Як очистити печінку народними засобами будинку

Печінка прийнято називати фільтром людського організму, адже на неї покладено відповідальне завдання – очищення крові від токсичних речовин. Крім того, цей орган забезпечує нормальне травлення і тримає під контролем рівень глюкози. Постійні навантаження і стресові умови, що виникають при зловживанні шкідливою їжею і алкоголем, з роками порушують роботу природного фільтра. Запобігти появі серйозних порушень допоможе чищення печінки народними засобами в домашніх умовах. Бабусині рецепти врятують від сотні бід!

Коли необхідна чистка печінки

Щоб природний фільтр міг повноцінно справлятися зі своїми функціями, необхідно стежити за його станом. У нормальних умовах про чищення печінки натуральними народними засобами в домашніх умовах замислюватися не доведеться. Вжиття профілактичних заходів потрібно тільки тим людям, у яких відзначається один або кілька факторів з наведеного нижче списку:

  • формування холестеринових бляшок;
  • загроза утворення каменів у печінці;
  • забруднення печінки продуктами переробки фармацевтичних препаратів;
  • поразка тканин печінки внаслідок зловживання алкоголем.

Причини почистити печінку народними засобами

Якщо людина порушує правила здорового способу життя, але при цьому навіть не думає про чищення печінки натуральними народними засобами в домашніх умовах, його здоров'ю загрожує маса небезпечних недуг. Молодий організм успішно справляється з багатьма труднощами, а в зрілому віці починається низка неприємностей. Для тих, хто зацікавився цією темою, нижче перераховані головні причини, які спонукають до регулярного проведення чищення печінки:

  • підвищення опірності організму до мікробів;
  • зміцнення імунної системи;
  • нормалізація психоемоційного стану;
  • посилення перильстатики.

Підготовка до лікування в домашніх умовах

Зважилися на тюбаж печінки? Подбайте про те, щоб організм був до цього готовий. Чистка принесе бажані плоди, тільки якщо ви попередньо проведете ряд процедур з використанням народних засобів. Отже, запишіть для себе найбільш ефективні методики/рецепти:

1.Грілки. За 6-7 тижнів до проведення чистки почніть щодня прикладати тепло до області підребер'я, праворуч. Ця процедура буде надавати заспокійливий та болезаспокійливий ефект на жовчний міхур/печінка.

2.Медотерапия. У поєднанні з щоденними прогріваннями вживання меду буде досить ефективним. Щоранку розбавляйте 120-140 грамів бджолиного нектару в літрі води і вживайте цей обсяг протягом дня. Пити медову воду рекомендується за 70-80 хвилин до їжі.

3.Клізма. Безпосередньо перед проведенням тюбажа потрібно видалити з кишечника залишки їжі. Справитися з цим завданням допоможе найпростіша клізма.

Крім того, для отримання бажаного результату чищення печінки, доведеться за 5-6 тижнів змінити раціон харчування. Від спиртних напоїв і фастфуду потрібно повністю відмовитися, інакше природний фільтр може дуже сильно постраждати. Крім того, не варто зловживати м'ясними стравами. У ході підготовки до тюбажу фахівці рекомендують зосереджуватися на рослинній їжі і пити овочеві соки у великих обсягах.

Як вивести жовч з організму народними засобами

Чищення печінки від токсинів і застояної жовчі являє собою ряд потужних процедур, які є серйозним випробуванням для організму. Через цього факту фахівці рекомендують вибирати делікатні способи профілактики, щоб не нашкодити здоров'ю. Існує кілька десятків методик чищення печінки, але далеко не всі з них славляться ефективністю і безпекою. Найбільш надійні методики тюбажа, випробувані мільйонами чоловіків і жінок, докладно описані нижче.

Очищення печінки в домашніх умовах вівсом

Овес корисний натуральний продукт, який оптимально підходить для профілактики печінкових захворювань. Народній медицині відомо більше десяти рецептів приготування очищувальних лікарських засобів на основі цього злаку, і кожен з них заслуговує поваги. Овес містить масу корисних природних компонентів, які дістануться вашому організму, якщо правильно його приготувати. Як показує практика, найкращий ефект забезпечують домашні відвари на свіжих неопрацьованих зернах. Щоб зробити таке народне ліки, вам потрібно:

  • товстостінна посудина об'ємом 3-4 літра;
  • стакан вівсяних зерен;
  • 3 000 мл гарячої, але не киплячої очищеної води (температура близько 85°C).

Процес приготування кошти для тюбажа:

1.Засипте овес в підготовлену ємність, залийте водою.

2.Помістіть каструлю в духову піч, заздалегідь розігріту до температури 140-150°, тривалість 2 години.

3.Вийміть ємність з печі, помістіть її в тепле місце. Не завадить укутати каструлю теплою курткою або товстим рушником.

4.Через 12 годин готовий відвар процідіть і відіжміть зерна.

Коли з приготуваннями буде покінчено, можете приступати до чищення печінки. Щоб отримати бажаний результат, суворо дотримуйтесь схему лікування. Протягом перших семи днів потрібно приймати відвар строго по 50 мл рівно за 20 хвилин до їжі. З другого тижня починайте збільшувати дозу. Щодня додавайте по 5 мл, поки не дійдете до 140 мл Максимальна доза повинна бути досягнуто на 25-й день. Після цього продовжуйте пити по 140 мл відвару перед кожною трапезою протягом 5 тижнів. Загальна тривалість курсу чищення печінки складе 2 місяці.

