Як перевести pdf в jpeg формат. Як конвертувати файли або документи онлайн або з допомогою програми

Людина може зіткнутися з проблемою, коли наявний файл знаходиться в незручному форматі і його необхідно переконвертувати. Часто це відбувається з документами у форматі pdf, рідний програмою для них є Acrobat Reader. Причин для перекладу початкового формату в картинку може бути кілька, способів конвертувати pdf в jpg теж.

Як конвертувати pdf в jpeg

Для виконання конвертації можна використовувати кілька способів. Кожен з них по-своєму зручний, кінцевий результат буде однаковим – ви отримаєте графічне зображення замість вихідного формату. Конвертувати pdf в jpeg можна через спеціальні програми для перетворення, через безкоштовні онлайн-сервіси або за допомогою вбудованих інструментів самої операційної системи. Останній варіант виконується дуже легко, якщо необхідно перевести пдф в jpg тільки для однієї або пари сторінок. Виконується конвертування наступним чином:

  1. Відкрийте з папки-джерела файл у форматі ПДФ.
  2. Відрегулюйте масштаб так, щоб на екрані містилася вся необхідна вам інформація.
  3. Далі на клавіатурі знайдіть кнопку PrtScr, натисніть її. Система створить знімок екрана, збереже його в буфері обміну.
  4. Вам знадобиться будь-який графічний редактор. Можна скористатися стандартним додатком Paint.
  5. Відкрийте програму, створіть новий документ і виконайте натиснення комбінації кнопок «Ctrl+V» або, через пункт «Правка» клікніть по рядку «Вставити».
  6. З'явиться зображення екрану зі станицею з файлу ПДФ. У вас буде можливість обрізати краю знімка, щоб на картинку не потрапили елементи інтерфейсу.
  7. Далі необхідно клацнути по кнопці «Зберегти». За умовчанням програма використовує формат PNG, тому не забудь внизу вікна вибрати варіант JPG.
  8. Спосіб повністю безкоштовний, можна повторити цю процедуру необхідну кількість разів.

Переклад з pdf в jpeg онлайн

Якщо сторінок в документі багато і кожну скрін бажання немає, то можна перевести з pdf в jpeg онлайн на спеціальних сайтах. Варіантів таких сервісів дуже багато, необхідно в пошуковій системі вбити запит виду «pdf2jpg» і перед вами буде широкий вибір варіантів для форматування файлу. Більшість з них працює за дуже простим принципом:

  1. Через спеціальне поле вам запропонують завантажити джерело.
  2. Далі потрібно буде вказати пошту, на яку прийде кінцевий результат, або відразу ж натиснути на кнопку «Convert».
  3. Якщо файл не буде відправлений вам на імейл, то з'явиться посилання для скачування, і ви зможете зберегти документ в зручне для вас місце.
  4. Сервіси працюють на безкоштовній основі з необмеженою кількістю сторінок.

Програма для конвертації pdf в jpeg

Якщо у вас часто виникає необхідність перевести файли з ПДФ, то можна встановити спеціальний софт, який на це розрахований. Програма перекладу pdf в jpeg може бути безплатною або з вимогою придбати ліцензію. Таке ПЗ, як правило, не має складного інтерфейсу, дуже легка в управлінні. Щоб перевести файл ПДФ можна використовувати один з нижчеописаних варіантів програми.

STDU Viewer

Самий доступний і популярний конвертер pdf в jpg – STDU Viewer. Найпростіший і надійний спосіб, якщо потрібно змінити велику кількість сторінок. Встановити додаток слід, якщо далі ви будете часто працювати з даним форматом. Програма поширюється на безкоштовній основі, спосіб поміняти формат наступний:

  1. Відкрийте файл через програму.
  2. Виберіть далі пункт «Файл» рядок «Експортувати» і клацніть по «Як графічний файл».
  3. У наступному вікні просто встановіть потрібний формат документа для збереження, напишіть назву і вкажіть папку.
  4. Натисніть «Готово».

PDF-XChange Editor

Це ще одна безкоштовна програма для Windows, яка надає весь необхідний функціонал тим, хто шукає, як перевести pdf в jpeg. PDF-XChange Editor працює тільки з даним типом документів, але завдяки цьому видає прекрасну швидкість конвертації. при необхідності ви можете не тільки перевести дані, але і обробити їх. Якщо вам захочеться використовувати Pro версію програми, то за неї доведеться заплатити. Утиліта надає можливість:

  • налаштовувати масштаб;
  • підкреслювати олівцем цікаві моменти в тексті, робити стрілки, рамки, криві;
  • виділяти маркером, закреслювати важливі місця книги.

Total PDF Converter

Якщо попередні варіанти програм вам не підійшли, то можете спробувати перевести книгу за допомогою Total PDF Converter. Інтерфейс дуже доброзичливий до користувача, присутня російська локалізація, що значно спрощує роботу з додатком. Перекласти книгу в картинку можна наступним чином:

  1. Зліва ви знайдете провідник, через який можна вибрати книгу. Через нього ви побачите всі дані: дата зміни, розмір, атрибути, заголовок, тип, ім'я і т. д.
  2. Потім необхідно клікнути «Конвертувати в JPEG».
  3. Програма може провести експорт всіх сторінок на одному зображенні, або кожного окремо.

Відео: як перевести pdf в jpeg

Як з формату pdf перенести зображення в jpg

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!