Очищення кишечника солоною водою

Відходи і шлаки накопичуються в нашому організмі протягом багатьох років. Вони викликають інтоксикацію, в результаті чого з'являється безліч хвороб. В основі оздоровлення всього організму лежить чистка ШКТ, ефективним способом вчинення якої є очищення кишечника з солоною водою. В результаті організм позбавляється від непотрібної йому бруду і починає приводити в порядок роботу всіх органів.

Суть і принцип дії методики індійських йогів

Простий і легкий метод самостійного очищення кишечника - чистка солоною водою. Своєю появою цей спосіб зобов'язаний індійським йогам, які називають його «Шанк-Пракшалана». Дослівний переклад цієї назви «дія раковини». Вода з сіллю практично не всмоктується організмом, а проходить через нього, ніби через раковину. Головний плюс такого методу - він дозволяє очистити практично всі відділи шлунка і кишечника.

Суть очищення кишечника методом Шанк-Пракшалана полягає в тому, що людина випиває натще спеціально приготовлену солону воду. Сіль змушує воду не просто виходити з організму з сечею, а спрямовуватися в порожнину кишечника, в результаті відбувається глобальна чистка, під час якої всі токсини і шлаки виходять з водою.

Показання до використання солоної очищення

Застосовувати солону очищення кишечника слід у таких випадках:

  • Ваша мета - схуднути. Вихід з організму шлаків і токсинів сприяє зниженню ваги на кілька кілограм. У результаті чищення кишечника відбувається поліпшення роботи травного тракту, поліпшується метаболізм, що призводить до позбавлення від зайвого вантажу.
  • Ви страждаєте від запорів. Солона чистка налагодить роботу шлунку і кишечника і зведе виникнення запорів до мінімуму.
  • Після їжі відбувається метеоризм і здуття живота.
  • У вас є необхідність нормалізації роботи органів шлунково-кишкового тракту.
  • Ви хочете зберегти здоров'я кишечника на довгі роки.

Процедура очищення кишечника в домашніх умовах

Чистку солоною водою Шанк-Пракшалана слід робити після ранкового пробудження. Очищення проводиться так: натщесерце випивають склянку солоної води і виконуються прості фізичні вправи, щоб допомогти воді просуватися через кишечник. Далі знову випивається вода і робляться вправи. Це повторюється, поки не буде випито весь приготовлений розчин.

Зазвичай до моменту спорожнення випивається шість склянок. Після шостого склянки у вас з'явиться бажання спорожнити кишечник. Чим більше води ви п'єте, тим чистішим з кожним разом вона виходить з кишечника. У кінцевому підсумку на виході ви повинні отримати чисту воду. Як тільки ви помітите, що вода дійсно стала чистою, значить, процедура Шанк-Пракшалана підійшла до кінця.

Під час виконання процедури йоги не радять використовувати туалетний папір. Солона вода дратує анус, а груба туалетний папір посилить неприємні відчуття. Плюсом буде використання теплої води, замість паперу. Після миття водою корисно змастити анальний отвір рослинним маслом або жирним кремом – це трохи зменшить роздратування від чищення солоною водою.

У загальній кількості може піти близько 15 склянок води на всю процедуру, це залежить від ступеня забруднення кишечника. Не слід пити більше 3 літрів солоної води за один раз. Коли ви помітите, що виходить прозора вода, можете випити 2-3 склянки теплої, але вже не солоної води. Перед закінченням процедури очищення кишечника солоною водою потрібно очистити шлунок і вимкнути сфінктер, для цього викличте блювоту. Відпочиньте 30-60 хвилин перед прийомом їжі. Спосіб чищення кишечника способом Шанк-Пракшалана неприємний, але зате користь організму від нього величезна.

Рецепт приготування засобу

Для чищення організму методом Шанк-Пракшалана потрібна тільки сіль і вода. Профільтруйте і прокип'ятіть воду – це обов'язково. Не пийте її холодною, вона повинна бути або злегка підігрітою, або кімнатної температури. Приблизно 40 градусів – оптимальна температура. Сіль візьміть звичайну кухонну, але ще краще придбати сольове проносне – це додатковий плюс. Пропорції розчину такі: на 1 літр води 1 столова ложка солі. Всього буде потрібно 2-3 літри солоної води. Корисно додати сік одного лимона, від цього ефективність розчину трохи збільшиться.

Спеціальні вправи

При проведенні чистки солоною водою слід виконувати такі вправи:

  1. Станьте прямо і покладіть ноги на ширині плечей. Переплетіть пальці на руках, розгорніть долоні вгору і підніміть їх над головою. Далі глибоко вдихніть, піднімаючись на носках і затримавши погляд на долонях. У такому положенні протримаєтеся стільки, скільки зможете затримати дихання. Під час видиху опускайтеся на стопи, розслабте і опустіть руки. Повторюйте ці рухи 4-5 разів. Вони благотворно діють на шлунок і трохи розтягують товстий кишечник.
  2. Продовжуйте стояти прямо, знову сплетіть пальці і підніміть руки над головою долонями вгору. Зробіть нахили вправо-вліво, дивлячись на свої руки. Потрібно виконати 8 нахилів в кожну сторону. Такі рухи приводять в тонус кишечник.
  3. Знову станьте прямо, руки з боків, ноги нарізно. Повертайте верхню частину тулуба вправо, дивлячись через праве плече. Праву руку заведіть за спину, а ліву поставте на праве плече. Аналогічно зробіть поворот вліво. Руки не напружуйте. Повторіть по 8 таких рухів в кожну сторону.
  4. Ляжте на живіт і широко розставте ноги. Тіло підніміть вгору на випрямлених руках. Подивіться через праве плече на ліву п'яту, а потім через ліве – на праву. Повторювати вправу потрібно по 8 разів в кожну сторону. Такі рухи масажують кишку і сприяють появі позивів до дефекації.
  5. Сядьте навпочіпки, руки поставте на коліна. Праве коліно опустіть на підлогу до лівої ноги, а ліву ногу утримуйте притиснутою до живота так, щоб вона тиснула на живіт. Аналогічно повторіть з іншого боку. Всього – 8 разів. Ці рухи прискорюють прохід води від шлунка до анусу.

