Ознаки поліпів у кишечнику

Надмірне розростання слизової оболонки органів травлення триває роками. У більшості пацієнтів поліпи в кишечнику виявляють при випадку, коли вони доходять на обстеження з інших приводів. Злоякісні стають 10-30% таких пухлин, тому лікарі закликають видаляти навіть маленькі новоутворення. Їх поява не впливає на функцію стравоходу. Симптоми і прояв подібних проблем частіше виникають вже на поздниках стадіях, поряд з ускладненнями. Лікування проводять хірургічними методами.

Симптоми і ознаки

Симптоми розрослися поліпів у кишечнику вимагають хірургічного втручання. Радикально діючих ліків для такої патології не існує. Пухлини на тонкій ніжці захоплюють электрохирургической петлею, відсікають. На широкій ніжці – піддають висіченню. Деякі конфігурації видаляються при ендоскопії або припікання. Безсимптомні пухлини до переродження в злоякісну стадію визначають методом колоноскопії. Пацієнтам з доброякісними новоутвореннями обстежитися потрібно кожні 3 роки. Повинні насторожити:

  1. Больові відчуття в животі, дискомфорт при спорожненні.
  2. Кров на поверхні калу, в його складі.
  3. Виділення слизу під час і крім дефекації.
  4. Утруднене просування калових мас, що перемежовується з рідким стільцем.
  5. Часті позиви до дефекації.
  6. Прощупываемые пухлиноподібні утворення при огляді.

В товстій кишці

Неспецифічні симптоми поліпів дорослих можуть помилково приймати за геморой. Одиночні і множинні пухлини в товстій кишці діагностують у 15-20% громадян. У дітей причину кровотечі виявити складніше: це необов'язково проблеми в кишечнику. У багатьох пацієнтів новоутворення виявляють з лівого боку товстої кишки. Вони схожі на гриб з тонкою або товстою ніжкою. Можуть розростатися до 5-6 см, провокують коліт, захворювання ободової кишки. При типових симптомах служать підказкою поздовжні смужки крові, слизу на кале.

У прямій кишці

Пухлини цього відділу ШКТ протягом тривалих періодів часу можуть нічим себе не видавати. У більшості випадків вони виявляються після 50 років при ендоскопічних дослідженнях. Запалення або пошкодження цілісності новоутворення змінює картину. Ознаки поліпів прямої кишки тоді стає важко не помітити. Це рясні криваві і слизові виділення. Потрібно терміново звертатися до проктолога. Поліп в прямій кишці доктор зможе виявити на дотик.

Сигмовидної

Калові маси тут збираються перед подальшим просуванням. Слизова встигає вбирати токсини і канцерогени при нездоровому способі життя людини. Слабка перистальтика погіршує справу. Основний ознака новоутворення на слизовій органу — регулярні запори, що змінюються діареєю без явних причин. Неприємності доставляють відрижка, роздувся живіт. Можуть виділятися кров, слиз, гній.

У тонкій кишці

Доброякісні новоутворення тут діагностують втричі рідше, ніж злоякісні. Пухлинна статистика у жінок випереджає показники сильної статі. Одиночні і множинні пухлини можуть виникати одночасно з іншими органами травлення. Ще у стадії доброякісної обертаються ускладненнями — кровотечами, заворотами, порушенням цілісності стінок, впровадженням однієї частини тіла в іншу.

Відео

Якщо виявляється одна пухлина, у третини пацієнтів спостерігають множинні новоутворення. Поліпоз вражає уяву навіть на фото і відео. В реальності хвороба супроводжується ускладненнями. Симптоми захворювання — кровотеча, слизові виділення, почастішання дефекації, виснаження організму, недокрів'я. Пухлини можуть випадати з анального отвору, порушуватися.

Поліпи товстої кишки

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!