Як видалити листування в скайпі

Skype став одним з найпопулярніших засобів зв'язку, він підтримує відео або звичайне спілкування між близькими родичами і партнерами. Функціонал системи завоював великий сегмент користувачів персональних комп'ютерів, так і мобільних девайсів. Іноді у людей виникає питання, як видалити старі повідомлення в скайпі, щоб приховати їх назавжди.

Як видалити повідомлення в скайпі на комп'ютері

Причини, по яким може виникати потреба у приховуванні старих діалогів, різні. Це збереження приватності спілкування, приховування розмов у неробочий час та інші. Існує кілька варіантів, як в скайпі видалити бесіду. Перша – очищення повністю всієї історії з програми. Після цього не буде ні одного старого повідомлення з усіма контактами. Другий спосіб, як можна видалити листування в скайпі, – використання сторонніх додатків, які мають більш гнучку систему настройки. Так ви зможете провести очищення тільки діалогу з однією окремою людиною.

При процедурі видалення листування стирається повністю, а відновити її, використовуючи інструменти самої програми, не вийде. Враховуйте це, якщо раптом в історії зберігаються важливі дані: створіть резервну копію. Можна використовувати при бажанні сторонні програми, якщо необхідно повернути вилучені діалоги. Нижче описані варіанти, як прибрати листування в скайпі.

Способи видалити листування в скайпі з однією людиною

Хочете стерти деякі фрази з діалогу з конкретною людиною? Можна зробити це за допомогою вбудованої функції самого скайпа. Процедура зручна тільки за умови, якщо потрібно очистити невеликий шматок листування. Інструкція, як стерти спілкування з одним співрозмовником:

  1. Перейдіть на потрібну розмову.
  2. Клікніть по підлягає видаленню фразі правою кнопкою.
  3. У випадаючому меню натисніть «Видалити».
  4. Щоб приховати фрази співрозмовника, попросіть його зробити цю ж процедуру зі своїми записами.

Для всіх власників комп'ютерів на системі Mac OS (продукція компанії Apple), існує метод більш простий. Як на «Маці» видалити відразу всю бесіду:

  1. Виберіть контакт, утримуйте клавішу "Ctrl".
  2. З'явиться меню, в якому необхідно натиснути "Видалити повідомлення" / "Delete Conversation".
  3. Підтвердіть дію.

Для власників макбуков можна скористатися ще один спосіб. На бічній панелі виберіть розділ «Розмови» і клацніть по пункту «Очистити недавні». Підтвердіть дію, і діалог зникне зі списку розмов, але самі репліки залишаться на комп'ютері. При необхідності їх можна буде відновити. Цей метод доступний і для власників Windows. Потрібно клікнути правою кнопкою на бесіду, вибрати пункт «Приховати».

Ще один спосіб, як видалити листування в Скайпі з однією людиною – використання сторонніх утиліт. Найпоширенішими, вважаються перевіреними Skype chat helper, SkHistory. Перед кожним використанням рекомендується зберігати резервну копію всієї історії з вашого облікового запису. Нижче розглянутий варіант стирання за допомогою Skype chat helper:

  1. Скачайте, встановіть програму.
  2. Закрийте Скайп, запустіть виконуючий файл.
  3. У вікні з'явиться два поля. На полі "Username" введіть свій логін, в "Contact" – співрозмовника.
  4. Клацніть по напису "Remove chat history", вся історія з цією людиною буде видалено. Повинно з'явитися повідомлення, що підтверджує це дія.

Як видалити всі повідомлення в скайпі відразу

Багато людей використовують свій особистий Скайп на роботі для ведення листування. При зміні робочої машини (ПК), перехід на іншу посаду або звільнення слід знати, як видалити всю переписку в Скайпі з комп'ютера. Це робити необхідно за тим же ПК, за яким ви вели спілкування, тому що всі діалоги зберігаються на ньому, а не в хмарному сервісі. Самою програмою передбачено повне очищення історії діалогів з усіма контактами. Процедура, як видалити листування в Скайпі, наступна:

  1. Увійдіть у додаток під своїм логіном.
  2. Натисніть на розділ верхнього меню «Інструменти».
  3. Натисніть на пункт «Налаштування».
  4. Виберіть вкладку «Чати і СМС».
  5. У списку, що відкриється після натискання, виберіть розділ «Настройки чату».
  6. Перейдіть в праву панель, натисніть «Відкрити додаткові параметри».
  7. У відкритому підменю знайдіть рядок «Зберігати історію...».
  8. Праворуч від цього напису буде опція «Очистити історію».
  9. Натиснувши на неї, ви зможете повністю стерти всі дані спілкування з Скайпу.

Враховуйте, що видалення відбувається тільки на вашому комп'ютері, повністю всі записи спілкування залишаться збереженими у вашого співрозмовника. Можливості видалити історію в усіх боків не існує. У тому ж меню можна налаштувати особливості зберігання ваших розмов, наприклад, вони будуть автоматично очищатися через два тижні або місяць. Також ви можете заборонити Скайпу взагалі зберігати ваше спілкування з іншими людьми, якщо вибрати пункт «Не зберігати».

Як видалити історію в скайпі на телефоні або планшеті

Сучасні операційні системи на смартфонах, планшетах підтримують установку і використання Skype, тому питання з видаленням діалогів із спілкування актуальна і для цих мобільних пристроїв. Процедура відносно проста:

  1. Запустіть програму, виберіть потрібний контакт.
  2. Натисніть пальцем на нього і потримайте, поки не відобразиться меню.
  3. Виберіть рядок «Видалити з недавнього».

Якщо вам необхідно повністю стерти історію з програми, необхідно очистити дані програми. Щоб цього домогтися, потрібно зробити наступні дії:

  1. Перейдіть в налаштування пристрою (телефону, планшета).
  2. Зайдіть в розділ «Додатки».
  3. Знайдіть серед встановлених програму Skype.
  4. Клікніть на нього, виберіть «Стерти дані». Далі після цієї процедури будуть видалені всі повідомлення, логін, пароль.

Існує ще один варіант більш радикального стирання всього спілкування з Skype – деінсталяція. Необхідно в тому ж розділі з додатками натиснути «Видалити» і пристрій зітре всі дані. Пам'ятайте, що ви можете абсолютно безкоштовно заново завантажити програму з офіційного магазину Google Play. Потрапити в свій аккаунт вам вдасться з тієї ж пари логін/пароль, але відомостей про спілкування в ньому вже не буде.

Дізнайтеся,як відкрити ММС-повідомлення на телефоні.

Відеоурок: як видаляти повідомлення в скайпі

Як видалити листування Skype (Скайп)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!