Еквалайзер для Windows 7

Багато користувачів цінують якісне, об'ємне звучання зі своїх колонок. Аудіо складова важлива у всіх сучасних фільмах, музичних треках і навіть іграх. Не завжди звучання залежить тільки від самих динаміків, деколи добитися потрібного результату допомагає еквалайзер для комп'ютера, який треба вміти налаштовувати.

Що таке еквалайзер для ПК

Еквалайзер для Windows 7 представляє собою віртуальний мікшерний пульт, який дозволяє регулювати співвідношення кількості високих, середніх і низьких частот з колонок. Як правило, він встановлюється автоматично разом з аудіо драйвера для звукової або материнської карти. У результаті відкривається можливість управляти якістю звуку з динаміків, включати додаткові ефекти оточення, налаштування мікрофону і навушників, стереосистеми.

Де завантажити еквалайзер на ПК

Як правило, еквалайзер для системи Windows 7 автоматично встановлюється разом із драйверами для аудіокарти (або материнської плати, якщо звук вбудований в неї). У більшості випадків інсталюється забезпечення від Realtek HD Audio, яка надає інструменти для керування звуком в системі. Такий софт допомагає ОС правильно визначати підключені пристрої, передній і задній виходи для динаміків, мікрофону. Скачати драйвер можна з офіційного сайту розробників, але частіше він йде в комплекті з диском материнської плати.

При бажанні можна використовувати сторонні рішення, які іноді надають більш широкий, гнучкий функціонал для регулювання звуку. Програма еквалайзер виконує ті ж самі основні функції, що і вбудований варіант. У цьому випадку самим популярним рішенням вважається гаджет для робочого столу, який постійно з'являється на ньому. Такі віджети легко знайти в інтернеті, всі вони поширюються на безкоштовній основі. Деякі з них пропонують додаткове оформлення для робочого столу, створюючи візуальні ефекти в такт музиці.

Як налаштувати еквалайзер в Windows 7

Після установки драйвера на панелі завдань не завжди з'являється налаштування еквалайзера на комп'ютері. Щоб виправити цю ситуацію, проведіть додаткові маніпуляції через панель управління ПК. Для цього:

  1. Натисніть на меню «Пуск».
  2. Відкрийте розділ «Панель управління».
  3. Знайдіть пункт «Звук», клікніть по ньому.
  4. На вкладці «Відтворення» повинен відображатися мітка «Динаміки». Клацніть по іконці і натисніть кнопку «Властивості».
  5. Перейдіть у вкладку «Покращення» і поставте прапорець навпроти «Еквалайзер».

Після цих маніпуляцій при натисканні на панель завдань буде відображено значок звуку, при натисканні на який система перенаправляє вас в еквалайзер для Windows 7. Не завжди змінені настройки системи звучання однаково добре підходять для музики та перегляду фільмів. Для таких випадків можна використовувати внутрішні інструменти, наприклад, в Windows Media Player. У налаштуваннях ви можете виставити необхідний спектр звучання.

Найскладнішою вважається налаштування еквалайзера на бас, особливо, якщо у вас не дуже якісні динаміки. Краще виставити акустику на той рівень гучності, який ви вважаєте звичним для прослуховування аудіо і піднімати перші три повзунка мікшера, поки не з'явиться якийсь «хрипіння» або «тріск» з динаміків. Якщо воно почалося, то опустіть на пару міліметрів кожний з повзунків – це і буде оптимальна настройка низьких частот для вашої системи.

Відео: як встановити графічний еквалайзер на робочий стіл

Якщо ви хочете прикрасити свій робочий стіл комп'ютера з допомогою візуальних ефектів, які генерує графічний еквалайзер, стандартний софт, инсталлируемый разом з драйвером, забезпечити такий функціонал не здатний. Використовуйте додаткові програми. Перегляньте відео нижче, щоб вивчити інструкції з встановлення такого на екран робочого столу.

NeonVisual - еквалайзер для робочого столу windows

Як зробити еквалайзер на робочому столі

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!