком для початківців.

В'язання мочалки гачком з витягнутими петлями

Як в'яжеться мочалка гачком, схема з витягнутими петлями:

  1. В'яжеться ряд повітряних петель, замикається в кільце. Розмір кільця визначає розміри мочалки в майбутньому. Середня кількість петель – 40.
  2. Провязывается без накиду 7 рядів стовпчиками.
  3. На восьмому ряду провязывают витягнуті петлі. Слідкуйте за провязкой уважно, щоб витягнуті петлі залишалися за робочим полотном.
  4. Висоту плетіння мочалки ви визначаєте самі.
  5. Завершення роботи: пара ланцюжка повітряних петель, потім з'єднати їх в колечко. Край полотна провяжите. Створені ланцюжка – ручки вироби. Довжину зробіть такою, яку вважаєте максимально зручною.
  6. Готовий виріб вивертається «махрушками» назовні.
  7. Ваша мочалка готова, але перед використанням потрібно обов'язково випрати. Якщо хочете, щоб мочалка стала більш м'якою, обдайте їх окропом.

Нитки для в'язання мочалок

Оптимальним варіантом у підборі ниток буде поліпропіленова нитка – шпагат, але не надто потовщена. Мочалка з поліпропілену найкраще вийде завдяки шпагату, схожим на тонку тесемочку. В'язати в одинарну нитка простіше. Така мочалка вийде недостатньо об'ємною. На одну мочалку йде в середньому 300 метрів нитки. Купуючи матеріал, придбайте мотки ниток з запасом, щоб уникнути зайвої витрати часу на пошуки підходящих кольорів і щільності. Купити поліпропіленовий шпагат ви зможете в магазинах рукоділля чи господарських.

Яким в'язати гачком

Зручне в'язання мочалок залежить від зручності управління головним інструментом – гачком. Для декоративної ажурною в'язки потрібно тонка «основа». Плетіння в якійсь мірі жорсткувате, тому варто пам'ятати, що вив'язувати для об'ємного предмета побуту потрібно дві нитки. Найкраще буде, якщо ви підберете гачок середньої товщини (№4) і з плавним головкою, інакше волокниста нитка буде рватися під час плетіння.

Як в'язати витягнуті петлі

Першим кроком на шляху до того, як в'язати мочалки гачком для початківців має стати попереднє навчання. Невелика тренування допоможе освоїти метод в'язки для подальшого його застосування. Інструкція, як в'язати витягнуті петлі гачком:

  1. Набираємо ланцюжок повітряних петель.
  2. Пров'язуємо 3 рядочку стовпчика без накиду.
  3. Створюємо повітряну петлю підйому гачком, далі стовпчик без накиду.
  4. Вводимо інструмент в попередній ряд, робимо петельку.
  5. Великим пальцем підхоплюємо знизу робочий шпагат, робимо велике кільце.
  6. Вводимо інструмент в ту саму петлю підстави.
  7. Захоплюємо шпагат, простягаємо, знову захоплюємо і протягуємо через три петлі.
  8. Повторюйте, поки всі в'язальне полотно не покриється волохатими ділянками.

Як зв'язати мочалку гачком

Гарний аксесуар для ванної кімнати вийде створити не тільки за допомогою шпагатных ниток. Кольорове і яскраве мочалку в'яжуть ще й товстими капроновими, сизалевыми, лляними нитками. Для професійних майстринь це просте завдання. Для новачків буде складніше, але покрокове в'язання гачком для початківців розкриє всі премудрості цього тонкого справи.

Рукавичку

Для в'язки такого виробу використовуються нитки сизалю або льону. Капрон створить зайву жорсткість вироби для такого типу. Зв'язати рукавицю гачком простіше, ніж спицями. Тут не передбачена копітка робота у вигляді провязывания великого пальця. Рукавиця в'яжеться так:

  1. Набір 30 повітряних петель. Якщо рукавичка на маленьку руку – 25.
  2. В'яжемо полотно круговими рядами стовпчиком без накиду. Переходячи на черговий ряд пров'язуємо 1 повітряну. Довжину полотна визначаємо самостійно.
  3. Коли потрібна довжина в'язки досягнута, починаємо з'єднання верхніх частин рукавиці. Для цього верхній і нижній стовпчик провязываются разом і закріплюються.
  4. Пошивши всі частини, нитку відрізати. Ваша помічниця чистоти готова.

Для лазні

Любите відвідувати турецьку, російську лазню? Підготуйте практичний аксесуар! Для в'язки банної приналежності підійдуть матеріали: льон, сизаль, рамі, люфа, лик. Дизайн підбирається різний: кругла форма, сильно волохата, у вигляді рукавички – все на ваш смак. Щоб зробити простий круглий банний аксесуар, вам потрібно:

  1. Зв'язати 7 петель гачком, замкнути в кільце.
  2. По колу провязивать стовпчиками без накиду.
  3. Діаметр виробу буде збільшуватися. Коли він досягне 17-20 см – почніть скорочення через кожен ряд.
  4. Провяжите подібним чином 5 рядів. У вас повинна вийти в'язана «чашка».
  5. Помістіть всередину шматок круглого поролону, приєднайте ручку. При бажанні декоруйте.

Дитячу

Дуже легкий варіант, який впорається навіть новачок. Використовуйте різнокольорові м'які нитки льону, щоб не пошкодити шкіру дитини. Наберіть 50 повітряних петель, провяжите без накиду, нитка не обривайте. Стрічку згортають у вигляді кульки: короткий край стрічки накладають зверху на довгий. В отримане колечко вводять довгий кінець стрічки, після чого обидва кінці стрічки зшивають.

Схеми мочалок в'язаних гачком

При наявності зрозумілої схеми завдання по тому, як самому в'язати мочалку гачком для початківців, вирішується швидко. Одинарна, плоска, для лазні, для діток – вибір великий. Творча майстриня розгорне свою фантазію і створить чудову річ для прийняття ванни, душа, відвідування сауни. Схема провязке вироби допоможе роз'яснити всю теорію щодо створення мочалки.

Видеомастер-класи: мочалка своїми руками

Чи вийде створити незвичайну мочалку за допомогою гачка людині, яка ніколи з таким заняттям не стикався? Обов'язково, адже завдання просте навіть для новачків. Ви будете впевнені в якості матеріалів, дизайн і колірна гамма підбираються на ваш смак, а мочалка буде оригінальною і неповторною. Відеоролики дадуть детальну консультацію по створенню практичних аксесуарів.

З витягнутими петлями

Мочалка гачком. Як навчитися в'язати гачком? В'язання гачком. Гачок для початківців 2019.

Кругла

Як в'язати мочалку гачком

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!