Чистка буряком

Методика профілактичного чищення печінки буряком вважають однією з найбільш щадних. Якщо ви зважилися випробувати її на собі, беріть ручку і записуйте схему. Першим ділом вам знадобиться:

  • вода очищена – 3 500 мл;
  • буряк середнього розміру – 2 шт.;
  • грілка (бажано електрична).

Готуємо народне засіб для комплексного очищення печінки в домашніх умовах:

1. Ретельно промиваємо буряк, не видаляючи шкірку і хвостик.

2. Кладемо коренеплід у велику каструлю, заливаємо літром води і запам'ятовуємо цей рівень. Для цього можна використовувати лінійку.

3. Додаємо ще 2 літри води, ставимо каструлю на конфорку з вогнем середньої інтенсивності і варимо до того моменту, коли вода не опуститься до рівня, який ви виміряли за допомогою лінійки.

4. Виймаємо буряк, пропускаємо її через дрібну тертку (не прибираючи шкірку), і відправляємо назад у відвар.

5. Ставимо на мінімальний вогонь і засікаємо ще 20 хвилин.

6. Проціджуємо отримане народне засіб.

Переходимо безпосередньо до процедури очищення печінки в домашніх умовах. Через півтора-дві години після сніданку випийте 150 мл бурякового відвару, ляжте на правий бік, підклавши під нього грілку, і проведіть в цій позі близько півгодини. Після цього займіться домашньою роботою або легкими фізичними вправами. Через 2 години пообідайте. Ще через 2 години повторіть процедуру. Пийте буряковий сік щодня, і через два тижні помітите поліпшення стану.

Магнезією

Домашні народні засоби для чищення печінки на основі магнезії – не що інше, як натуральні очищувальні проносні. Корисні компоненти, що містяться в магнезії, слабо всмоктуються шлунком і кишечником. Вони проходять через печінку, потрапляючи в кров. За рахунок цієї особливості і забезпечується очищаючий ефект. Розчин магнезії виводить з організму шкідливі солі, важкі метали та інші небезпечні речовини. Щоб приготувати це ліки, вам потрібно:

  • порошок магнезії – 60 г;
  • тепла вода – 250 мл;
  • лимонний сік – 40 мл

Розчиніть порошок у воді і ретельно перемішайте. Повинен вийти гірко-солоний розчин. Щоб було приємніше пити, додайте лимонний сік. Вживати цей засіб потрібно по 140-160 мл 2 рази на день протягом двох-трьох тижнів. В ході чищення печінки цим народним засобом будуть виходити білірубінові камені і холестеринові бляшки. Коли це закінчиться, можете закінчувати профілактику.

Оливковою олією

Рослинні жири, які містяться в оливковій олії, відрізняються потужним жовчогінним ефектом. Знавці народної медицини помітили це властивість кілька століть тому, і з тих пір широко використовують його для очищення печінки в домашніх умовах. Схема профілактичного курсу така: щоранку за півгодини до сніданку потрібно випивати 30 мл оливкової олії, виготовленого за технологією холодного віджимання. Для посилення ефекту фахівці рекомендують додавати 10 мл лимонного або грейпфрутового соку. За 3 тижні такої чистки з організму виходить застояна жовч і токсини.

Дізнайтеся, як почистити печінку іншими способами.

Щадна чищення печінки травами в домашніх умовах

Самим делікатним методом очищення печінки в домашніх умовах вважають тюбаж з сорбітом і шипшиною. Дана методика передбачає систематичне застосування спеціального народного засобу протягом декількох тижнів. Щоб приготувати це ліки, вам потрібно наступне:

  • очищена вода – 500 мл;
  • сорбіт – 65 г;
  • ягоди шипшини – 50 р.

Профілактика печінкових захворювань шипшиною і сорбітом – правильний порядок дій:

  • настояти шипшина в невеликій ємності з 500 мл теплої води (це займе близько 12 годин);
  • налити в стакан 200 мл отриманої настойки, додати сорбіт;
  • випити отриману суміш;
  • запити залишками настоянки шипшини;
  • повторювати цю процедуру щодня, до повного очищення від токсинів.

Дізнайтеся більше методів лікування печінки народними засобами в домашніх умовах.

Відео: як почистити печінку народними засобами

ОЧИЩЕННЯ ПЕЧІНКИ || народне засіб

Відгуки

Беата, 34 рокиДва роки тому виявилися проблеми з печінкою. Звернулася в лікарню, лікарі призначили купу медикаментів, серед яких антибіотики, протизапальні і т. д. Вилікувалася за тиждень, але мені сказали, що потрібна профілактика. Лікар пояснив, як чистити печінку вівсом. Я прислухалася, і зараз кожні 6 місяців повторюю курс тюбажа. Організм повністю очистився від токсинів. Самопочуття чудове!
Заріна, 37 роківТри місяці тому відчула, що потрібна чистка печінки (божевільний спосіб життя не дозволяє харчуватися правильно). Знайома порадила відмінне народні ліки для тюбажа в домашніх умовах – настоянку на шипшині з сорбітом. Переписала рецепт і почала приймати за схемою. За 3 тижні це засіб підняв мене на ноги.
Вікторія, 27 роківВирішила вести здоровий спосіб життя. Зайнялася спортом, сіла на дієту. Також мені порадили провести чистку печінки. Знайшла делікатну методику тюбажа з використанням магнезії, навчилася готувати лікувальний розчин і почала профілактику. Протягом двох тижнів з мого організму виходили шлаки і токсини. Зараз відчуваю себе чудово! Просте народний засіб допомогло мені досягти мети!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!