Перші ознаки псоріазу - прояви на початковій стадії, симптоми і лікування

Неінфекційні захворювання шкіри порушують природний хід створення міжклітинних контактів, тому першою ознакою того, як починається аннулярный псоріаз, вважається стадія утворення висипань. Постійний свербіж і лущення білі виділення супроводжують патологічний процес, який створює вогнище запалення в організмі. Імунна система змушена боротися з власними клітинами, що призводить до посилення дерматологічній проблеми.

Що таке псоріаз

Недуга є поширеною хронічною хворобою, початкова стадія псоріазу представлена мономорфной висипом. Стеаринові плями легко ідентифікувати за рахунок появи вузликів червоно-рожевого кольору, верхню частина яких з часом починає оточувати пухка луската структура. Пустульозний захворювання може виявлятися протягом декількох років з послідовним чергуванням ремісій і рецидивів. У деяких людей спочатку відсутні видимі ознаки шкірних поразок, адже бляшки часто виникають на що піддаються тертю місцях.

Як виявляється псоріаз

Початок хвороби визначається виходячи з характерних симптомів, які включають раптове або поступове розвиток особливих первинних елементів. Прояви псоріазу виглядають як щільні злущуються вузлики на гладкій шкірі, однак, без належного лікування висип може розповсюджуватися по всьому тілу. Відсутність терапії призводить до утворення псоріатичних бляшок в області живота, ліктів, стоп, долонь або навіть нігтів.

Висипання можуть з'явитися на будь-якій ділянці шкіри, часто їх вдається виявити в пахових складках, на колінах, ліктях або гомілки. Розташування бляшок багато в чому залежить від конкретної форми недуги, але в будь-якому випадку хвороба приносить своєму власникові масу дискомфортних відчуттів ще до того, як починається непустулезный псоріаз. Негативними супутніми ознаками хвороби є:

  • постійний свербіж;
  • почуття дискомфорту;
  • лущення шкіри;
  • естетично непривабливий вигляд шкірних покривів.

Симптоми псоріазу на голові

Найпоширенішою зоною ураження хронічного процесу вважається волосиста частина голови. Подібна локалізація захворювання не випадкова - в цьому місці шкіра щодня піддається механічним пошкодженням при розчісуванні. До початкових симптомів псоріазу на голові відносять поява лущення в зоні росту волосся, які дуже схожі на лупу. Бляшки викликають свербіж і почервоніння, через деякий час утворення можуть ороговіть і збільшитися в розмірах.

Прояви псоріазу на шкірі

Так як виглядає псоріаз непрезентабельно, багато пацієнти намагаються позбавитися від дратівливих новоутворень самостійно шляхом методичного здирання. Тим не менш, такий метод завдає додатковий збиток, адже капіляри розташовуються дуже близько від поверхні епітелію. Прояви псоріазу на шкірі має симетричний характер, завдяки чому недуга легко виявити ще на ранніх етапах. Розмір, вид та форма папул варіюється виходячи з форми недуги, але типовим симптомом цього захворювання вважаються бляшки рожевого або яскраво-червоного відтінку.

Симптоми псоріазу кісток

У більшості випадків патологічний процес зачіпає шкірні покриви, однак, зустрічаються люди із змінами в згинальних суглобах на початковій стадії хвороби. До симптомів псоріазу кісток відносять: деформацію суглобів стоп або кистей, вивихи, поява неприємних відчуттів. Додатковим чинником, з чого починається псоріаз, прийнято вважати розвиток дактилита. Артрит з'являється внаслідок запалення сухожиль, розташованих на хрящових поверхнях. Стан супроводжується набряком та больовим синдромом, які обмежують рухливість ураженого пальця.

Перші ознаки псоріазу у жінок

Кожна пацієнтка при виявленні підозрілої висипу повинна бути інформована, свербить чи псоріаз на початковій стадії і які симптоми явно свідчать про його наявність. Захворювання може назрівати протягом декількох днів або з'явитися за пару годин, однак, своєчасна реакція на перші ознаки псоріазу у жінок допомагає уникнути подальших ускладнень. Освіта шкірної висипки на тілі є не єдиним попереджувальним сигналом. Крім цього, на тлі розвитку хвороби у представниць прекрасної статі часто спостерігається загальна інтоксикація організму.

Перші ознаки псоріазу у чоловіків

Сильна половина людства страждає від шкірних недуг значно рідше, проте, перші ознаки псоріазу у чоловіків практично нічим не відрізняються від симптомів серед жінок. Присутність краплеподібних висипань, які можуть свербіти практично весь день, однаково сильно турбує представників обох статей. Пахова форма даного захворювання стосується виключно чоловіків і вражає їх зовнішні статеві органи, включаючи головку члена. При неправильної терапії існує ризик переходу ускладнення в запущену стадію.

Як починається псоріаз у дітей

Дане захворювання можна зустріти і серед немовлят, однак, проявляється воно дещо інакше, ніж у дорослих. Виникли симптоми не можна віднести до типових ознаках недуги, тому як починається псоріаз у дітей знають лише вузько профільні фахівці. Спочатку у дитини утворюється почервоніння, роговий шар якого періодично відшаровується або піддається мацерації. Дані прояви часто плутають з опрілістю і з цієї причини не звертаються за допомогою до лікаря. Псориазные бляшки можуть формуватися по всьому тілу, а не тільки на характерних для хвороби місцях.

Як розпізнати псоріаз на початковій стадії

Виходячи з усього перерахованого вище, можна підвести підсумок, що розпізнати псоріаз на початковій стадії є проблематично, а в деяких випадках практично неможливо. Тим не менш, такі первинні симптоми, як свербляча висип або лущення бляшки не повинні залишатися без уваги. Деякі ознаки хвороби, що виникають на волосяній частині голови, можуть виглядати як звичайний грибок або псевдопсориаз. Відрізнити одну форму недуги від іншої в змозі тільки лікуючий лікар, тому при виникненні підозри слід негайно відправитися в лікарню.

Фото початковій стадії псоріазу

Червонувато-рожеві висипання на тілі, вкриті грубими сріблястими лусочками – це характерні прояви запального процесу ділення клітин епідермісу. Детальніше розглянути структуру зміни кератиноцитів можна на фотографіях в інтернеті. Кожен тип захворювання має свої різновиди. Наприклад, у деяких людей на стаціонарній стадії хвороби з'являється обідок Воронова – м'яке округле кільце по краю бляшковидных плям, яке може блищати.

У жінок

У чоловіків

У дітей

Відео: перші ознаки псоріазу

Експрес дієта Дюкана

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!