Спринцювання содою для зачаття

Якщо довго не настає вагітність, жінка починає шукати різні методи вирішення цієї проблеми. Не тільки народна медицина, але і фахівці сходяться в одному: користь приносить процедура спринцювання содою, яка може проводитися самостійно в домашніх умовах.

Навіщо перед зачаттям робити спринцювання содою

Природа подбала практично про все – у внутрішніх жіночих статевих органах присутній высококислотная середовище. В ній гинуть всі відомі хвороботворні мікроорганізми, а в лужному вони відчувають себе чудово. Така середовище ідеальна і для чоловічих сперматозоїдів, адже в кислому настає їх швидка загибель. Якщо мікрофлора несприятлива, це легко виправити, використовуючи спринцювання содою для зачаття.

Багато жінок не знають, як правильно спринцюватися содою для зачаття. Ще один нюанс – коли проводити цю процедуру. Кислотність у піхву перед овуляцією знижується, тому настає сприятливий період для зачаття. В іншому випадку її зменшення недолговременно, а відновлення займає менше часу. Не вийде завагітніти і за умови, що насіннєва рідина володіє недостатнім рівнем рН або її кількості занадто мало, щоб нейтралізувати кислоту. У таких випадках лікар-гінеколог прописує спринцювання харчовою содою для зачаття.

Вода з содою, з яких робиться розчин для процедури, володіє яскраво вираженою лужною реакцією, тому спочатку потрібно проконсультуватися з фахівцем. Дослідження з тест-смужками допоможе точно визначити рівень кислотності піхви. Думка лікаря, як робити спринцювання содою для зачаття правильно, щоб не завдати шкоди здоров'ю, буде єдино вірним.

Як робити спринцювання

Необхідно знати, як спринцюватися содою, і дотримуватись рецептури розчину для процедури:

  • береться проста кип'ячена вода (1 л) кімнатної температури і харчова сода (5 м);
  • компоненти змішуються, поки сода повністю не розчиниться;
  • весь отриманий обсяг розрахований на один раз;
  • перед тим, як буде проводитися процедура, що виконується стерилізація наконечника спринцівки (груша).

Застосовувати метод спринцювання потрібно за наступною схемою:

  1. Спочатку вираховується менструальний цикл, щоб визначити фертильні дні, під час яких підвищуються шанси на зачаття.
  2. Встановлюється період овуляції, адже це той випадок, коли необхідно починати проводити процедури спринцювання содою.
  3. Лікарі дають важливий рада – цей спосіб найефективніший, якщо застосовувати його за кілька днів до овуляції і після її завершення.
  4. Процедура не може проводитися частіше, ніж раз в день, інакше водневий показник впаде занадто сильно, є ризик завдати шкоди здоров'ю.
  5. Спринцювання харчовою содою для зачаття виконується в положенні лежачи у ванній або сидячи на унітазі.
  6. Процедуру підмивання потрібно проводити приблизно за півгодини до інтимної близькості.
  7. Якщо важко це зробити самостійно, може допомагати статевий партнер.
  8. Не можна відразу ж після спринцювання мати статевий контакт.
  9. Щоб у чоловіка не з'явилася алергічна реакція на контакт з содою, рекомендується прополоскати дітородний орган розчином ромашки або марганцівки.
  10. Після інтимної близькості не можна приймати водні процедури, інакше знижуються шанси, що скоро в сім'ї з'явиться дитина.

Коли бабусині рецепти точно допоможуть

Якщо турбує питання, чи можна спринцюватися содою, варто вивчити випадки, коли ця процедура корисна. Це:

  • високий показник кислотності під час овуляції;
  • низький рівень рН насінної рідини;
  • якщо жіноча цервікальна рідина знищує сперматозоїди;
  • незначна кількість еякуляту, якого не вистачає для нейтралізації слабокислою середовища піхви.

Кому содовий розчин протипоказаний

Процедура спринцювання содою допомагає підвищити шанси на зачаття дитини, але є деякі протипоказання для її проведення. Серед них:

  • порушення здорової мікрофлори піхви;
  • ерозії та інші пошкодження матки;
  • період після пологів;
  • наявність запалень в піхві та цервікальному каналі.

Відео: можна спринцюватися без лікарської консультації

Спринцювання За і проти

Відгуки

Ольга, 30 роківДовго не могла завагітніти, перепробувала просто величезна кількість найрізноманітніших бабусиних рецептів, але результат був нульовий. Пройшовши обстеження у гінеколога, встановила, що вся проблема в неправильному кислотно-лужний баланс піхви. Вирішити проблему допомогла проста процедура спринцювання содою.
Марія, 35 роківНещодавно довелося зіткнутися з таким неприємним захворюванням, як молочниця або кандидоз, з-за чого не могла завагітніти, адже боялася, що інфекція передасться дитині. Все виявилося не так страшно, потрібно було провести спринцювання содовим розчином: через деякий час від хвороби не залишилося навіть сліду.
Поліна, 28 роківВже давно з чоловіком не могли зачати дитину, довелося пройти складне обстеження обом. Вагітність не наставала внаслідок дуже низького рівня рН насінної рідини. Лікар порадив використовувати спринцювання содовим розчином, дуже скоро в нашій сім'ї з'явиться довгожданий малюк.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!