Какао під час вагітності

Майбутні мами намагаються вживати тільки корисні продукти, щоб не нашкодити дитині. Часто вагітні відчувають бажання випити або з'їсти щось, чого немає в списку рекомендацій лікаря. Це стосується і вживання какао при вагітності. Какао-боби містять антиоксиданти, кофеїн, залізо, цинк, антидепресант фенилэфиламин, фолієву кислоту. Напій заряджає ендорфінами, стимулює нервову систему, хоча і менше, ніж кава. Чи Не шкодить какао дитині в утробі?

Чи можна вагітним пити какао

У період виношування дитини у жінок підвищується чутливість до ряду речовин і продуктів. Те, що раніше вживалося без проблем, організм вагітної може не прийняти. Какао відомий як сильний алерген. Лікарі рекомендують дотримуватися обережності, навіть якщо до успішного зачаття ви любили цей напій і пили щоранку. Інші причини, чому варто обмежити вживання какао під час вагітності:

  • у складі напою присутній кофеїн у великих кількостях підвищує тонус матки, що загрожує викиднем;
  • какао сприяє зростанню тиску, при зниженому це властивість приносить користь вагітної, при схильності до гіпертонії – є небезпечним;
  • напій вимиває кальцій, заважає його засвоєнню, а якщо плоду не вистачить цього мінералу, той почне черпати його з волосся, зубів і кісток мами, завдаючи шкоди її здоров'ю.

Чи означає все вищесказане, що какао вживати при вагітності не можна? Якщо у жінки сильна потреба в напої, заборони на користь не підуть. Фахівці дозволяють випивати дві-три чашки на тиждень, коли відсутні явні протипоказання. Продукт в цілому є корисним. Фолієва кислота необхідна вагітним, особливо на ранніх термінах.

З молоком

Визначити, що можна пити вагітним, може тільки лікар, враховуючи анамнез у кожному конкретному випадку. Вибирають між класичним натуральним какао і розчинними аналогами дієтологи рекомендують перший варіант. Напій, який треба варити, корисніше порошкових сумішей, що розводяться окропом. Майбутніх матерів часто цікавить, чи можна вагітним какао з молоком? Відповідь позитивний, адже молоко заповнить втрату кальцію, який какао вимиває. Натуральний какао-порошок містить:

  • фолієву кислоту, потрібну для розвитку кровоносної, нервової, імунної системи плоду;
  • магній;
  • залізо (у вагітних часто зустрічається анемія);
  • цинк, поліпшує стан шкіри і пам'ять;
  • калій, необхідний серця;
  • білок, корисний для малюка.

Отже, зрозуміло, що какао пити при вагітності можна, дотримуючи міру. Розберемося, як правильно готувати напій.

  1. У каструльку налити літр води або молока. Поставити на вогонь.
  2. Окремо в гарячій воді розвести чайну ложку порошку.
  3. Коли молоко або вода на плиті закипить, влити туди какао, підсолодити.
  4. Потримати на вогні дві хвилини. Зняти.
  5. Якщо напій варився на воді, розливаючи по чашках, додати молок, або зробити це при варінні, вливши разом з розчиненим какао.

Какао Несквік

Дитячий розчинний какао-напій популярний. Якщо судити з реклами, він володіє всіма достоїнствами класичного, при цьому не треба варити, готується за лічені хвилини. Якщо напій безпечний для малюків, чому б не спробувати такий і майбутній мамі? У медиків немає упередження проти цього продукту, але рекомендують уважніше прочитати інформацію на упаковці.

Крім какао-порошку, вітамінів, мінеральних речовин і сухого молока там значаться емульгатор і ароматизатор. Наявність ароматизаторів посилює ризик алергії. У готовому продукті міститься багато цукру, вагітним рівень його використання необхідно розраховувати. У напій, завариваемый на плиті самостійно, ви можете покласти стільки солодкого, скільки потрібно. Якщо ви обрали готовий варіант типу «Несквік», врахуйте, що доведеться обмежити вживання цукру в якомусь іншому блюді.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!