Зверніть увагу, що вищеописані вправи під час чищення кишечника водою потрібно робити тільки в такому порядку. Коли ви виконуєте ці рухи після склянки води, відбувається послідовна роботи різних м'язів сфінктерів організму. Тільки виконані в правильному порядку, вправи допомагають їх відкрити, в іншому випадку користь від рухів буде мінімальною. Як правильно робити ці рухи під час чищення кишечника дивіться у відео:

Відео: вправи для Шанк Пракшаланы - як правильно робити чистку Пракшалану самостійно вдома

Перший прийом їжі після чищення

Після чищення кишечника Шанк-Пракшаланой вживайте їжу не раніше, ніж через 30 хвилин. Але й залишати організм надовго пустувати теж не можна, снідайте не пізніше, ніж через годину. Цей прийом їжі повинен складатися з вареного рису на воді з топленим маслом або без нього. Рис потрібно дуже добре розварити, сіль або цукор додавати не можна. Кашу можете трохи розбавити томатною пастою, щоб вона була не дуже сухий. Більше вживати ніяких продуктів не можна. На протязі 1-2 годин після сніданку пити не можна.

Наступний раз поїсти корисніше всього через 3 години після першого прийому їжі. Є можете хліб, каші, сир, овочі. Небажано весь день вживати рибу, м'ясо, тваринну їжу, фрукти, солодощі, кава, какао, міцний чай. Солодощі і тваринну їжу не можна їсти і на наступний день. Тільки через добу після Шанк-Пракшаланы дозволяється повернути організм до звичного раціону.

Періодичність виконання процедур Шанк-Пракшалана

  • Проводити очищення солоною водою потрібно, коли є необхідність. Його середня періодичність – чотири рази на рік, кожен раз при зміні пори року.
  • Щоб очистити навіть дуже сильно забруднене кишечник, доведеться зробити 2-3 процедури. Далі слід повторити як мінімум раз на рік.
  • Деякі йоги пропонують очищати організм солоною водою раз на 15 днів, але це під силу лише самим завзятим ентузіастам.
  • Людям, що страждають запорами, корисно робити таку процедуру кожну тиждень, але тільки з 6 склянками води. Тоді шкідливі речовини будуть виходити за 1-1,5 години.
  • Шанк-Праклашану використовують і замість клізм по мірі необхідності.

Протипоказання

Перед чищенням кишечника солоною водою потрібно пройти консультацію у лікаря. Заборонено проводити Шанк-Праклашану в таких випадках:

  1. При наявності виразки, гастриту, панкреатиту, дизентерії та інших гострих хвороб ШКТ.
  2. Якщо ви страждаєте серцевими нападами, гіпертонією, високою температурою.
  3. Під час вагітності і критичних днів.
  4. Людям з онкологічними хворобами.
  5. При целіакії.

Очищення кишечника солоною водою з лимоном по Малахову

Крім індійських йогів, чистку кишечника водою пропонує також Малахов. Тільки в цьому випадку воду слід пити, а робити нею клізми. Щоб приготувати необхідний розчин, до 2 л прокип'яченої води додайте сік половини лимона (1 ст. ложка). Можете замінити лимон 4-6 процентним яблучним оцтом. Приготоване речовину потрібно залити в кухоль Есмарха. Далі повісьте її на висоті півтора метра. Наконечник трубки слід змастити маслом, щоб легше заходив в анус.

Коли приготування до процедури будуть закінчені, потрібно прийняти колінно-ліктьове положення, таз потрібно розташувати вище плечей. Трубку ввести в кишечник наскільки можна глибоко – 25-50 див. Для початку вистачить і 5-10 див. Живіт слід розслабити, дихати бажано ротом. Процедуру найкраще проводити ввечері перед сном або після дефекації.

Відео: як правильно зробити клізму

Проведення очищення з допомогою клізм – не найприємніше заняття. Щоб зменшити неприємні відчуття і домогтися максимальної користі від проведення процедури, подивіться наступне відео:

Малахов і клізма.mp4

Відгуки про ефективність методики очищення

Ігор:«Проводив чистку кишечника методом Шанк-Пракшалана і залишився задоволений. Проносні клізми і не очищають настільки добре, як солона вода. Сам процес не дуже приємний, шлунку і кишечнику спочатку важко, але зате потім дійсно відчуваєш позитивний ефект».
Юлія:«Дуже хотіла схуднути, але від дієт і фізичних вправ користі було небагато. Подруга порадила почистити кишечник солоною водою, в результаті я дійсно після чищення схудла. А ще пройшли неприємні відчуття після прийому їжі. Так що, і схуднути вдалося, і налагодити роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту».
Олена:«Вже третій рік роблю чистку кишечника за методом Шанк-Пракшалана. Роблю регулярно кожні чотири місяці, ефект помітний – пройшли постійні розлади кишечника, проблеми з шкірою, покращилося самопочуття».
Василь:«Нещодавно завершив комплекс процедур по очищенню кишечника, результат мені сподобався. Солона вода все відмінно вимиває, напевно, так ретельно більше ніщо не здатне очистити організм. Налагодилася робота кишечника, вдалося трохи схуднути».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!