Спортивні ролики для хлопчиків і дівчаток - кращі моделі з характеристиками

Поширеним екстремальним видом спорту є роллінг. Щоб навчитися швидко кататися, виконувати з'їзди по сходах і перестрибувати через бордюри, купуйте надійні і зручні спортивні ролики. Як і звичайні моделі, вони складаються з черевика, рами, коліс, манжети, а також всіляких кліпс і шнурівки.

Як вибрати спортивні ролики

Вирішивши купити універсальні, трюкові або інші ролики спортивні, вивчіть аспекти грамотного вибору. Візьміть до уваги наступні критерії:

  • Визначтеся з конструкцією. Для дорослих існує кілька варіантів спортивних роликів, наприклад, для агресивного катання, бігові. Непоганим вибором стануть ролики-трансформери з можливістю зміни рам з колесами на леза для льоду. Для дитини можна придбати розсувні роликові ковзани. Дитяча конструкція з висувним носком може збільшуватися в довжині на 5 див.
  • Черевики. Бувають жорсткими, м'якими. Перші виготовляються з пластика, а всередині для комфорту є м'який чобіток, який легко виймається для прання. Жорсткі черевики роликів володіють хорошою зносостійкістю, стійкістю до ударів і бічною підтримкою. Недоліком є їх тяжкість, що призводить до швидкої втоми ніг. М'які черевики більш комфортні, легше і володіють хорошою вентиляцією. Включають пластикову конструкцію, але полегшену. Всередині є м'який незнімний чобіток. Бічна підтримка слабкіше в порівнянні з жорсткими аналогами.
  • Рама. Основна несуча конструкція буває пластикової (композитної) і металевої (з різних сплавів алюмінію). Перший варіант більше комфорту при катанні за рахунок менших відчуттів вібрації, але поступається по міцності металевого аналога. Другий варіант рами більш жорсткий, завдяки чому толчковое зусилля передається краще. Правда, він має гірше амортизацію. Металева рама ідеальна для ролерів з великою вагою, тим більше при необхідності її можна зняти і замінити на нову. Пластикова конструкція не підлягає заміні, т. к. відлита з іншими елементами коньков.
  • Колеса. Їх вибір залежить від діаметру і жорсткості. Орієнтуйтеся на маркування, наприклад, 90/82А, де перші дві цифри означають діаметр, а інша частина – жорсткість.
    Великі колеса здатні забезпечити швидкий розгін і комфорт при їзді.
    Жорсткість впливає на зчеплення спортивних роликів з дорожнім покриттям: м'які колеса забезпечують підвищену маневреність, жорсткі – допомагають розвинути велику швидкість. Врахуйте, м'які колеса будуть стиратися швидше жорстких!
  • Підшипники. Вони маркуються ABEC 1, ABEC 3, ABEC 5 і т. д., де цифра говорить про клас точності виготовлення. Від нього залежить швидкість їзди і легкість обертання підшипників. Сучасні моделі роликових ковзанів часто оснащуються підшипниками 5 класу. Чим вище клас, тим більше вартість і менше зносостійкість роликів. Букви RT, AR, RS свідчать про повної герметичності, а Z, ZZ – означають, що конструкція має пилозахисні пластини.
  • Штатний гальма. Корисне пристосування, що кріпиться до рами. Розроблені спеціально для початківців ролерів, але ними користуються і досвідчені спортсмени. У слаломі, фрискейте штатний гальма заважає.
  • Щоб не помилитися з розміром, міряти спортивні ковзани потрібно в шкарпетках, які ви будете надягати для катання. Проводите примірку на праву ногу, т. к. правий коник оснащується гальмом. П'ятка повинна щільно прилягати до задника, а пальці ноги – ледь досягати краю. Міцно зашнуруйте черевики, застебніть застібку: спочатку нижню п'яткову, потім – верхню. Вставши на спортивні ковзани, ви повинні відчувати надійну фіксацію голеностопа і стабільність.

