Чи можна завагітніти перед місячними

У всіх на слуху загальноприйнята думка, що вагітність формується виключно при овуляції. Випадки зустрічаються різні, а безпечні для сексу дні стають тим доленосним моментом благополучного зачаття. Саме час розібратися і з'ясувати, за скільки днів до місячних можна завагітніти, а які дні не передбачають продовження роду.

Особливості менструального циклу

Тривалість менструального циклу у кожної дівчини індивідуальна. В нормі його тривалість варіюється в межах 21-35 доби, але оптимальним строком вважається часовий інтервал 28 діб. Планове настання і закінчення місячних обумовлено специфікою гормонального фону. Якщо зацікавило, чи можна завагітніти перед самими місячними, доцільно згадати про таке поняття, як яйцеклітина.

На 12-14 день менструального циклу вона виходить з простору яєчника і готова до подальшого запліднення. От тут, щоб завагітніти, обов'язково участь сперматозоїдів. При відсутності таких яйцеклітина незабаром гине, а дівчина може більше не боятися приходу вкрай недоречною вагітності. Це налагоджений процес в жіночому організмі, який періодично, під впливом патогенних факторів може порушуватися.

Як впливає цикл на зачаття

На початку менструального циклу шанси завагітніти мінімальні, в середині – максимально високі, в кінці знову знижуються і дозволяють трохи розслабитися під час незахищеного статевого акту. Фахівці попереджають, що ризик є завжди, тому з відповідним питанням рекомендується звернутися до лікуючого лікаря. Найбільш сприятливим періодом для жінки, щоб завагітніти, стає 12-14 день з моменту початку місячних. Крім того, зачаття може виникнути за 3 доби до овуляції або протягом 3 днів після.

Виходить, що точкою відліку стала фаза овуляції, тобто 9-17 добу повного циклу. Жінка, задаючи питання, чи можна завагітніти за день до місячних, повинна пам'ятати, що в цей період промови про настання овуляції бути не може, особливо при стабільних і своєчасних місячних. Якщо стався гормональний збій, ризик успішного запліднення в рази підвищується, або, навпаки, зводиться до нуля. Причин відхилень може бути кілька, а правильну відповідь допоможе знайти дільничний гінеколог, планове інструментальне та клінічне обстеження.

Сучасна акушерська практика показує, що за один менструальний цикл може відбутися відразу дві овуляції. На практиці випадок винятковий, але помітно підвищує шанс пацієнтки завагітніти відразу після місячних. Щоб завчасно не обзавестися дитиною, необхідно придбати індивідуальні тести на овуляцію, проводити їх в домашніх умовах, контролювати прихід місячних. Причину такого аномального явища шукати в гінекологічному кабінеті.

Відомі випадки, коли повністю відсутня овуляція, а порушений менструальний цикл. В жіночому організмі переважає гормональний збій, який можна коригувати медикаментозно, тобто прийомом синтетичних гормональних препаратів. При відсутності овуляції і нестабільності місячних є підозра на діагностоване безпліддя, яке потрібно лікувати, щоб завагітніти.

Чи можливо завагітніти перед місячними

Якщо жінка веде нестабільну сексуальне життя, у неї більше шансів завагітніти перед початком місячних. Пояснюється це так: яйцеклітина починає своє дозрівання після попереднього статевого акту, тому плановий прихід місячних може бути значно порушений. Вагітність прогресує безпосередньо перед місячними, а розрахунок жінки виходить неправильний. Лікарі, щоб уникнути таких ситуацій, рекомендують вести повноцінне сексуальне життя, інакше проблем зі здоров'ям і вкрай небажаним заплідненням точно не уникнути.

Методи, щоб зробити розрахунок овуляції, бувають домашні та професійні, а лікарі рекомендують зупинитися на одному перевірений спосіб і постійно його використовувати. Питання, чи можна завагітніти за кілька днів до місячних, не має однозначної відповіді, оскільки все залежить від специфіки організму, здоров'я та функціональності репродуктивної системи. Якщо прихід місячних відрізняється своєю стабільністю і сталістю, то завагітніти за пару днів до планових місячних неможливо.

Відео: чи можна завагітніти за тиждень до місячних

Якщо сумніви на задану тему, як і раніше присутні, розвіє їх дільничний гінеколог і запропоновані нижче відеоролики. Будь-яка дівчина повинна знати, чого очікувати від свого організму, грамотно планувати вагітність і уникати необачних вчинків, небажаних абортів. При необізнаності на задану тематику, «цікаве положення» виявиться недоречним, а майбутній матусі не принесе відчуття щастя і внутрішнього комфорту. Якщо є ще якісь запитання на тему менструації, пацієнтка може позапланово відвідати гінеколога.

Чи можна завагітніти перед місячними?

Чи можна завагітніти, якщо...?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!