Ирунин від грибка нігтів - інструкція по застосуванню препарату

Грибкова інфекція – неприємна і небезпечна хвороба, яка починається з малопримітних симптомів. Якщо вона з'являється на нігтях, людина відчуває легкий свербіж між пальцями. Потім стають видні ледве помітні цятки. Без правильного лікування грибок прогресує: нігтьова пластина втрачає колір, стоншується, деформується, розкришується. У цей час хворий заражає інших. Щоб не доводити справу до ускладнень, рекомендовано використання Ирунина від грибка нігтів. Хвороба сама не пройде, тому її потрібно лікувати акуратно – згідно з інструкцією до препарату і призначенням.

Показання до застосування

«Ирунин» – ефективний засіб від грибка нігтів, що володіє широким спектром дії. Реалізується у формі капсул. Покупець може вибрати упаковку 6,10 або 14 штук. «Ирунин» прописують для лікування наступних захворювань:

  • лишаю, в тому числі отрубевидной форми;
  • грибкового кератиту;
  • вісцеральних кандидозів;
  • кандидомикозов, що локалізуються між пальцями;
  • оніхомікоз;
  • системних мікозів;
  • важких уражень тканин стоп, кистей (дерматофитозе, дерматомікозі);
  • грибкових інфекцій.

Що входить до складу препарату

Основним компонентом «Ирунина» є ітраконазол – порошок білого або злегка жовтуватого кольору. Він відмінно допомагає в боротьбі з дерматофітами, грибами (дріжджоподібними і пліснявими). Крім ітраконазолу таблетки від грибка нігтів на ногах і руках містять сахарозу, крохмаль, полоксамер, гидроксипропилметилцеллюлозу. Всі перераховані речовини є в кожній мікророгранулі.

Як діє Ирунин від грибка нігтів на ногах і руках

Завдяки вмісту итраканозола препарат агресивно знищує грибки (дріжджові, цвілеві). Він впливає на їх мембрану, порушує синтез ергостеролу, і тим самим досягається лікувальний ефект. Концентрація діючих речовин зберігається не менше 1 місяця з дня прийому останньої капсули. Сам препарат виводиться з організму через 7 днів. Повне вилікування після прийому «Ирунина» спостерігається у 92% пацієнтів.

Відгуків порад про те, як лікувати і що використовувати для усунення грибкових інфекцією різних стадій, багато. Якщо ознайомитися з думкою тих, хто використовував таблетки «Ирунин», можна побачити, що основна маса з них позитивні і навіть захоплені. Згідно зі статистикою, протигрибковий препарат допомагає в 95-98% випадків, якщо використовувати комплексний підхід до лікування. Повторні дослідження, проведені через рік після лікування, не показали наявності грибків нігтів.

Інструкція із застосування і дозування

Як вивести грибок на нігтях за допомогою «Ирунина»? Щоб впоратися із захворюванням, його необхідно пити тільки за призначенням дерматолога. Препарат рекомендується приймати з перервами за методом пульс-терапії. Суть її в наступному: людина п'є таблетки не постійно протягом тривалого часу, а з паузами, що дозволяють «перепочити» від ліків. Додатково слід використовувати місцеві препарати, наприклад, лаки або мазі. Як застосовувати:

  1. Як правило, терапія за допомогою «Ирунина» становить 2-4 циклу.
  2. Капсули приймаються цілком після їжі.
  3. Якщо грибки є тільки на руках і діагностується початкова форма, використовується наступна схема лікування: 2-4 курси з перервою в 3-4 тижні. Пити по 2 капсули в день протягом 7 днів поспіль.
  4. При ураженні нігтьових пластинок на ногах рекомендовано не менше 3 курсів.
  5. Ефект настає через 6-8 місяців.
  6. Якщо спостерігається запущена форма хвороби, лікар може призначати іншу дозування.

Побічні дії

Препарат має великий список побічних дій. Основні з них:

  1. Збої в роботі шлунка, кишечника (запори, діарея, болі в животі, порушення апетиту).
  2. Виникнення алергічних реакцій (свербежу, висипу, кропив'янки).
  3. Розвиток серцевої недостатності.
  4. Головний біль, невропатія. Спостерігається сильна стомлюваність.
  5. Інтоксикація печінки, рідко – гепатит.
  6. Порушення менструального циклу у жінок.
  7. Набряки, уповільнення обміну речовин.
  8. Синдром Стівенса-Джонсона.
  9. Гіперкреатинемія.

Протипоказання

Від застосування Ирунина від грибка нігтів варто відмовитися тим, у кого індивідуальна непереносимість його складових. З обережністю і під контролем лікаря його можуть пити жінки при вагітності, діти і літні. Препарат заборонений в період лактації, при серцевій недостатності (гострої та хронічної формах), патології і порушення роботи печінки.

Дізнайтеся більше інформації про те, як прийматитаблетки від грибка нігтів.

Відгуки про результати після лікування

Ольга, 45 років9 місяців у молодшого сина діагностували коварнейшее захворювання – грибок на пальці лівої ноги. Спочатку намагалися позбутися від нього самі мазями, але не допомогло. Коли сходили до лікаря, той виписав кілька засобів, найдешевшим з яких виявився «Ирунин». Тільки він і допоміг! Побічних ефектів не спостерігала. Через 2 місяці звірилися з грибком на фото – на шкірі і нігтях дитини нічого не залишилося.
Іван, 30 роківМайже рік мучився через мікозу. Час від часу використовував народні засоби, але вони рятували лише на час. Лікар порадив використовувати «Лоцеріл» і таблетки «Ирунин». Ефект від останніх видно вже через тиждень. Боявся їх пити, бо читав відгуки про побічні ефекти способу, але організм реагував нормально. Сподівається, що хвороба більше не повернеться – змучився за рік.
Ніна, 25 роківЯ знаю, як швидко вилікувати грибок нігтів на ногах у домашніх умовах. Свою хворобу лікувала безуспішно, поки в аптеці не порадили «Ирунин». Курс прийому – 6 місяців з перервами. Тільки через півроку нігті перестали шаруватися, стали гладкі та здорові. Дотримувалася інструкції до «Ирунину», робила ванночки, примочки, використовувала мазі і завжди обробляла спреєм взуття.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!