Види роликів

На сьогодні пропонує кілька видів роликових ковзанів, але при цьому всі вони чотириколісні. Детальніше про них:

  • Ролики для агресивного катання. Мають черевики з твердою і посиленою конструкцією на невеличких колесах і низькій рамі. Розвинути велику швидкість на них не вдасться, але вони підходять для виконання різних трюків, наприклад, з ними можна їздити по перилах, стрибати зі сходинок і долати перешкоди. Такий варіант малопридатний для навчання катанню.
  • Бігові. Це спортивні моделі, використовувані для швидкісної їзди. Часто їх використовують спортсмени-професіонали. Новачкові на таких роликах навчитися кататися буде складно. Вони сконструйовані так, що призначені тільки для прямої їзди, тобто маневреність у них невисока.
  • Для фрискейта (ФСК). Ці моделі роликових ковзанів відрізняються посиленим черевиком, відсутністю гальма і короткої рамою. Підходять для полуагрессивного катання. Є середнім варіантом між моделями для екстремалів і для фітнесу. У них можна кататися по місту, виконувати трюки і розвивати непогану швидкість.
  • Для слалому. Такі спортивні ковзани дуже схожі на моделі для фітнесу. За рахунок міцної конструкції вони витримують людей з великою вагою. Переваги полягають у посиленій підтримці і фіксації ноги. На моделях для слалому можна виконувати нескладні трюки. Недолік – висока вартість.
  • Фітнес. Найпоширеніші моделі роликів, призначені для комфортного, невимушеного катання.
    Вони більше всього підходять для новачків і найменших любителів роллинга.
    Такі конструкції легкі, зручні, добре управляються і при цьому здатні розвивати непогану швидкість. Мають колеса великого діаметру, щоб з легкістю долати нерівності доріг.
  • Спеціальні. Поширені дуже мало. До них відносяться такі моделі, як хокейні та позашляхові роликові ковзани. У перших передбачена шнурівка та інші вставки – вони дуже схожі на звичайні ковзани для хокею на льоду. Рама у них алюмінієва. Другі призначені для катання по поганих дорогах за рахунок двох збільшених коліс (часто надувних). Для новачків вони не підходять.

Для дівчаток

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

REACTION Rock Girl ERS0068032

1199 р.

Колір – рожевий, тип – розсувні, рівень підготовки – початківець, рама – композитні матеріали, діаметр коліс – 64 мм, жорсткість – 80А, тип підшипників –

ABEC 1, черевик – м'який, вага користувача – до 60 кг.

Розсувна конструкція, швидка фіксація на ногах, непогану якість виготовлення.

Невеликий діаметр коліс.

Для хлопчиків

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

REACTION Rainbow RN16B9R31

2499 р.

Колір – чорний, тип – розсувні, рівень підготовки – початківець, рама – алюмінієвий, діаметр коліс – 70 мм, жорсткість – 82А, черевик – м'який, вага користувача – до 60 кг.

Надійна рама, розсувна конструкція, м'які і комфортні черевики.

Не сама доступна ціна.

Жіночі

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Macroblade 84 W Anthracite/pink

12424 р.

Колір – рожевий, колеса – Rolleblade 85A, рама – алюмінієвий, застібка – п'ятковий ремінь, шнурівка, бакля, призначення – для ролерів з середнім рівнем підготовки.

Хороша якість, надійний захист для ніг від бічних ударів.

Висока вартість.

Чоловічі

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

REACTION Urban S17RS79941

5499 р.

Колір – чорний, призначення – фрістайл, рівень підготовки – середній, рама – алюмінієвий, діаметр коліс – 80 мм, жорсткість – 85А, черевик – жорсткий, підшипники – ABEC9, вага користувача – 100 кг, елементи фіксації – шнурівка, микрометрическая кліпса, алюмінієва бакля.

Жорсткі черевики надійно захищають ноги, покращений накат, хороша амортизація в п'яткової частини, підвищена маневреність.

Відсутній гальма.

Відео

Як правильно вибрати роликові ковзани

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!